Tenul si marea

Tenul si marea….De ce? Pentru ca vara e altfel.  Stii deja…si timpul curge diferit. Vacantele sunt mai dese si tot la fel sesiunile de rasfat.

 

Vara, noi suntem mai preocupate de starea noastra de bine. De felul in care aratam. De felul in care ne ingriim tenul. In caz ca ai uitat, iti amintim urmatoarele detalii. Cand afara e canicula, apa este eliminată de catree porii pielii într-o proporţie mai mare ca de obicei. Scopul? Ca sa răcoreasca corpul. “Cand esti la plajă, ai tendinta sa vrei sa iti stingi setea pielii. Sa intri mai des in apa, in apa sarata”, spune Dian Marandiuc, Trainer Naturys Romania.

Tenul si marea

“Si uite asa, rezerva de apă a pielii va trebui înlocuita frecvent, daca vrei să iti păstrezi aspectul sănătos al pielii. Este foarte important, mai ales atunci cand esti la mare, să nu afectezi bariera de protecţie a pielii, să nu ii distrugi Ph-ul natural. De ce? Ca sa nu te alegi cu o explozie de grăsimi specifice.”, puncteaza specialista.

Odata cu expunerea la radiaţiile ultraviolete, nivelul de hidratare scade. Şi mai ales radiatiile UV de tip B  (rezultat în urma expunerii prelungite la soare) cresc producţia de radicali liberi. Acestia sunt responsabili de deteriorarea proteinelor celulare şi a acizilor graşi care alcatuiesc şi susţin straturile pielii. Expunerea excesivă la soare poate determina apariţia arsurilor, fisurarea barierei naturale de protecţie, dezechilibrând astfel sistemul natural bine pus la punct al pielii. În acest caz se creşte sensiilitatea pielii, şi exista posibilitatea să ai parte de erupţii cutanate, cuperoză, dermatita alergică de contact etc.

Ai grija de tine

In acest context, este recomandat să nu te expui la soare în orele de varf ale amiezii şi nu în ultimul rând să aplici o crema pentru faţa cu SPF cu minimum 30, reaplicând un strat nou la fiecare 2 ore.

Tot asa, ai grija ca, atunci cand esti la mare sa te hidratezu şi din interior spre exterior, consumând mai multă apa, fructe şi legume proaspete. Seara după ce te întoarci de la plajă, ai grija sa iti cureti foarte bine pielea. Cu un demachiant potrivit tipului tau de ten. Pasul urmator: aplica un produs hidratant care sa creasca aportul de apă din piele.

Bucura-te de vara!

My title page contents