O postura corporala corecta iti poate schimba viata

O postura corporala corecta iti poate schimba viata, in caz ca nu stiai. Durerile de spate reprezinta o afectiune comuna a zilelor noastre. Si este explicabil. Petrecem foarte mult timp asezati, ne deplasam foarte mult cu masina si privim in permanenta spre tot felul de display-uri.

 

Azi actionam in directia total opusa decat cea pentru care corpul nostru a fost creat. Fara doar si poate, aceste pozitii vicioase nu fac decat sa ne afecteze coloana vertebrala si sa o imbolnaveasca. Te-ai surprins in oglinda sau intamplator intr-o vitrina in timp ce mergeai pe strada? Care era postura ta? Cocosata? Cu umeri adusi in fata? Cu privirea in pamant? O pozitie corporala incorecta iti aduce o multime de deservicii atat pentru sanatate, cat si pentru starea ta psiho-emotionala.

Constientizarea pozitiei corpului si corectarea acesteia sunt extrem de importante. Noi iti prezentam cateva motive.

O postura corporala corecta iti creste increderea de sine.

Atunci cand iti tii spatele drept, aduci pieptul in fata si apesi pe umeri, deja atitudinea ta este alta. Cand arati increzator, te simti increzator.

Afla si despre activitati sportive care te invata sa respiri.

Vei respira mai usor si mai profund.

Cei mai multi dintre noi sunt obisnuiti sa aiba o pozitie incorecta a coloanei vertebrale, de obicei curbata. Acesta este un motiv din cauza caruia tindem sa respiram superficial, deoarece muschii frontali si tendoanele deja scurtate se contracta si respiratia pare mai dificila. Atunci cand stam drepti, intr-o pozitie deschisa ne este mai usor sa ne umplem pieptul cu aer.

Imbunatateste circulatia sangelui si digestia.

Cand vine vorba de sistemul digestiv, postura corecta permite organelor interne sa stea in pozitia optima in abdomen, fara niciun fel de compresie care ar putea interfera cu fluxul normal de lichide si functionarea aparatului gastrointestinal. O postura necorespunzatoare  reprezinta un factor ce predispune la probleme digestive precum refluxul gastric, constipatie sau hernii.

Iti ajuta muschii si articulatiile.

O postura corecta pastreaza oasele si articulatiile aliniate optim. Astfel muschii sunt folositi corect si articulatiile nu sunt  suprasolicitate. Totodata, sunt prevenite contracturile musculare si durerile de spate.

Inotul te poate ajuta.

Mentine sanatatea coloanei.

O postura incorecta poate contracta muschii si pune presiune pe coloana. In timp, acest lucru conduce la schimbari de ordin anatomic la nivelul coloanei, care mai departe pot determina ingustarea vaselor de sange si pot afecta nervii.

 

My title page contents