Vegeta e de peste 50 de ani vedeta!

Vegeta e de peste 50 de ani vedeta! În cel mai evident mod, Vegeta este o autoritate absolută pe piața bazelor universale pentru mâncare, apreciată și folosită atât de amatorii cât și de profesioniștii în bucătărie. Este motivul pentru care această combinație perfect echilibrată de legume și condimente nu le lipsește niciodată, continuând să fie populară și după jumătate de veac de la descoperirea formulei originale.

De-a lungul timpului gama acestor baze pentru mâncare s-a diversificat și îmbunătățit permanent, ceea ce face ca ea să cuprindă azi sortimente pentru toate gusturile, preferințele și nevoile. De la Vegeta Legume la Vegeta Gust de Găină și încă multe alte produse pe care cu siguranță că le-ați descoperit deja sau le veți descoperi în curând. De la variantele clasice, sub formă de legume deshidratate și mărunțite, la practicele cuburi cum sunt Vegeta Cub Legume, Vegeta Cub Găină, Vegeta Cub Vită sau Vegeta Cub Gulaș.

Combinația originală de legume deshidratate și condimente îți dă posibilitatea să folosești Vegeta în nenumărate feluri. Doar presară Vegeta peste carnea care urmează să fie prăjită sau pregătită pe grătar, peste pui, pește sau orice alte bucate. Adaug-o chiar și în supe și sosuri, peste legume, orez sau alte preparate gătite, cu cinci minute înainte de a fi gata. Masa ta va fi mai aromată și va avea un gust mai intens. O singură lingură sau un singur cub de Vegeta vor face diferența. Dă frâu liber imaginației tale în bucătărie, reinterpretează rețete, pune-ți amprenta persoanală pe unele clasice sau pur și simplu inventează unele noi. Până la urmă toate rețetele devenite clasice au avut un astfel de început. Cineva a alăturat ingrediente, a creat combinații folosind preferințele proprii și așa au apărut preparatele. De ce n-ai face și tu același lucru? Vegeta îți va fi alături în orice „nebunie”, în orice fantezie, totul este să ai curaj și creativitate.

Îți dăm și un exemplu. Gulașul este un fel de mâncare tradițional unguresc, și se prepară folosind carne de vită sau de vițel. Ei bine, poate că nu îți place carnea de vită și o preferi pe cea de pui.

De ce n-ai pregăti un gulaș cu carne de pui? Iată cum:

Ai nevoie de: 6 pulpe dezosate (și fără piele), o jumătate de cârnat afumat, două cepe albe și una roșie, 4 morcovi, 2-3 ardei iuți, 200 g smântână, două ouă și trei linguri de făină (pentru găluști), 5-6 căței de usturoi, două foi de dafin, o linguriță de chimen, două linguri de boia dulce, Vegeta Cub Gulaș.

Cum se prepară

Se toacă ceapa și usturoiul și se pun la călit împreună. Când au prins puțină culoare se adaugă boiaua dulce și se amestecă bine. Se adaugă morcovii tăiați felii, cârnatul tăiat și el rondele, ardeiul iute tocat mărunt, chimenul și foile de dafin, și se lasă încă un minut toate pe foc. Peste acestea se adaugă apoi și carnea de pui tăiată cubulețe, lăsând-o și pe aceasta să se călească puțin. După ce s-a călit se toarnă apă caldă cât să acopere întregul amestec și se lasă să fiarbă la foc mic. Se completează cu apă pe măsură ce aceasta scade, astfel încât ea să acopere permanent ingredientele din cratiță. Se adaugă și cuburile de Vegeta Gulaș.

Separat se prepară într-un castron găluștile, bătând bine cele două ouă și incorporând făina în ele până se obține o compoziție de consistență potrivită, nici prea moale, nici prea tare. Într-un vas cu apă care fierbe, se ia cu o linguriță/lingură din compoziție și se formează găluștile. Se lasă să fiarbă până când acestea ies la suprafață. Se scurg de apă și se adaugă în cratița în care s-au preparat legumele și carnea și se mai lasă să dea în câteva clocote.

Gulașul de pui se servește cu smântână și pătrunjel verde tocat mărunt.

 

 

 

 

My title page contents