Marea si beneficiile ei

Marea are extrem de multe beneficii. Sederea la malul marii este un adevarat boost pentru sanatate. Inca din cele mai vechi timpuri, omul s-a aflat intr-o conexiune directa cu apa. Chiar si banalul dus zilnic  este un moment de care ne bucuram dincolo de rolul sau de igienizare. Asa ca, ne intoarcem la apa an de an pentru a ne reconecta cu noi insine.

 

Marea si tot ce reprezinta ea este o binecuvantare atat pentru corpul, cat si pentru mentalul nostru. Sunetul valurilor, aerul, compozitia apei, culoarea ei, toate ne fac sa ne indragostim iremediabil de ea.

Sunetul valurilor

Sunetul valurilor modifica tiparul undelor din creier inducand o stare de calm si relaxare. Este un prilej de odihna pentru acesta, care este atat de solicitat si bombardat de mesaje auditive provenite de la device-urile pe care le accesam zilnic.

In preajma apei, creierul si simturile noastre se bucura de o pauza de la suprasolicitarea cotidiana. Mesaul simplificat pe care il primesc, determina functionarea acestora la alti parametri. Este mai putina informatie de procesat si acest lucru da creierului nostru o pauza. Ascultand sunetul marii, iti resetezi mintea si corpul.

Aerul proaspat

Probabil ai observat ca atunci cand esti in vacanta la mare, te bucuri de un somn mai profund si mai odihnitor. Responsabilul este aerul din acest mediu. Acesta este foarte bogat in ioni negativi, care imbunatesc capacitatea noastra de a absorbi oxigenul prin neutralizarea radicalilor liberi. Tot acesti ioni nagativi ajuta si la imbunatatirea nivelului de serotonina, cunoscuta drept hormonul fericirii. Astfel, o zi petrecuta pe malul marii nu doar te energizeaza, dar te ajuta sa te relaxezi si sa te odihnesti profund.

Afla si de locuri magice pentru scuba diving.

Apa de mare

Apa de mare este foarte bogata in minerale foarte necesare organismului pentru vindecare si detoxifiere. Ajuta la vindecarea ranilor, reduce infectiile si diminueaza durerile. De asemenea, imbunatateste starea in afectiuni precum artrita, psoriazis si chiar depresie.

Pana si culoarea marii are un rol in inducerea starii de bine. Conform huffingtonpost.com, sunt studii care indica albastrul ca fiind culoarea preferata a majoritatii oamenilor. Acestia o asociaza cu ideea de calm, libertate, profuzime dar si intelepciune.

Induce o stare meditativa

Te-ai surprins vreodata stand pe malul marii, total deconectata, observand numai miscarea valurilor? Atunci te afli intr-o stare de constienta, creierul este relaxat, dar concentrat, iar acest lucru iti aduce o multime de beneficii – scade nivelul de stres, se atenueaza anxietatile, durerea si depresia, claritatea mentala si concentrarea se imbunatatesc, iar somnul devine mai calitativ.

 

Citeste si cum iti ingrijesti tenul cand esti la mare.

My title page contents