Descoperă 10 obiceiuri bune de primăvară pentru a avea grijă de tine! Află cum să te reîncarci cu energie, să te purifici și să te simți mai bine datorită obiceiurilor sănătoase și bune de primăvară. O modalitate simplă de a avea grijă de tine într-un moment delicat, cum ar fi schimbarea sezonului.
Primăvara este momentul perfect pentru a-ți pune rezoluțiile în practică. Este cel mai bun moment pentru a te purifica și a-ți recâștiga o dispoziție excelentă, împreună cu energia reîncărcată.
Cum să faci acest lucru? Nu trebuie să faci sacrificii mari! E suficient să adopți niște obiceiuri bune. Strategii care te determină să ai grijă de bunăstarea ta în fiecare zi.
Iată 10 obiceiuri bune de primăvară pentru a avea cât mai bine grijă de tine:
1. Îmbunătățește calitatea somnului
Primăvara, mai ales la schimbarea sezonului, multe persoane suferă de insomnie, combinată cu o anumită anxietate atunci când adorm. Somnul bun este esențial nu numai pentru a te simți odihnit și energizat, ci și pentru a evita îmbolnăvirea. Dacă nu dormi corect, produci cantități exorbitante de cortizol (hormonul stresului). Acesta din urmă provoacă inflamația întregului corp, ca să nu mai vorbim de faptul că te face să câștigi mai repede în greutate; mai ales pe burtă și pe partea superioară a corpului.
Deci, dacă ai probleme cu somnul, ia măsuri! Regulile de aur, care trebuie aplicate imediat, sunt: opriți dispozitivele tehnologice cu cel puțin o oră înainte de culcare, ia o masă ușoară, dar fără să îți fie foame, alegeți perna și salteaua perfectă pentru tine.
În plus, un ajutor suplimentar îl poți lua din numeroase remedii naturale dulci, cum ar fi infuzii și ceaiuri din plante: pentru a dormi mai bine, încercați escholzia (flori aparținând familiei de maci), floarea pasiunii, tei, dar și melatonină.
2. Trezește-te mai devreme
Trezirea mai devreme dimineața te ajută să ai mult mai multă energie. Mai ales într-o perioadă delicată, cum ar fi începutul primăverii. Chiar dacă te simți epuizat, încearcă să te ridici din pat cu 10 minute mai devreme decât de obicei. Vei descoperi că poți face unele lucruri mai lent și mai bine, te poți reconecta cu lumea într-un mod mai blând. De exemplu, citind în timp ce mănânci micul dejun sau ascultând muzică care te umple de bună dispoziție.
3. Schimbă micul dejun
Pentru a te simți mai energic și pentru a pierde kilogramele în plus, ușurând în același timp greutatea coloanei vertebrale, nu trebuie să urmezi o dietă și să te sacrifici. Pur și simplu poți începe prin a-ți schimba micul dejun.
Prima regulă: nu sări peste micul dejun! Evită să mănânci biscuiți, cereale zaharoase sau croissante în fiecare zi. În schimb, optează pentru un mic dejun bogat în proteine.
Câteva exemple: Ouă fierte tari sau ouă fierte moi, sandvișuri ușoare, humus de năut cu pâine prăjită, piureuri cu lapte vegetal și proteine vegetale de cânepă, clătite delicioase în versiunea potrivită. Pentru acestea din urmă, utilizați fulgi de ovăz din cereale integrale combinate cu albușuri de ou, lapte degresat și un strop de esență de vanilie. Le poți savura cu fructe proaspete, iaurt grecesc dar și cu ciocolată neagră topită. Însoțește clătitele sau micul dejun, în general, cu o cafea neagră sau cu un ceai verde fără zahăr.
4. Încearcă să faci zilnic 10.000 de pași – unul dintre cele 10 obiceiuri bune de primăvară
Simplu, ieftin și eficient. Profită de zilele plăcute de primăvară pentru a merge cât mai mult posibil. Este o activitate fizică care îți permite cu adevărat să pierzi în greutate și să te remodelezi fără a cheltui bani pe cursuri scumpe. În plus, îți faci propriul program, în funcție de timpul tău liber.
Dacă mergi dimineața înainte de micul dejun, îți activezi metabolismul într-un mod mare. Dacă alegi să faci mișcare seara, te eliberezi de tensiunile zilei și dormi mai bine. Este mai bine să te plimbi în natură dacă este posibil, dar dacă nu ai această posibilitate, să știi că poți ajunge la 10.000 de pași și făcând alte activități, atât acasă, cât și la serviciu.
5. Transformă-ți dușul sau baia într-un ritual
Nu toată lumea își poate permite costul și timpul sesiunilor de wellness la un centru de înfrumusețare sau un weekend la spa. Dar să știi că până și baia din casa ta poate deveni o adevărată oază de bunăstare regenerantă. Renaște în această primăvară cu câteva sfaturi de wellness, pe care să le aplici acasă.
Renovează-ți baia: începe prin a schimba accesoriile. Apoi alege o lumânare cu o aromă relaxantă și cumpără uleiuri esențiale potrivite pentru detoxifiere: uleiurile de măghiran, mușcată și rozmarin sunt perfecte.
Dacă ai o cadă, răsfață-te cu băi detoxifiante călduțe, în care ai adăugat sare grosieră, bicarbonat de sodiu și uleiuri esențiale. Dacă ai doar o cabină de duș, umple-l cu abur și pune câteva picături de ulei esențial pe o farfurie.
6. Periază-ți pielea
Periajul uscat al pielii este noua tendință în wellness, deși este de fapt o practică foarte veche. Cu periajul corporal, regenerezi pielea, eliberând-o de celulele moarte. Primăvara este momentul cheie pentru a începe să ai acest obicei. Prin periajul pielii uscate, de exemplu dimineața, vei reactiva circulația sanguină și limfatică, acționând atât asupra sistemului imunitar, cât și asupra inflamațiilor.
Alege pensula potrivită pentru tine și folosește-o diferit, în funcție de diferitele zone ale corpului: o acțiune mai blândă cu decolteul și mai energică cu fesele și coapsele.
7. Întotdeauna o salată la masă
Încearcă să incluzi cel puțin o salată specială în meniul zilnic.
Taie toate legumele de sezon crude, subțiri. De asemenea, combină fructe, cum ar fi: avocado, portocală, grapefruit roz, mere și pere. Condimentează totul cu ulei de măsline extravirgin, fructe uscate (alune, nuci, migdale prăjite sau nuci de pin), ierburi și semințe oleaginoase.
Dacă alegi să consumi o salată multivitaminică și antioxidantă la masă ca fel principal, adaugă și o porție de proteine, cum ar fi ouă, pește sau carne slabă.
8. Apelează la terapie muzicală sau meditație
Începutul primăverii este foarte stimulant, dar și epuizant și coincide adesea cu o revenire a anxietății. Pentru a calma sentimentele sezoniere neplăcute, apelează la muzică și meditație.
9. Tonifică-ți mușchii
Primăvara este cel mai bun moment pentru a-ți tonifia mușchii. Stabilește 3 momente ale săptămânii dedicate exercițiilor de întărire. Le poți efectua fără probleme acasă, cu un covoraș de fitness și greutăți mici. Sau folosind banda elastică foarte practică.
Un total de 20 de minute de exerciții fizice de 3 ori pe săptămână sunt suficiente pentru a-ți tonifia abdominalii și picioarele, fesele și brațele.
10. Hrănește-ți sufletul cu cărți și podcasturi
Pentru a te simți mai bine, folosește începutul primăverii pentru a descoperi noi interese. Și răsfăță-te mult, de exemplu cu cărți și podcast-uri.
Acestea din urmă sunt, de asemenea, o companie excelentă pe drumul spre serviciu. Există tot felul de podcast-uri, de la cele dedicate muzicii până la artă.