Descoperă 6 remedii naturale pentru arsurile solare! Arsurile solare pot prezenta riscuri grave pentru sănătate. Prin urmare, este esențial să ne protejăm pielea cu crema de protecție solară potrivită, eventual formulată cu ingrediente naturale. De asemenea, trebuie să evităm expunerea la soare în cele mai calde ore ale zilei.
Soarele, dacă este „luat” cu moderație, nu numai că ne permite obținerea unui bronz frumos, dar aduce și o serie întreagă de beneficii: crește sistemul imunitar și întărește oasele prin stimularea organismului să producă vitamina D, care este utilă pentru fixarea calciului.
Din dorința de a obține un bronz de invidiat pe timpul verii, multe persoane neglijează protecția solară și exagerează cu expunerea la soare. O alegere imprudentă care poate implica riscuri grave pentru sănătate precum și arsuri supărătoare și dureroase.
Este foarte important să reținem că arsurile solare, mai ales dacă sunt repetate în timp, cresc riscul de a dezvolta melanom (cancer de piele). Expunerea excesivă la soare poate provoca, de fapt, eritem si arsuri de gradul I si II care, dacă se repetă, în timp, duc la apariția leziunilor cutanate, responsabile de melanom.
Prin urmare, este esențial ca pielea să fe protejată de la o vârstă fragedă, evitând expunerea în cele mai calde ore ale zilei și folosind produse cu factor ridicat de protecție solară.
Iată 6 remedii naturale pentru arsurile solare, care te vor ajuta să-ți alini durerea:
Dacă, în ciuda tuturor avertismentelor de a nu te expune la soare în cele mai fierbinți ore ale zilei, ai mers la plajă și te-ai ales cu o arsură supărătoare, iată câteva sfaturi simple despre cum să remediezi arsurile solare cu remedii naturiste:
1. Pregătește o baie răcoritoare
Pentru început, poți face o baie răcoritoare. Pregătește o baie cu apă călduță, în care adaugi un pahar de oțet de mere, jumătate de pahar de bicarbonat de sodiu și un praf de sare grunjoasă.
2. Cartoful îți răcorește pielea
De asemenea, încearcă să aplici o felie de cartof pe partea arsă a pielii timp de aproximativ 15-20 de minute. Vei simți imediat o senzație de prospețime.
3. Bazează-te pe aloe vera!
Aloe vera este perfectă și în caz de arsuri solare, iritații ale pielii și, de asemenea, în tratamentele de după expunerea la soare. Frunzele de aloe vera tăiate produc un gel calmant care, aplicat pe piele, conferă imediat o senzație de bine.
4. Ceaiul verde, un remediu excelent împotriva arsurilor solare
Ceaiul verde este, de asemenea, excelent. După ce l-ai pus în infuzor, îl lași să se răcească și apoi îl adaugi în apa de baie sau îl aplici direct pe pielea arsă folosind un prosopel de bumbac.
5. Ulei de migdale dulci
O altă modalitate de a găsi beneficii este să faci mesaje ușoare pe zona arsă cu ulei de migdale dulci. Acest ulei este excelent pentru proprietățile sale calmante. În același timp hidratează pielea lăsând-o moale și parfumată.
6. Beneficiază de efectul calmant al castraveților!
O soluție convenabilă și rapidă o reprezentă împachetările cu castraveți. Pe timpul verii această legumă nu lipsește din bucătărie, așa că, apelează cu încredere la ea! Curăță 22-3 castraveți de coajă și apoi rade-i pe răzătoare. Storace pulpa de castraveți și colectează sucul. Apoi, cu ajutorul unui tampon de bumbac aplică comprese pe pielea roșie și suferindă. Rezultatul este garantat.
În zilele în care te ocupi de tratarea erupției, îmbracă-te confortabil. Evită hainele cu guler înalt sau din fibre sintetice. Arsurile solare sunt destul de deranjante și creează disconfort mare, așa că e important să nu contribui și prin alte elemente la accentuarea acestui disconfort. Poartă haine din bumbac, plăcute la atingere și moi.
Alte sfaturi:
În combinație cu aceste remedii, nu uita să-ți menții întotdeauna corpul bine hidratat: bea multă apă, mănâncă multe fructe și legume și folosește o cremă hidratantă și calmantă, eventual formulată cu ingrediente naturale.
Dacă arsurile solare nu dau semne de ameliorare și apare și febra, poți apela la unele calmante, dar este mai bine să ceri mai întâi sfatul medicului.