10 alimente pentru un bronz frumos și sănătos. Ce să mănânci ca să te bronzezi mai repede?

10 alimente pentru un bronz frumos. Ce să mănânci ca să te bronzezi mai repede?

Descoperă 10 alimente pentru un bronz frumos și sănătos! Care sunt cele mai bune alimente pentru un bronz perfect și sănătos, combatând în același timp îmbătrânirea pielii

Odată cu sosirea verii, toată lumea își dorește să obțină un bronz sănătos și de durată. Cum să faci asta? Pe lângă cremele de protecție solară și uleiurile pe care le folosești atunci când vrei să te bronzezi, în primul rând este important să ai o dietă specială. Datorită aportului său nutrițional de vitamine și minerale, o astfel de dietă facilitează bronzarea.

Dar ce trebuie să mănânci pentru a obține un bronz frumos și, eventual, într-un mod sănătos?

Răspunsul e posibil să îl știi: alimente care conțin betacaroten, un precursor al vitaminei A care promovează producerea de melanină, un pigment natural care este responsabil de colorarea închisă a pielii expuse la soare.

Iată 10 alimente pentru un bronz frumos și sănătos:

1. Morcovi

  • 1200 mg de vitamina A la 100 g

Morcovii sunt hrana pentru bronzare prin excelență. Au mai mult betacaroten decât oricare alte alimente (cum ar fi caise, pepene galben, pepene, dovleac) și sunt foarte potriviți pentru o dietă bogată în vitamina A. De altfel, morcovii sunt legume foarte potrivite și pentru alimentația de vară, perfecți pentru salate sau garnituri.

Sfat: potențialul maxim de bronzare al morcovilor se obține atunci când îi gătești și îi mănânci doar cu un strop de ulei de măsline.

2. Caise – unele dintre cele 10 alimente pentru un bronz frumos și sănătos!

  • 350-500 mg de vitamina A la 100 g

Aceste fructe luptă împotriva radicalilor liberi, protejează celulele și sunt o sursă valoroasă de vitamina A. Prin urmare, un ajutor pentru bronzare. De asemenea, caisele au un conținut ridicat de fibre care ajută la reglarea funcțiilor intestinale.

După morcovi, caisele sunt fructele care te vor ajuta cel mai mult să te bronzezi. Și în acest caz, meritul este al betacarotenului, responsabil pentru un bronz rapid care se găsește adesea în legumele portocalii sau roșii, fructe și legume.

3. Cicoare și salată verde

  • 220-260 mg de vitamina A la 100 g

Cicoarea nu este doar unul dintre alimentele care îți oferă un bronz perfect, ci este o adevărată mină de săruri minerale. Este bogată în potasiu, calciu și fier, care susțin sănătatea cel mai bine în lunile calde. De asemenea, datorită aportului de vitamina A, salata verde protejează pielea de îmbătrânire și te ajută să ai o piele perfectă și aurie.

Cicoarea și salata verde conțin mai multă vitamina A decât pepenele galben și sunt dovada că legumele verzi sunt la fel de utile pentru un bronz rapid ca fructele și legumele portocalii. Tot pentru a obține un bronz sănătos, poți lua în considerare și broccoli, varza și conopida: sunt bogate în seleniu, care luptă împotriva radicalilor liberi cei care provoacă îmbătrânirea prematură. Pe lângă faptul că obții un bronz frumos, vei avea o piele mai sănătoasă datorită acțiunii vitaminelor și mineralelor antioxidante din aceste două alimente.

4. Spanac

  • 500-600 mg de vitamina A la 100 g

Datorită cantității mari de vitamina A pe care o conține, spanacul este leguma perfectă pentru obținerea și menținerea unui bronz frumos. În plus, datorită luteinei, spanacul îți protejează și ochii de daunele solare.

5. Pepene galben

  • 200 mg de vitamina A la 100 g

Pepenele galben conține 200 de micrograme de vitamina A (sau echivalent în betacaroten). Spre comparație, morcovul conține 1.200! Așadar, poți alege să consumi pepene galben proaspăt, ca atare sau în salate de fructe, împreună cu fructe roșii.

6. Țelina

  • 200 mg de vitamina A la 100 g

Săracă în calorii și bogată în apă, țelina este perfectă vara. Promovează bronzul și ajută la reglarea tensiunii arteriale. Dacă vei consuma țelină, vei evita așadar slăbiciunea și micile neajunsuri legate de căldură.

Țelina este un echivalent cu pepenele galben în ceea ce privește vitamina A și carotenoide. O poți consuma în salate sau în centrifugă, perfectă pentru bronzare, alături de morcovi, ardei și roșii. Poți să introduci, de asemenea, și câteva fructe potrivite pentru bronzare, precum și portocale, mango sau fructe roșii.

7. Ardei

  • 100-150 mg de vitamina A la 100 g

Roșu, galben și verde, ardeiul gras are un nivel ridicat de vitamina A, care ajută pielea să producă melanină și, prin urmare, să se bronzeze mai intens.

Ardeii, pe lângă faptul că sunt de ajutor pentru a obține un bronz frumos, conțin vitamina C, care are proprietăți antiinflamatorii ridicate. Aceeași valoare, pentru un bronz sănătos, poate fi obținută și prin consumul de kiwi, portocale, lămâi sau varză.

8. Roșii

  • 50-100 mg de vitamina A la 100 g

Bogate în vitamina A  și antioxidanți, roșiile sunt un adevărat concentrat de sănătate care trebuie inclus în dietă pentru un bronz perfect! În plus, datorită licopenului, roșiile ajută organismul să lupte împotriva îmbătrânirii celulare și a daunelor solare.

9. Piersici

  • 100 mg de vitamina A la 100 g

Datorită compoziției sale, piersica este un fruct cu proprietăți multiple! Este revigorantă, detoxifiantă, reparatoare, laxativă, diuretică și antioxidantă. Dacă incluzi piersicile în dieta ta de bronzare, vei fi și în formă grozavă!

Piersicile sunt bogate în vitamina C, care ajută la bronzarea într-un mod sănătos, prevenind îmbătrânirea pielii. Poți mânca piersici proaspete ca atare sau le poți adăuga în salatele tale de fructe sau în smoothie-urile atât de îndrăgite vara.

10. Cireșe

  • 20-40 mg de vitamina A la 100 g

Cireșele sunt fructul ideal pentru a obține un bronz frumos natural și uniform. Atunci când le mănânci, te încarci cu carotenoizi și săruri minerale care te protejează de arsurile solare.

Dintre fructele roșii, cireșele sunt de preferat, deoarece conțin o cantitate mai mare de betacaroten decât alte fructe roșii. Totuși, în general este recomandabil să consumi și căpșuni, zmeură și merișoare. O idee bună poate fi să le concentrezi la micul dejun într-o salată de fructe, sau într-un suc pentru o gustare.

 

My title page contents