Află în cele ce urmează cum să faci 3 măști cu cireșe pentru ten! Dulci și suculente, cireșele sunt cu adevărat irezistibile! Te-ai gândit vreodată să folosești cireșe pentru a pregăti o mască de față? Știi deja: cireșele sunt cu adevărat irezistibile! Cu toate acestea, acest fruct delicios de vară nu este numai bun de mâncat, ci este și un adevărat aliat al frumuseții pentru pielea noastră.
De fapt, cireșele reprezintă un ingredient de frumusețe surprinzător pentru măști și pachete regeneratoare, deoarece au proprietăți variate:
- Sunt bogate în alfa hidroxi acizi, acizi de fructe, substanțe care exfoliază pielea, stimulând reînnoirea pielii. O face mai moale și mai luminoasă pregătind-o pentru contactul cu soarele;
- Conțin vitamine și minerale care oferă o explozie de energie pielii, tonificând-o. De asemenea, cireșele conțin și antioxidanți care contracarează radicalii liberi și formarea ridurilor;
- Au proprietăți antiinflamatorii și astringente care ajută la elimarea roșeții, petelor și a coșurilor, chiar și pe pielea cea mai grasă.
În concluzie, masca cu cireșe este foarte utilă atât pentru pielea sensibilă, cât și pentru cea grasă.
Iată 3 măști cu cireșe pentru ten:
1. Mască de cireșe cu adaos de castraveți
Este o mască foarte racoritoare, drenantă, ideală pentru conturul ochilor, pentru a îndepărta cearcănele și pentru a evita apariția ridurilor.
Ai nevoie de: 6 cireșe, o felie groasă de castraveți și o lingură de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
Procedezi așa: Cireșele și castravetele trebuie amestecate împreună, apoi adaugi iaurtul și amesteci totul bine. Cu ajutorul unei perii întinzi masca în jurul ochilor și o lași să acționeze timp de 10 minute, după care o îndepărtezi ușor cu apă călduță.
2. Mască de cireșe si ananas – ideală pentru pielea uscată și deshidratată
Ai nevoie de: o mână de cireșe, o felie de ananas, o lingură de miere, 2 sau 3 linguri de smântână. Cireșele trebuie spălate, sâmburii scoți și tăiate în bucăți mici, iar ananasul trebuie și el tăiat la rândul lui. Toate acestea trebuie puse în blender împreună cu mierea și smântâna pentru a le amesteca până se obține un amestec omogen. Masca se aplică în special în zonele cele mai deshidratate și trebuie lăsată să acționeze 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță.
3. Mască de cireșe cu iaurt și miere
Ai nevoie de:
4 cireșe coapte din agricultura ecologică;
1 linguriță de ulei de măsline extravirgin + 2 lingurițe de miere (pentru ten matur, uscat, tern);
câteva picături de suc de lămâie + jumătate de borcan de iaurt alb deschis (pentru ten gras);
Procedezi așa:
Speli cireșele și le scoți sâmburii, apoi amesteci pulpa cu un mixer. Când amestecul a devenit omogen, adaugi ingredientele rămase și amesteci bine.
Aplici masca cu cireșe astfel obținută pe pielea curată și uscată a feței, gâtului și decolteului, evitând conturul ochilor și al buzelor. După ce a acționat aproximativ 15 minute, clătești zonele unde ai aplicat mască cu apă caldă, tamponezi bine pielea cu o cârpă din microfibră și aplici crema obișnuită.