5 simptome ale diabetului mai puțin cunoscute

Descoperă 5 simptome ale diabetului mai puțin cunoscute! Tu știai de ele? Dacă detectezi aceste simptome, indiferent dacă apar singure sau împreună, recomandarea este să iei legătura cu medicul tău pentru a exclude posibilitatea ca acestea să indice un diabet. Aceasta deoarece, deși sunt rareori legate de această boală, ar putea fi indicatori ai acesteia.

 

Ce trebuie să știi despre diabet în câteva cuvinte? Ei bine, diabetul este o boală care apare atunci când nivelul glicemiei este prea mare, ceea ce, în unele cazuri, dăunează ochilor, rinichilor și nervilor. Nu toate persoanele diagnosticate cu diabet zaharat prezintă cele mai frecvente simptome, cum ar fi sete, amorțeală la nivelul mâinilor sau picioarelor, pierdere în greutate inexplicabilă și nevoia constantă de a merge la baie.

Acest lucru explică simptomele mai puțin cunoscute ale diabetului. Dacă observi unul sau mai multe, ar trebui să le acorzi o atenție mai mare și să mergi cât mai repede la medic pentru un control amănunțit.

Așadar, iată 5 simptome ale diabetului mai puțin cunoscute:

Iritații ale pielii

Unul dintre simptomele mai puțin cunoscute ale diabetului apare atunci când glicemia atinge niveluri prea ridicate și, prin urmare, pielea devine uscată. Totodată, uneori, există o senzație de mâncărime enervantă. Aceasta poate fi prezentă la nivelul mâinilor, brațelor și picioarelor. Din acest motiv, dacă observi că pielea ta este iritată sau prezintă mâncărime, trebuie să înțelegi dacă ar putea fi o problemă declanșată de climă sau nu. Dacă nu este cazul, atunci următorul pas este să-ți verifici glicemia.

Diabetul afectează circulația sângelui, iar membrele sunt zonele cele mai susceptibile de a suferi iritații ale pielii.

Mătreață sau scalp uscat

Mulți oameni nici măcar nu-și imaginează că această problemă este, de fapt, un simptom al diabetului. Când suferi de exces de zahăr în sânge, corpul tău caută modalități de a-l elimina prin urină, ceea ce este normal.

Cu toate acestea, uneori, eliminarea prea multor lichide din organism provoacă deshidratare, care afectează diferite zone ale corpului. Această problemă face ca solzii să se formeze pe scalp, ceea ce poate fi destul de inconfortabil și enervant.

Aceasta poate fi, de asemenea, cauza dermatitei seboreice, cunoscută în mod obișnuit sub numele de mătreață. Deoarece pielea este cel mai mare organ din corpul uman, se poate extinde la întregul scalp.

Inflamația care afectează această zonă creează, de asemenea, condițiile perfecte pentru proliferarea ciupercii Pityrosporum, o altă cauză a mătreții. De îndată ce acest microorganism se atașează de piele, începe să folosească grăsimea scalpului pentru a se hrăni. Apoi tinde să se extindă rapid în câteva zile sub formă de mici solzi albi.

Sforăitul, unul dintre cele 5 simptome ale diabetului mai puțin cunoscute

Poate că acest simptom te va surprinde puțin. Cu toate acestea, este posibil ca nivelul zahărului din sânge să crească din cauza problemelor legate de tulburările de respirație în timpul somnului. Această tulburare este cunoscută sub numele de apnee în somn.

Este mai bine să prevenim acest simptom. Aceasta deoarece, adesea, atunci când dormim, eliberăm hormoni de stres, care pot crește foarte mult nivelul zahărului din sânge. Este esențial să tratezi această tulburare și să previi apariția diabetului.

Sforăitul este strâns legat de un număr mare de boli care, poate, crezi că nu au nimic de-a face cu diabetul. Cu toate acestea, specialiștii avertizează că sforăitul ar putea fi un factor predominant în dezvoltarea diabetului. Aceasta, deoarece este cauzat de pauzele de respirație din cauza relaxării mușchilor, care îngustează căile respiratorii.

Practic, când sforăi, împiedici intrarea oxigenului în plămâni și, în acest fel, perturbi lanțul metabolic al glucozei.

Probleme de auz

Știai că pierderea auzului poate fi un simptom al diabetului?

Dacă începi să observi că trebuie să dai volumul la televizor din ce în ce mai tare pentru că îți este greu să-l auzi sau dacă, atunci când ai o conversație, trebuie adesea să-i ceri interlocutorului tău să repete ceea ce a spus, îți recomandăm să raportezi medicului tău.

Diverse studii au arătat că pierderea auzului ar putea fi, de fapt, un indicator al prezenței diabetului. Cei cu niveluri ridicate de zahăr din sânge sunt mai susceptibili de a suferi de deficiențe de auz decât persoanele care au nivelurile potrivite de glucoză.

Explicația: nivelurile foarte ridicate de glucoză deteriorează nervii urechii interne și vasele de sânge, modificându-le funcționarea.

Îmbunătățește vederea

Diabetul declanșează modificări ale fluidelor corporale, iar acest lucru afectează și vederea. De fapt, este un simptom foarte frecvent. Se poate întâmpla ca unii pacienți, înainte de a primi diagnosticul de diabet, să înceapă să vadă mai bine.

Dintr-o dată, nu mai au nevoie de ochelari pentru că pot vedea bine fără ei. De fapt, când se întâmplă acest lucru, îmbunătățirea vederii nu este permanentă. De îndată ce nivelul de glucoză se stabilizează, pacientul are nevoie din nou de ochelari.

Cu toate acestea, trebuie să te alarmezi pentru că nu este retinopatie diabetică. Această boală provoacă obstrucția vaselor de sânge care sunt situate în spatele ochiului.

În stadiile incipiente ale diabetului, ochiul nu se poate concentra bine, deoarece nivelul glicemiei este foarte ridicat.

My title page contents