3 activitati sportive inspirate din Yoga

Legatura dintre corp, minte si suflet este un domeniu care merita explorat de fiecare dintre noi. Beneficiile sunt cu adevarat uimitoare. Iar pentru a avea acces la propriul corp si la propriul sine este important sa gasim o activitate care sa ne ghideze pe acest drum. Yoga si activitatile inspirate din practicile sale te pot ajuta sa te redescoperi atat din punct de vedere fizic, cat si psihic si emotional.

Yoga este o combinate de exercitii si meditatie cu rol de autocunoastere si eliberare. Este o activitate care a trecut proba timpului, dat fiind ca este practicata de mai bine de 5000 de ani. In ultima vreme popularitatea sa a crescut, pe masura ce a fost integrata in cadrul programelor de intretinere fizica. Totodata, yoga a inspirat o multime de alte activitati care se practica in salile de fitness si care sunt accesibile tuturor. Acestea ne ajuta sa ne imbunatatim conditia fizica, mobilitatea, sa ne circulam energia, ne invata sa respiram si sa intram in contact cu propriul corp. Aerial Yoga, yogalates si bodyART sunt unele dintre cele mai frumoase si eficiente deopotriva.

  1. Aerial Yoga

    Este o activitate complexa ce combina elemente din yoga cu elemente din pilates, dans si gimnastica acrobatica. Antrenamentul se executa folosind un hamac special care este suspendat in tavan. Pe parcursul orei vor fi momente cand vei pierde contactul cu solul iar o parte din exercitii le vei executa in aer. Lupta cu gravitatia este cea care face Aerial Yoga atat de speciala si din care decurg cele mai multe beneficii pentru corp. Principalul castig il reprezinta decompresarea coloanei vertebrale. Creste forta musculara si mobilitatea articulara. Induce calmul si relaxarea. Si in plus, vei putea sa zbori.

  2. Yogalates

    Combina antrenarea fortei musculare din pilates cu flexibilitatea din yoga. Aceasta se foloseste de conexiunea minte – corp pentru a imbunatati nivelul fizic, emotional si spiritual a celor care o practica. Asigura o mai buna oxigenare a sangelui, te elibereaza de stres, diminueaza durerile de spate, intareste muschii abdominali si pe cei posturali, asigurand un control mai bun al pozitiei.

  3. BodyART

    se bazeaza pe tehnici de yoga, miscari preluate din gimnatica medicala si tehnici de respiratie. Antrenamentul pune baza pe antrenarea intregului corp si nu pe grupe de muschi. Acesta include exercitii statice, dinamice combinate cu elemente de intindere si relaxare, ce implica multa concentrare si constientizare. Pozitiile pun accent pe echilibru, astfel atentia se indreapta spre centrul corpului. Cu ajutorul acestui antrenament iti vei dezvolta mobilitatea, puterea, echilibrul, rezistenta dar si rabdarea si constientizarea.

 

Un spirit frumos locuieste intr-un corp frumos. Fa din amandoua o preocupare permanenta in viata ta.

 

aerial+yoga+(18)

 

My title page contents