Sunt printre fructele favorite ale tuturor vârstelor. Mai ții minte când, în copilărie, îți puneai la urechi cireșe în loc de cercei? Sau când cotrobăiai iarna în cămara bunicii după borcanul de dulceață sau compot din delicioasele fructe? Acum că ești femeie în toată firea deja cauți tratamente pentru piele cu cireșe, nu-i așa?
Adevărul este că despre tratamente pentru piele cu cireșe nu s-a prea vorbit. Știm despre cele cu banane sau castraveți, însă zemoasele fructe roșii s-au menținut doar la nivelul de răsfăț pentru papilele gustative. Să fim sinceri, la prețurile cu care se vând, nici nu-ți prea vine să le prăpădești folosindu-le sub formă de măști. Doar dacă nu cumva frumusețea este pentru tine o preocupare capitală…
Tratamente pentru piele cu cireșe
Știm deja că eficiența oricărei creme pentru ten (și în general pentru piele) depinde în primul rând de cât de curat în profunzime este acesta. Așa că primul pas, prima întrebuințare pe care o dăm cireșelor este aceea de exfoliere a celulelor moarte. Pe lângă cinci cireșe dolofane, bine coapte, ai nevoie și de trei căpșune. Le speli, le scurgi bine de apă și le zdrobești cu furculița sau în blender până obții o pastă omogenă. Cu aceasta te freci pe față timp de cam două minute, apoi o lași să acționeze alte zece minute pentru ca pielea să absoarbă principiile ei active. Apoi îndepărtezi pasta de pe față cu apă caldă și aplici crema hidratantă obișnuită pe care o folosești.
Pentru ten obosit
Și această mască intră tot la capitolul cireșelor combinate cu un alt fruct, de această dată cu nectarine. Ai nevoie de ceva mai multe cireșe decât pentru rețeta anterioară – respectiv de o cană de fructe – și de o nectarină foarte bine coaptă. În plus, îți mai sunt necesare o linguriță de miere de albine și un albuș de ou crud.
Cireșele se spală bine și se zvântă de apă, iar nectarina de curăță de pieliță. Fructele se zdrobesc pentru a se obține o pastă fină, apoi se amestecă împreună cu mierea de albine și albușul de ou. Se aplică atât pe față cât și pe decolteu și se lasă să acționeze circa zece minute. Se spală apoi cu apă călduță și se aplică comprese cu ceai de mușețel, pentru intensificarea efectului de iluminare. La final se aplică o cremă antirid și se masează până aceasta este complet absorbită de piele.
Pentru ten ridat
Tenul tău nu doar că este obosit dar a început să dea și semne de îmbătrânire? Tot cireșele sunt soluția! Dar nu singure ci împreună cu mierea de albine. Proporția este o cană de cireșe și două linguri de miere. Pentru ca efectul să fie unul vizibil, tratamentul cu această mască se va repeta de două ori pe săptămână. Tot ce ai de făcut este să pasezi cireșele, să le amesteci cu miere și să aplici pasta rezultată pe tenul umed. O vei menține 30 de minute, apoi o vei îndepărta cu apă călduță.
Ten gras, ten uscat
Dacă și tu ai tenul uscat, enervant de uscat, sacrifică o cană de cireșe coapte și o lingură de ulei de măsline extravirgin. Amestecă cireșele zdrobite cu uleiul de măsline și aplică pe față și decolteu. Lasă să acționeze între un sfert și jumătate de oră, după care poți înlătura preparatul cu apă caldă.
Posesoare de ten gras? Nu te invidiez deloc… Dar te pot sfătui să încerci această rețetă. Amestecă o cană de cireșe pasate cu albușul unui ou (de preferat unul de țară, dar neapărat proaspăt!) și cu o lingură de mălai. Aplică pe față și dă-i răgaz să-și facă treaba, vreme de 30 de minute. Apoi poți înlătura cu apă caldă. Trece-ți mâna peste față. Simți diferența? Să nu-ți pară rău că n-ai mâncat cana aia cu cireșe…