7 măști pentru piele uscată... de pregătit acasă!

7 măști pentru piele uscată… de pregătit acasă! Pielea ta uscată și sensibilă îți face probleme în aceste zile cu temperaturi scăzute? Nu te îngrijora! Cu câteva măști pregătite în casă, problema e ca și rezolvată! 

Frigul, vântul, ploaia și mai ales schimbările de temperatură legate de intrarea sau ieșirea dintr-un mediu încălzit reprezintă un atac aproape permanent asupra pielii noastre, care tinde oricum să se deshidrateze ușor în timpul lunilor de iarnă. Atunci când pielea nu este protejată corespunzător de condițiile meteorologice nefavorabile, aceasta se poate confrunta cu iritație, uscăciune și chiar descuamare.

De aceea, în special pielea uscată trebuie hrănită și hidratată la maximum cu produse și ingrediente specifice. Acestea trebuie să conțină o cantitate mare de nutrienți, care ne ajută să contracarăm efectul de „piele care trage”. Astfel, o putem menține tânără, elastică și capabilă să se apere de agenții patogeni.

În special iarna și în lunile reci, măștile sunt un aliat perfect al frumuseții, atunci când vine vorba de prevenirea sau corectarea acelui aspect al unei fețe obosite și terne. În această perioadă, dermul nostru are nevoie de hidratare suplimentară și nutriție care îi permite să facă față temperaturilor extreme.

Cu ingrediente foarte convenabile pe care le ai cu siguranță acasă, cum ar fi mierea, laptele sau uleiul, poți face măști minunate capabile să vă revitalizeze fața, redându-i toată strălucirea.

Înainte de a aplica o mască pe ten, ține cont de câteva sfaturi!

  • Fă-ți masca în momentul în care o aplici, aruncând ceea ce rămâne (nu este recomandabil să o păstrezi pentru o utilizare ulterioară). Dacă ți-a rămas ceva cantitate de mască, o poți aplica pe mâini, o altă zonă dintre cele mai afectate în timpul lunilor reci;
  • Utilizează întotdeauna recipiente din plastic sau de sticlă (niciodată metal) pentru prepararea măștilor;
  • Îndepărtează machiajul și curăță bine fața înainte de aplicare (pielea trebuie să fie, de asemenea, complet uscată);
  • Pentru ca amestecul să fie eficient, ar trebui să rămână pe față între 15 și 20 de minute. Profită de acest timp pentru a te bucura de un moment de relaxare;
  • Când înlături masca, este recomandabil să o faci cu apă caldă;
  • Înainte de a aplica o mască, asigură-te că nu ești alergic la niciuna dintre componentele sale;
  • Măștile nu se aplică pe zona ochilor sau a gurii, ci pe zona gâtului;
  • Iarna, pielea ta are nevoie de îngrijire specifică. Masca este doar o completare, așa că nu trebuie să uiți aplicarea zilnică a cremei hidratante și / sau hrănitoare și să efectuezi o exfoliere blândă la fiecare două săptămâni sau cam așa ceva.
  • Este valabil și iarna: nu uita să bei cât mai multe lichide (cel puțin doi litri de apă, infuzii, bulion etc.).

Iată 7 măști pentru piele uscată, care asigură hidratarea și nutriția „extra”. Se pot aplica de 1-2 ori pe săptămână:

Mască de miere

Ai nevoie de:

1 gălbenuș de ou, bătut

1 lingură de miere

1 lingură de ulei de măsline

Procedezi așa: Amesteci bine toate ingredientele până când obții o cremă ușoară și omogenă. P aplici pe față timp de 20 de minute, apoi clătești bine fața cu apă caldă. Nutrienții oferiți de ou și miere, combinați cu capacitatea de hidratare a uleiului, fac ca această mască să fie deosebit de potrivită pentru iarnă.

Mască de avocado

Ai nevoie de:

1 ou bătut

1/2 avocado

1 linguriță ulei de migdale (sau de măsline)

Procedezi așa: Adaugi pulpa de jumătate din avocado zdrobind-o cu o furculiță, oul bătut și cu uleiul. Aplici amestecul timp de 20 de minute și îl îndepărtezi. Uleiurile de avocado și conținutul lor ridicat de vitamina E vor face pielea să-și recapete strălucirea. Dacă preferi, această mască poate fi efectuată și prin îndepărtarea oului (important în caz de alergii).

Mască de banană

Ai nevoie de:

1/2 banană

1/2 iaurt sau 1/2 pahar de lapte sau smântână lichidă

Procedezi așa: Zdrobești o jumătate de banană coaptă și o amesteci cu produsul lactat la alegere (bați bine iaurtul, laptele sau smântâna). Aplici masca și o lași timp de 20-30 de minute. Efectul? Un plus de energie pentru pielea ta.

Dacă, în ciuda uscăciunii mediului, fața ta are tendința de a produce grăsime în exces (strălucire), poți înlocui banana cu o jumătate de măr.

Mască de pară

Ai nevoie de:

1 pere

1/2 castravete

2 linguri de ulei de măsline

Procedezi așa: Această mască super răcoritoare este recomandată mai ales dacă fața ta suferă de roșeață și mâncărimi. Se amestecă ingredientele cu ajutorul unui blender și se aplică rezultatul timp de 15 minute pe față. Astfel, vei ajuta pielea să-și recapete echilibrul.

Mască de morcov

Ai nevoie de:

1 morcov ras

1 gălbenuș de ou

1 lămâie

Procedezi așa: Masca de morcov este o mască excelentă pentru a ilumina și șterge urmele de oboseală pe pielea obosită și ternă. Amesteci un morcov ras cu un gălbenuș de ou și sucul de o lămâie. Vei obține un amestec omogen, ce se aplică pe față și se lasă timp de 10 minute.

Mască de ovăz

Ai nevoie de:

1 gălbenuș de ou, bătut

1 lingură de miere

1 lingură de fulgi de ovăz (sau făină)

Procedezi așa: Amesteci toate ingredientele și le lași să acționeze pe față timp de 20 de minute. Cu acești nutrienți suplimentari, pielea ta va fi netedă și radiantă.

Secară…

Ai nevoie de:

1 lingură făină de secară

1 lingură de miere

1 linguriță ulei de măsline

1 gălbenuș de ou

Procedezi așa: Aplici masca pe fața și gâtul perfect curățate și o lași să acționeze timp de 20-25 de minute. Efectul antirid este spectaculos.

My title page contents