Beneficiile untului de mango. 6 beneficii uimitoare

Descoperă și tu beneficiile untului de mango pentru organismul tău. Untul de mango poate fi folosit atât pentru aplicațiile topice (locale), cât și pentru consum. Acesta oferă o serie de beneficii excelente pentru sănătatea generală.

 

Beneficiile untului de mango. Ce este untul de mango?

Untul de mango este un unt natural care este fabricat din sâmburele fructului mango, prin presarea acestuia. Mai exact, acest unt special se face doar din semințe. Este de culoare albă și este similar cu untul de cacao. În timp ce tipul de unt de mango pe care îl poți face acasă are unele proprietăți hrănitoare, presarea la rece a uleiului din semințe eliberează multe dintre ingredientele active. Din acest motiv, având în vedere complexitatea procesului de producție, untul de mango este achiziționat în prealabil din magazine.

Untul de mango este indicat nu doar pentru aplicarea pe piele, dar poate fi, de asemenea, consumat și utilizat ca înlocuitor al untului clasic. Untul de mango nu miroase și nici nu are gust de mango, deoarece este făcut din sâmburi. Dar are o textura plăcută atunci când este pregătit în mod corespunzător.

Untul de mango are unele dintre cele mai bune calități ale fructului

Mango a fost numit regele fructelor, și pe bună dreptate. Mango este bogat în nutrienți cum ar fi:

  • Vitamina A
  • Calciu
  • Vitamina C
  • acid folic
  • Vitamina B6
  • Fier
  • Vitamina E
  • Potasiu
  • Magneziu
  • Zinc

Beneficiile untului de mango pentru sănătate

Untul de mango înmoaie pielea, tratează dermatita, arsurile solare și eczemele și hidratează și protejează pielea de razele UV. Există alte câteva beneficii impresionante ale untului de mango, cum ar fi prevenirea îmbătrânirii premature, vindecarea rănilor, întărirea sistemului imunitar și scăderea riscului bolilor cronice.

Îngrijirea pielii

Cu un conținut bogat de antioxidanți găsit în sâmburele de mango, acest unt este excelent pentru eliminarea condițiilor cutanate. Aceasta poate ajuta la ameliorarea inflamației pielii, cauzată de psoriazis, eczemă, dermatită și rozacee, printre alte condiții comune.

Întârzie îmbătrânirea

Antioxidanții vor neutraliza, de asemenea, radicalii liberi, care provoacă stres oxidativ pielii și sunt responsabili pentru riduri și pete legate de vârstă. Aplicarea acestui unt pe piele poate îmbunătăți elasticitatea acesteia, pentru a putea avea un aspect tânăr pentru mai mult timp.

Beneficiile untului de mango. Împiedică arsurile solare

Dacă aplici unt de mango pe piele înainte de a ieși la soare, va fi mai puțin probabil să te arzi la soare. Dar dacă aplici după ce ai suferit o arsură, acesta poate accelera procesul de vindecare. Te protejează de radiațiile UV dăunătoare.

Având în vedere acest lucru, iată o rețetă care te poate ajuta să te recuperezi după o arsură solară (și alte tipuri de arsuri):

Ai nevoie de:

2 linguri unt de mango

2 lingurițe gel de aloe vera

3 picături de ulei de cătină

3 picături de ulei esențial de mentă

Procedezi așa:

Topești untul de mango într-o crăticioară cu fund dublu. Apoi, adaugi gelul de aloe și amesteci bine. Adaugi uleiurile de cătină și de mentă și amesteci bine. Pui amestecul frigider și-l lași timp de 15 minute. Apoi, bați cu un mixer de mână până când compoziția este cremoasă.

Poți folosi crema rezultată pe arsuri sau pe piele deteriorată. Are o perioadă de valabilitate de aproximativ 18 luni, dacă este depozitată într-un loc întunecat, rece și uscat.

Atenție: dacă ai de-a face cu o arsură severă, trebuie să mergi la medic. Medicul îți va spune dacă poți folosi crema pregătită de tine.

Beneficiile untului de mango. Hidratează pielea

Untul de mango este cunoscut pentru hidratarea pielii și pentru a ajuta apa să fie transferată în piele, menținând pielea suplă și moale la atingere.

Previne bolile cronice

Când este consumat ca un unt normal, acesta poate ajuta la eliminarea toxinelor și a radicalilor liberi în organism, ceea ce poate reduce riscul bolilor cronice.

 

 

 

 

 

 

My title page contents