Un păr sănătos are nevoie de un scalp curat – Asemenea unui copac, firul de păr are nevoie de teren fertil și îngrijit ca să crească frumos și sănătos. Acesta este principalul motiv pentru care îngrijirea scalpului trebuie să nu fi un aspect pe care să îl neglijăm. Un scalp curat și hidratat asigură creșterea unui păr viguros, sanatos și frumos!
Antoaneta Stoican, membru în Echipa Creativă de Top Hairstiliști Wella Professionals, îți explică care sunt gafele pe care să le eviți când vine vorba de scalp și de păr.
„Sunt multe femei care nu știu exact ce produse de îngrijire trebuie să folosească. Tocmai de accea, primul pas este să apelezi la un specialist care îți va recomanda șamponul și masca potrivite pentru nevoile părului tău. Daca aveți probleme cu scalpul gen matreață, cojițe, sebum, primul pas pe care care trebuie să îl faceți este să folosiți un șampon special pentru a elimina aceste probleme,” recomandă specialistul Wella Professionals.
Alte greșeli pe care trebuie să le eviți ca să te bucuri de un păr mai bogat?
„Periatul și descurcatul se fac întotdeauna pe părul svântat sau uscat. Când este ud, firul este foarte fragil și se rupe imediat. Un alt aspect important este uscarea –foehnul nu trebui să intre în contact direct cu părul, așa că păstrează o distanță constantă de 5-10 cm și optează pentru temperaturi medii,” atrage atenția hairstylistul.
Un obicei aparent inofensiv ca prinsul părului vine la pachet cu o serie de probleme.
„Este bine să dormim cu părul desprins, pentru ca scalpul să nu fie în tensiune. Daca îl prindem, accesoriile nu trebuie să fie foarte subțiri sau din cauciuc ca să nu rupă părul”,
Acordă atenție părului tău ca să eviți deteriorarea și tunde-l regulat. Mai ales vârfurile: o dată la la 8-10 săptămâni.
Îngrijire profesională
Vopsirea părului trebuie făcută într-un salon, de către un profesionist. De ce? Ei bine, hairstylistul analizează cerințele clientei și face tot posibilul ca părul să rămână într-o stare perfectă de sănătate.
„Dacă îl decolorăm, trebuie să avem grijă ca pe scalp să punem produse protective, speciale pentru această zonă. Nu trebuie să ne scărpinăm atunci când avem cojițe, fiindcă agravăm problema”, spune specialistul Wella Professionals.
Când vine vorba de coafare, moderația este esențială!
„Nu trebuie folosită placa sau ondulatorul mai mult de o data pe săptămână. Și atunci, trebuie să folosești un produs cu protecție termică,” ne sfătuiește Antoaneta Stoican.