5 măști de față pentru toamnă pregătite chiar acasă

Descoperă 5 măști de față pentru toamnă pregătite chiar acasă! Odată cu sosirea toamnei și schimbările de temperatură ce au loc, pielea suferă efectele variațiilor climatice. După temperaturile caniculare de vară, pielea se confruntă cu temperaturi mai scăzute, vânt și ore reduse de lumină. Așadar, pe lângă îngrijirea zilnică adecvată a feței, care presupune utilizarea unor produse hrănitoare și de protecție, este indicat să adaugi rutinei săptămânale un scrub și o mască de față de 1 sau 2 ori pe săptămână.

Măștile de față sunt un ritual de înfrumusețare relaxant: alegerea ingredientelor, prepararea, timpul de procesare și fazele ulterioare sunt proceduri care contribuie la bunăstarea psihofizică a persoanei.

Iată 5 măști de față pentru toamnă pe care să le pregătești cu ingredientele naturale pe care ni le oferă sezonul de toamnă:

1. Mască de castane – cu piure de castane – efect revitalizant

Pulpa de castane aplicată pe piele are putere astringenta, este bogată în vitamina C. Prin urmare, este un aliat prețios pentru producerea de colagen, hidratează și contracarează daunele cauzate de razele UV.

Ai nevoie de:

▪️ 3 castane;

▪️ 2 lingurițe de argilă;

▪️ 2 lingurite de făină de castane sau de porumb;

▪️ 10 picături de ulei de argan sau de jojoba.

Opțional: poți adăuga miere, câteva picături de suc de lămâie sau de portocale; de asemenea, poți înlocui castanele cu făină de castane, mai poți adăuga iaurt simplu sau alte pudre. Desigur, proprietățile variază în funcție de ingredientele folosite.

Procedezi așa:

Aceasta este o mască care se prepară încet, fără grabă și cu multă grijă.

Mai întâi trebuie să cojești castanele, făcând o tăietură centrală (pentru a preveni explozia fructelor în timpul fierberii). Apoi fierbi castanele într-o cratiță aproximativ 15 minute. Odată fierte, scoți castanele din apă și le lași să se răcească. După câteva minute trebuie să le decojești și să le zdrobești. Poți folosi un blender. După ce ai obținut un piure, adaugi celelalte ingrediente și amesteci bine până se rehidratează amestecul de pulberi. Pentru asta ai nevoie să adaugi treptat apa în care au fiert castanele. Aplici apoi amestecul obținut pe față, lăsându-l să acționeze aproximativ 20-30 de minute. Curăță apoi fața și aplică apă vegetală, ser și cremă de față.

2. Mască de morcov – cu piure de morcov purificator și antioxidant

Morcovul este o legumă cu proprietăți antioxidante, ajută la contracararea îmbătrânirii pielii, este bogat în vitamina A și betacaroten. Este potrivit atât pentru persoanele cu tenul uscat, cât și pentru cele cu tenul gras. Este un antiinflamator care ajută la vindecarea rănilor, arsurilor, erupțiilor cutanate, calmează dermatita.

Ai nevoie de:

▪️ 1 morcov;

▪️ 1 linguriță de amidon de orez pudră;

▪️ 1 linguriță de miere;

▪️ 2 picături de suc de lămâie.

Procedezi așa:

Pui morcovul în blender, adaugi amidonul de orez, mierea și lămâia. Amesteci toate ingredientele și aplici amestecul pe față, lăsând să acționeze aproximativ 10 minute. Apoi cureți fața și continui cu rutina obișnuită. Repeți operația de 1-2 ori pe săptămână.

3. Mască de Halloween – cu pulpă de dovleac – antioxidantă, purificatoare și hrănitoare

Poate știi deja: Dovleacul are multe proprietăți nutritive; conține carotenoizi (antioxidanți), substanțe pectice și micilaje, pentru care este un excelent antiinflamator și antioxidant; conține vitaminele A, C si B1, potasiu, fier și fosfor.

Chiar și semințele acestuia sunt bogate în proprietăți benefice. Acestea conțin magneziu, carotenoide, vitamina E, Omega-3 și Omega-6 (acizi grași polinesaturați). Din presarea lor, de fapt, se poate obține un ulei care este un panaceu pentru pielea afectată de pete solare, riduri și cicatrici.

Ai nevoie de:

▪️ 2 lingurițe de pulpă de dovleac;

▪️ 1 linguriță de iaurt alb, bio;

▪️ 1 linguriță de miere;

▪️ 2 lingurițe de caolin.

Procedezi așa:

Zdrobești sau amesteci dovleacul, adaugi iaurtul, amesteci și aplici amestecul pe față, lăsând să acționeze aproximativ 8-10 minute. Apoi îți cureți fața și aplici crema obișnuită. Repetă acest lucru de câteva ori pe săptămână.

4. Mască de mere – tonifiantă, luminoasă și purificatoare

Merele conțin minerale și substanțe saline, vitamine A, B, si C, potasiu, brom, magneziu și sodiu. În plus, are și proprietăți antioxidante, ajută la reducerea roșeții și curăță petele pielii.

Ai nevoie de:

▪️ 1⁄4 măr pasat sau ras;

▪️ 1 linguriță de iaurt alb, bio;

▪️ 2 lingurițe de argilă verde;

▪️ 1 linguriță de miere;

▪️ 1 linguriță de ulei de jojoba sau de argan;

▪️ 2 picături de suc de lămâie.

Procedezi așa:

Într-un castron mic, amesteci toate ingredientele. Aplici amestecul pe față și pe gât, apoi lași să acționeze aproximativ 10-15 minute, pentru ca pielea să beneficieze de nutrienți. În cele din urmă, clătești cu apă caldă și continui cu rutina obișnuită. Repeți operația de 1-2 ori pe săptămână.

5. Mască de pere – hidratantă și tonifiantă

Perele sunt bogate în nutrienți și flavonoide, ambele producând efecte hrănitoare asupra pielii, fie că sunt ingerate sau aplicate local pe piele. De asemenea, perele conțin antioxidanți și vitamina C, despre care se știe că ajută la reducerea aspectului ridurilor. Masca de pere acționează ca un exfoliant blând îndepărtând celulele moarte.

Ai nevoie de:

▪️ 1⁄4 de pară făcută piure sau rasă;

▪️ 1 linguriță de miere;

▪️ 2 lingurițe de argilă albă;

▪️ 1 linguriță de iaurt alb, bio.

Procedezi așa:

Într-un castron, combini și amesteci toate ingredientele până obții un amestec omogen, de densitate medie. Aplici pe față și pe gât, și lași să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. În cele din urmă, clătești cu apă caldă și continui cu rutina obișnuită. Repeți operația de 1-2 ori pe săptămână.

 

My title page contents