De ce nu e sănătos să stai picior peste picior. 5 motive pentru care nu e bine să stai așa

De ce nu e sănătos să stai picior peste picior

Tu știi de ce nu e sănătos să stai picior peste picior? Dacă încrucișezi picioarele, te gândești că le ții mai ordonat și că acestea nu ocupă prea mult loc. Dar sunt oare picioarele tale supuse unui gest greșit? Depinde de o mulțime de factori, cei mai importanți fiind cât de mult și cât de des faci acest lucru.

 

De ce nu e sănătos să stai picior peste picior? Iată la ce concluzii a ajuns un studiu:

 

1. Te poți ridica temporar

Diferite studii au analizat tensiunea arterială în urma acestei poziții a picioarelor. Și cele mai multe studii confirmă faptul că acest obicei nu a afectat tensiunea arterială, decât temporar. Picioarele încrucișate nu vor determina scăderea tensiunii arteriale. În schimb, conform altui studiu, picioarele încrucișate pot crește valoarea tensiunii arteriale sistolice, cu 7% și pe cea diastolică cu 2%.

2. De ce nu e sănătos să stai picior peste picior? Această poziție poate provoca dureri de spate și de gât

Conform unui fizioterapeut, Vivian Eisenstadt, persoanele care stau frecvent picior peste picior sunt predispuse durerilor de spate și durerilor de gât. Ea susține că șoldurile sunt ușor răsucite atunci când iei această poziție și acest gest poate provoca dezechilibre la nivelul bazinului. Acest lucru va pune presiune asupra coloanei vertebrale, care la rândul ei poate să conducă la dureri de spate și dureri de gat, chiar mai târziu.

3. Această poziție poate fi legată de venele cu aspect de pânză de păianjen și de varice

Unii experți cred că genetica, expunerea la soare și perioadele lungi de stat în picioare sunt, în principal de vină pentru venele cu aspect de pânză de păianjen și de varice. Cu toate acestea, alții cred că picioarele ținute unul peste altul pot reprezenta un factor al acestor probleme. Dr. Hooman Madyoon, un cardiolog la Cedars Sinai Medical Center explică modul în care acest lucru se întâmplă: „poziția încrucișată a picioarelor crește presiunea asupra venelor, care sunt responsabile pentru returnarea de sânge înapoi la inimă. Presiunea unui picior asupra celuilalt împiedică fluxul de sânge, ceea ce poate slăbi sau deteriora venele picioarelor. În cazul în care venele sunt deteriorate sau slăbite, sângele se poate scurge în ele și poate să se colecteze acolo, ducând la formarea venelor cu aspect de pânză de păianjen sau exacerbarea celor existente, a varicelor.“

4. De ce nu e sănătos să stai picior peste picior? Această poziție poate provoca leziuni ale nervilor

După cum știm, nervul sciatic este cel mai mare din corpul uman. Și se întinde în forma inferioară a spatelui, dreapta jos, până la picioare. O ramură a nervului sciatic este nervul peronier. Orice presiune pe această trecere, cum ar fi un picior pus peste celălalt poate provoca în timp, senzație de amorțeală și furnicături. Și astfel, se poate deteriora nervul. Această deteriorare poate duce la amorțeală pe termen lung.

Iată câteva sugestii pentru tine, dacă observi că ții picioarele unul peste altul prea mult timp! Încearcă să eviți această poziție pentru mai mult de zece sau cincisprezece minute. La fiecare jumătate de oră, ar trebui să te ridici și să te plimbi, în cazul în care condițiile de lucru permit acest lucru. Încearcă să folosești un scaun ergonomic, care să-ți ofere un sprijin adecvat pentru spate. De asemenea, fă un efort conștient de a păstra ambele picioare pe podea, cu genunchii și șoldurile cât mai aproape de nouăzeci de grade, cât de mult posibil.

5. Încrucișarea picioarelor trimite un mesaj greșit atunci când persoana se află într-o întâlnire și încearcă crearea unei legături

Încrucișarea picioarelor prezintă o imagine destul de neprimitoare și poate transmite că încerci să construiești o mini-fortăreață în jurul persoanei tale. De fapt, limbajul corpului trimite de multe ori, mai multe informații decât ceea ce spui cu cuvintele.

My title page contents