Tărâțe de ovăz. 11 beneficii ale consumului de tărâțe de ovăz în fiecare zi 

Tărâțe de ovăz. 11 Beneficii ale consumului în fiecare zi 

De ce să consumi tărâțe de ovăz zilnic? Consumul zilnic de tărâțe de ovăz scade colesterolul, reglează procesele digestive și ne oferă cantități importante de fibre. Tărâțele de ovăz pot fi integrate în multe rețete diferite; ovăzul este bogat în proteine, grăsimi nesaturate și vitamina B. Este cereala cu cea mai mare concentrație de vitamine și minerale.

Proprietățile sale benefice pentru piele sunt cunoscute pe scară largă, precum și calitățile sale de a reglementa tranzitul intestinal. De altfel, ovăzul este un aliment care a fost consumat de mai bine de 4000 de ani; în cele mai vechi timpuri, a fost considerat un aliment pentru clasele inferioare. Astăzi, lucrurile stau diferit, datorită proprietăților descoperite ale tărâțelor.

Proprietățile tărâțelor de ovăz

Tărâțele de ovăz conțin proteine abundente, precum și carbohidrați, grăsimi sănătoase (grăsimi nesaturate și acid linoleic), vitamine, minerale și oligoelemente. Având toate aceste proprietăți, consumul de ovăz furnizează corpului energie, evitând senzația de oboseală produsă de scăderea glucozei.

De asemenea, această cereală este o sursă excelentă de vitamine B, vitamina A, vitamina E și vitamina D. În plus, conține minerale, cum ar fi calciul, care previne osteoporoza. Este bogat în fier, deci ajută la transportul oxigenului în țesuturile corpului, și zinc, care joacă un rol vital în performanța insulinei.

O altă proprietate a tărâțelor de ovăz este că are până la 25% proteine, depășind orice cereale. Niciun alt aliment nu are o cantitate atât de concentrată. Corpul nostru are nevoie de proteine, pe care le folosește proteinele pentru a ne forma mușchii. Ele sunt, de asemenea, necesare pentru a menține masa musculară.

Alte proprietăți ale tărâțelor de ovăz

Și calitățile ovăzului nu se opresc aici; acesta are și proprietăți benefice pentru piele. Sub formă de ingredient, ovăzul poate fi găsit în diferite creme, unguente și săpunuri folosite pentru exfoliere și hidratare. În plus, băile cu această cereală sunt folosite pentru a combate diferite boli, infecții și iritații ale pielii datorită proprietăților sale emoliente. Tărâțele de ovăz pot fi, de asemenea, un remediu eficient acasă pentru herpes si varicela.

Iată 11 beneficii pentru sănătate ale tărâțelor de ovăz:

1. Reglează sistemul digestiv

Datorită cantității bune de fibre solubile, tărâțele de ovăz ajută la digerarea alimentelor și la reglarea sistemului digestiv. Consumul de ovăz previne constipația și facilitează tranzitul intestinal. În plus, un pahar de apă cu o linguriță de tărâțe ameliorează refluxul și aciditatea.

2. Verifică nivelul zahărului

Tărâțele de ovăz sunt foarte recomandate diabeticilor, deoarece fibrele solubile stabilizează nivelul zahărului. Reduce absorbția zaharurilor în intestin și scade nivelul sângelui.

3. Reduc colesterolul

Consumul de ovăz în fiecare zi este o modalitate bună de a reduce nivelul trigliceridelor și colesterolul rău din sânge. Datorită acidului și fibrelor linoleice, ovăzul împiedică colesterolul să treacă în intestin.

În același timp, fibrele îndepărtează, de asemenea, depozitele grase care se acumulează în pereții arterelor. Toate acestea protejează organismul de dezvoltarea hipertensiunii arteriale, a unui atac de cord sau a oricărei alte probleme cardiace.

4. Regenerează țesuturile

Deoarece tărâțele de ovăz sunt foarte bogate în proteine, consumul acestuia promovează producerea și dezvoltarea de noi țesuturi în organism.

5. Previn cancerul

Tărâțele de ovăz și alte legume, cum ar fi fasolea, au numeroase fitochimicale, care sunt substanțe de origine vegetală – legate de prevenirea dezvoltării cancerului.

Fitoestrogenii și lignanii prezenți în această cereală se corelează cu scăderea riscului de hormoni legați de cancerul de sân. Efectul fotochimicalelor în ovăz asupra anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul endometrial, ovarian și de prostată, este încă în curs de studiu.

6. Te pot ajuta să slăbești

Consumul de tărâțe de ovăz la micul dejun cu un pahar de apă în fiecare zi ajută oamenii să țină greutatea sub control și să o mențină. Puteți consuma fulgi de ovăz sau tărâțe cu un pahar de lapte sau amestecat cu iaurt. Cantitatea recomandată este de două linguri pe zi, astfel încât să nu depășească aportul caloric.

7. Asigură sațietate

Un mic dejun făcut cu tărâțe de ovăz va menține corpul sătul mai mult decât cerealele cu lapte. Acest lucru se datorează faptului că ovăzul are carbohidrați cu absorbție lentă, ceea ce permite un efect mai mare de sațietate și un control mai mare al nivelului de zahăr din sânge.

8. Bogate în calciu

Ovăzul are o cantitate bună de calciu, ceea ce ajută la prevenirea demineralizării osoase.

9. Favorabile pentru piele

Tărâțele de ovăz exercită o puternică acțiune de curățare asupra pielii. Absoarbe toată murdăria și resturile care se acumulează în pori, igienizând profund pielea. În acest fel, se menține pH-ul pielii în echilibru. Uleiurile conținute în ovăz sunt, de asemenea, excelente pentru evitarea deshidratării pielii. În plus, ovăzul poate fi foarte relaxant și te ajută să adormi.

10. Conțin vitamine B

Aproximativ 100 de grame de ovăz acoperă 40% din necesarul zilnic de vitamina B1. Vitamine precum B1 și B2 sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului și a sistemului nervos.

11. Ajută tiroida să funcționeze corect

Consumul de ovăz, în general, previne hipotiroidismul, deoarece această cereală conține iod; un mineral care face tiroida să funcționeze corect. Ovăzul poate fi consumat de toți oamenii, indiferent de vârsta lor, în doze adecvate și recomandate, deoarece nu există dovezi sau contraindicații pentru consumul său. Cu toate acestea, există un mic grup de persoane care pot avea alergii la ovăz.

Consultă întotdeauna medicul!

My title page contents