Vâlcea, destinația ta de vacanță pentru această vară. A venit vara și odată cu ea s-a dat startul vacanțelor de relaxare și stare de bine! Pentru că știi și tu câtă nevoie are organismul tău de relaxare! Verde, aer proaspăt și curat, dar mai ales liniște… Unde altundeva e mai potrivită vacanța, dacă nu în mijlocul naturii?
Ce planuri de evadare ai? Ai stabilit traseul, zona și toate detaliile pentru cea mai reușită vacanță din vara asta? Dacă încă nu te poți hotărî ce destinație să alegi, îți dăm noi o mână de ajutor. Alege Vâlcea! De ce s-o faci? Pentru zona Vâlcei este una dintre cele mai vechi și mai frumoase zone locuite din țara noastră.
Și te vei convinge chiar tu! Vei descoperi locuri încântătoare, care te îmbie să le explorezi nu doar vara, ci în orice anotimp. Totodată, printre multele calități ale zonei, vei remarca bogăția de forme de relief, de la dealuri domoale la vârfuri muntoase, podiș și lunci cu aspect de câmpie, cu râuri de munte limpezi și reci, ceea ce face ca Vâlcea să fie potrivită ca destinație de familie. Ba chiar mai mult, ca destinație monahală sau ca destinație pentru aventurierii muntelui.
De la plan la experiment e doar un pas
Pe care odată ce ești dispus să-l faci, să fii dornic să cunoști Vâlcea, vei putea descoperi de ce este ea atât de specială. Pentru că, fără îndoială, Vâlcea te va cuceri și îți va încânta ochiul și simțurile. Și nu doar atât! Vâlcea te va cuceri totodată cu peisajele sale naturale spectaculoase și te va face să te îndrăgostești de lăcașurile de cult devenite monumente istorice.
Acum, că te-am ajutat să-ți faci o idee despre zonă, să-ți deschidem apetitul de cunoaștere, îți oferim și 3 obiective pe care e musai să le vizitezi când ajungi în zonă:
1. Transalpina – drumul din înaltul cerului
Așa cum arată toate dovezile istorice și poveștile localnicilor, încă din vremuri străvechi, Vâlcea a reprezentat locul unde drumurile se întâlnesc, obiceiurile se contopesc și oamenii se regăsesc. Astfel că nici nu e de mirare că tot aici s-a construit drumul cel mai aproape de înaltul cerului, Transalpina, cel care face legătura între Transilvania și Oltenia, de pe vremea în care legiunile romane se războiau cu dacii. De altfel, pe această temelie, Transalpina a fost consolidată în perioada interbelică și dată în folosință în 1938 de regele Carol al II-lea. Și astfel s-a ales cu pseudonimul de „Drumul Regelui”!
Cu o altitudine maximă în Pasul Urdele (2145 m), pe măsură ce urci pe Transalpina vei fi acompaniat de brazi falnici, martori ai atâtor evenimente, în timp ce drumul tău continuă prin natura feerică. Te vei pierde în susurul apelor cu izvor nesecat, îți vei încânta ochii cu tabloul florilor viu colorate și-ți vei întipări adânc în minte priveliști spectaculoase.
2. Horezu – un valoros centru etnografic
Din natură, mai departe, drumul tău continuă prin orașul Horezu, vatră de cultură și civilizație, cunoscut drept unul dintre punctele turistice importante din țara noastră. Pe bună dreptate! Și asta deoarece, Horezu este cunoscut ca centru etnografic și ca un vechi centru de ceramică populară. Odată ajuns aici, vei putea cunoaște ocupațiile tradiționale, Horezu fiind renumit ca zonă în care se practică pomicultura, creșterea animalelor, olăritul, exploatarea și prelucrarea lemnului. De altfel, olăritul continuă să fie și în prezent emblema locului. Mai mult decât atât, datorită poziției privilegiate din nordul Olteniei pe care o are Horezu, aici există cea mai mare concentrare de mănăstiri din țară, majoritatea din ele aflându-se în aproprierea Horezului.
3. Ocnele Mari – un obiectiv de neratat
Un loc ce merită inclus în traseul tău de vacanță. Așezată în partea central-sudică a României, de-a lungul văii Pârâului Sărat, în zona Subcarpaților Vâlcii, localitatea Ocnele Mari este o așezare locuită încă din epoca de piatră. De menționat că între dealurile care înconjoară localitatea, pe Valea Bradului, au fost găsite urme ale unei așezări din epoca neolitică: unelte din piatră precum topoare, vârfuri de lance, cuțite sau vase confecționate din lut ars. Și asta nu e totul! Atunci când vei vizita Ocnele Mari, vei fi uimit de câte informații istorice vei afla.
4. Băile Govora, un loc binecuvântat
Și după atâtea plimbări prin natură și vizite la obiective turistice, e momentul să iei o pauză. Să-ți oferi un moment de respiro într-un cadru natural. La Băile Govora vei putea să respiri aer curat și să te bucuri de cel mai bun tratament respirator, care să te ajute să fii puternic și sănătos. Unde se întâmplă toate acestea? La Băile Govora, un loc binefăcător unde apele minerale aduc vindecarea bolilor ORL.
Iritație, bronșite, amigdalite, TBC, bronșiolite, ASTM? Tu sau copilul tău vă confruntați cu efectele acestor boli din sfera pulmonară și ORL? În acest caz, Băile Govora trebuie să fie următoarea voastră destinație! La Hotel Palace Băile Govora puteți beneficia de un pachet welness respirator, pentru ca tu sau micuțul tău să vă puteți bucura de sănătate și de o stare de bine. În acest loc binecuvântat, aerosolii naturali fac minuni în tratarea cu succes a afecțiunilor respiratorii, precum: astm, sinuzite, rinite, laringite, bronșite, otite, BPOC sau traheite.
Nu mai sta pe gânduri! Rezervă Oferta Flash Sale cu 15% DISCOUNT pentru Curele Balneare din IUNIE!
Oferta include: 5 nopți cazare cu demipensiune & 4 proceduri/ zi/ persoană.
BONUSURI: Acces Gratuit la SPA și piscinele încălzite interior & exterior, Aqua Gym și Surprize pentru copii! În plus, din partea casei, ai cadou o terapie/ sejur!
Preț cu reducere aplicată: 1900 lei/persoană adultă/sejur (loc în cameră dublă).
Copiii până la 7 ani beneficiază de cure balneare gratuite!
Te așteptăm, locurile sunt limitate!
Rezervări și detalii la: tel. 0371.230.170 și e-mail: palace@băilegovora.ro