Cum îți pregătești pielea pentru plajă. Sfaturi pentru un bronz perfect

Cum îți pregătești pielea pentru plajă, pentru a obține cel mai frumos și sănătos bronz? Pregătirea pielii pentru soare este esențială pentru obținerea unui bronz perfect și auriu, evitând pericolul arsurilor solare și al erupțiilor cutanate.

 

Vara avem nevoie de soare, de apă, de aer și lumină. Ne place să stăm la soare, dar nu oricum. Este important să te pregătești pentru bronz într-un mod adecvat. Și să te poți bucura de vacanță fără riscul arsurilor solare, protejând și ferind pielea de îmbătrânirea prematură și de cancerul de piele.

Iată câteva sfaturi utile pentru a pregăti pielea pentru soare și pentru a avea un bronz perfect: scrub, hidratare, nutriție bogată în fructe și legume, expunere graduală și multe altele.

Cum să te pregătești pentru un bronz sănătos și să ai o piele protejată

Prin urmare, pielea trebuie să fie pregătită cu atenție pentru bronzare. Deoarece, după ce este acoperită în lunile de iarnă, nu mai este pregătită pentru a face față expunerii directe la razele solare. Pentru aceasta, trebuie să acționăm treptat și fără grabă. Nu numai pe plajă, ci încă din primăvară, când ne expunem la lumina soarelui, adesea fără o protecție adecvată.

Cum îți pregătești pielea pentru plajă. Scrub pentru regenerarea pielii

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a pregăti pielea pentru soare este un scrub exfoliant. Dar delicat, pentru a elimina celulele moarte și pentru a regenera pielea. Poți apela la scruburi naturale, din ingrediente simple cum ar fi zahărul și iaurtul, pentru a le folosi pe față și pe corp. Pentru față, adaugi o linguriță de iaurt și 2 lingurițe de zahăr, întinzi amestecul pe față cu mișcări circulare și clătești bine. Apoi aplici un hidratant. Pentru corp, trebuie doar să folosești o doză mai mare din cele două ingrediente. Începe chiar cu o lună înainte de expunerea la soare sau înainte de vacanță, repetând procedeul o dată sau de două ori pe săptămână.

Curățare profundă pentru a elimina poluanții

Pielea feței trebuie curățată profund pentru a evita arsurile. Ideal ar fi să aplici o mască de argilă, pe care să o lași pe față timp de cel puțin 10 minute. Sau să folosești produse pe bază de zeolit, un mineral de origine vulcanică care protejează pielea de daunele provocate de soare. Deoarece este capabil să elimine agenții poluanții și metalele grele care, infiltrate în piele, pot agrava daunele provocate de soare. Găsești zeolitul în magazinele cu produse naturale.

Cum îți pregătești pielea pentru plajă. Hidratare zilnică pentru a hrăni pielea

Înainte de a te expune la soare, este important să-ți hidratezi și să-ți hrănești pielea în fiecare zi. Atât din interior, consumând cel puțin 2 litri de apă pe zi și mai multe fructe și legume, dar și în exterior, folosind creme foarte emoliente. Ex. Untul de shea este excelent, are o acțiune regenerantă și liniștitoare pentru piele.

Consumă alimente bogate în beta-caroten, acizi grași și vitamine

Nutriția este esențială pentru pregătirea pielii pentru bronzare. De aceea, este important să ne îmbogățim dieta înainte de plajă. Dar și în timpul acesteia cu alimente bogate în acizi grași Omega 3, cum ar fi somonul, peștele albastru, uleiurile vegetale. Dar și fructe uscate, în special migdale, excelente ca o gustare. Trebuie doar să mănânci aproximativ 20 de migdale pe zi pentru a-ți menține pielea sănătoasă, care să ajute la încărcarea antioxidanților. Axează-te pe alimente bogate în beta-caroten, cum ar fi morcovii, roșiile, pepenele verde, legumele cu frunze verzi, cerealele. Toate alimentele care stimulează producția de melanină, prin pregătirea pielii pentru bronzare. Mănâncă cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi pentru a încărca corpul cu apă, vitamine și antioxidanți. Și pentru a-ți pregăti pielea pentru soare.

Cum îți pregătești pielea pentru plajă. Suplimente pe bază de antioxidanți

Aproximativ cu o lună înainte de expunerea la lumina soarelui îți poți pregăti pielea, luând suplimente specifice bazate pe antioxidanți. Pentru a contracara efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Medicul îți poate sugera suplimente pe bază de beta-caroten, vitamina C, licopen sau sulforafan. Acesta din urmă fiind obținut din alimente precum broccoli și conopidă. Are o acțiune antioxidantă excelentă. Administrarea acestor suplimente poate fi foarte utilă pentru persoanele care suferă de arsuri solare, deoarece acestea reduc leziunile celulare cauzate de soare.

Expunerea treptată la soare pentru a evita arsurile

Foarte important: pentru a avea un bronz perfect, fără a stresa pielea, trebuie ca expunerea să se facă treptat. În special, în primele zile, atenție la cât timp stai la soare! Și să folosești întotdeauna creme de bronzare cu un factor de protecție adecvat pentru tipul tău de piele. Nu uita, că te poți arde și când sunt nori.

 

 

My title page contents