Vara a trecut, însă a lăsat urme pe pielea ta. Nu știi cum să scapi de petele solare cu care te-ai „cadorisit” în sezonul estival?  Diana Marandiuc, trainer Naturys România, are câteva recomandări pentru tine:

  1. Pentru a scăpa de hiperpigmentările existente, cel mai bun remediu constă în folosirea unor creme, serum-uri destinate acestei probleme. Aceste produse ar trebuie să aibă la bază ingrediente cum ar fi: extracte de rodie, betaină, arbutină, care acţionează asupra pigmentării printr-un efect inhibitor al melanogenezei. Pe lângă efectul promis de către acestea, ele au şi rolul de a exfolia gentil şi de a oferi luminozitate pielii, netezesc textura tenului şi hidratează în profunzime.

 

  1. O altă regulă importantă pe care trebuie să o respectăm, dacă dorim să luminăm tenul pătat de soare, este exfolierea pielii o dată pe săptămână cu scopul de a elimina celulele moarte depozitate, şi în acelaşi timp de a grăbi regenerarea celulară. Se va apela la exfolianţi de tip scrub, dar dacă pielea este sensibilă se va folosi un peeling enzimatic, care are la bază enzime vegetale, cum ar fi papaya, ananas, gluconalactona etc.

 

  1. Dacă soarele ne-a lăsat pe faţă nişte pete cutanate mai evidente, atunci cu siguranţă este momentul să începem o cură de tratament intensiv profesionist la salon. Bema White este recomandarea 100% Certificata BIO Profesională, având principiile active foarte concentrate şi acţionând asupra secreţiei de melanină în profunzime. Se recomandă o cură compusă din 4 tratamente cosmetice cu o fregventă de o şedinţă pe săptămână. Odată ce aţi apelat la această cură de tratamente pentru luminozitate, expunerea directă la soare este contraindicată.

Cea mai bună metodă de prevenţie a petelor hiperpigmentare este utilizarea zilnică a cremelor cu factor de protecţie solară, nu doar în anotimpul cald. Se recomandă utilizarea cremelor de faţă care conţin filtre minerale cu un factor de protecţie SPF50, atât împotriva razelor UVA, cât şi a celor UVB, mai ales cînd folosim crema sau serum-uri, care au rolul de a lumina şi a exfolia superficial pielea. Trebuie utilizată în fiecare zi a anului, indiferent de anotimp sau condiţii meteo.

My title page contents