Beneficiile căpșunilor pentru ten. 7 beneficii pentru o piele mai sănătoasă

Beneficiile căpșunilor pentru ten le poți afla în cele ce urmează. Căpșunile nu sunt doar fructe excelente, ci și un remediu natural pentru o piele sănătoasă. 

 

Din fericire, în zilele noastre există multe produse naturale, cum ar fi căpșunile, care să aibă grijă de piele. Datorită acestora este posibil să se obțină protecția și hidratarea necesară pentru o piele netedă, radiantă și frumoasă. Acest fruct delicios pe care toată lumea îl adoră atât de mult în deserturi și băuturi este, de asemenea, un aliat excelent al pielii noastre, datorită proprietăților sale fantastice.

Beneficiile căpșunilor pentru ten. Iată câteva dintre beneficiile căpșunilor pentru o piele mai sănătoasă și mai strălucitoare!

1. Căpșunile reduc vizibil cearcănele

Cearcănele sau pungile de sub ochi pot fi rezultatul lipsei de odihnă, al retenției de lichide și al depresiei. Această problemă care afectează fața noastră ne face să arătăm mereu obosite și are consecințe teribile asupra frumuseții noastre. Căpșunile au proprietăți antiinflamatorii care ne pot ajuta să reducem vizibil cearcănele și pungile enervante de sub ochi. E destul să pui câteva felii proaspete de căpșuni pe zona afectată și să le lași să acționeze timp de 10 minute.

2. Un exfoliant cu un miros irezistibil

Căpșunile au, de asemenea, proprietăți utile pentru exfolierea pielii, eliminând astfel celulele moarte. Tocmai din acest motiv, acestea pot fi folosite pentru a pregăti un exfoliant natural cu un miros cu adevărat irezistibil. Mixezi câțiva căpșuni până când obții o cremă, și o amesteci cu o linguriță de zahăr și cu una cu ulei de măsline. Aplici exfoliantul natural pe tot corpul sau pe ten, cu ajutorul masajului circular, pentru a facilita eliminarea celulelor moarte ale pielii. Vei obține o piele moale, netedă, hidratată și regenerată.

3. Un remediu natural pentru o piele minunată

Sucul de căpșuni este ideal pentru pielea sănătoasă, regenerată și tânără. Este bogat în antioxidanți, care ajută la reînnoirea celulelor pielii și oferă o splendoare naturală, cu adevărat unică. Pentru a profita de aceste beneficii, e recomandat să bei suc natural de căpșuni și să aplici căpșuni direct pe piele, cel puțin de trei ori pe săptămână. Vei vedea imediat că pielea ta arată mai moale și mai tânără, la fel ca tine!

4. Beneficiile căpșunilor pentru ten. Elimină petele de pe piele

Acidul salicilic conținut de căpșuni este excelent pentru îndepărtarea celulelor moarte și a petelor de piele. O mască de căpșuni poate fi utilă pentru a recupera tonul natural al pielii, eliminând petele sau alte modificări ale pielii. Pregătești o cremă din 3 căpșuni tăiați, adaugi câteva picături de suc de lime și o linguriță de ulei de măsline. Amesteci ingredientele bine și aplici masca pe piele, lăsând să lucreze timp de 15-20 de minute. Pentru a obține rezultate bune, trebuie să aplici masca de două ori pe săptămână.

5. Căpșunile sunt un tonic natural

În plus față de hidratarea pielii, căpșunile tonifiază pielea și previn apariția ridurilor timpurii. Pentru a prepara un tonic natural de căpșuni, trebuie să amesteci două linguri de suc natural de căpșuni, cu 50 ml de apă de trandafir. Amesteci bine cele două ingrediente și lași tonicul în frigider, să se răcească. Când este rece, îl poți aplica pe piele. Este recomandabil să nu-l  păstrezi mai mult de 10 zile.

6. Un remediu natural împotriva acneei

Proprietățile căpșunilor sunt, de asemenea, utile pentru reducerea semnificativă a simptomelor acneei. Pregătești o mască pentru față, tăind 7 căpșuni și îi amesteci cu o lingură de smântână. Odată ce amestecul este gata, aplici direct pe zona afectată de acnee. Lași să acționeze timp de 10 minute și apoi clătești cu apă caldă. Repeți procesul de două ori pe săptămână.

7. Beneficiile căpșunilor pentru ten. Căpșunile protejează pielea de soare

Conform mai multor studii, căpșunile acționează prin protejarea pielii de razele ultraviolete și prin reducerea daunelor provocate ADN-ului celulelor noastre. Această proprietate se datorează antocianilor, pigmenților responsabili de culoarea roșie caracteristică a căpșunilor. Conform acestor studii, extractul de căpșuni este, de asemenea, capabil să reducă riscul de cancer și alte boli inflamatorii și degenerative care afectează pielea.

My title page contents