7 uleiuri naturale bune pentru piele și păr – Uleiurile naturale produc beneficii excelente pentru piele și păr. Folosirea lor regulată ajută la menținerea pielii tânără și elastică, tratează roșeața și oferă părului strălucire și hrănire.
Așadar, care sunt cele mai bune uleiuri naturale, ideale pentru tratamentele de înfrumusețare de făcut acasă?
Iată 7 uleiuri naturale bune pentru piele și păr, dintre cele mai folosite:
1. Ulei din germeni de grâu
Uleiul natural din germeni de grâu este un adevărat elixir de frumusețe pentru piele și păr. Are o putere mare antioxidantă capabilă să prevină îmbătrânirea pielii, să hrănească pielea în profunzime și să confere părului putere și strălucire. Se foloseste pentru față, prin aplicarea pe piele în cantități mici sub formă de ser, în special în zona din jurul ochilor și a buzelor. Pe corp se aplică printr-un mesaj foarte delicat. Pentru păr se poate folosi la prepararea unei împachetări care se aplică aproximativ 15 minute înainte de șamponare.
2. Ulei de migdale
Uleiul de migdale are o mare putere emolientă, hrănește pielea în profunzime și o face elastică în mod natural. Se foloseste și pentru masaj, deoarece se absoarbe rapid, este aproape inodor și se aplică foarte ușor. Este ideal pentru cei care au pielea uscată: tonifiază și calmează mâncărimea și iritația. De asemenea, ueiul de migdale poate acționa ca un demachiant, se folosește în combinație cu crema hidratantă și poate fi folosit și pe pielea delicată a copiilor și a femeilor însărcinate, pentru a preveni vergeturile. În caz de arsuri solare, împreună cu uleiul esențial de lavandă, acesta calmează durerea și ajută dermul să se vindece mai repede.
3. Ulei de cocos
Uleiul de cocos este printre cele mai folosite uleiuri pentru îngrijirea și sănătatea părului și scalpului. Cu un parfum tropical magic, acesta are un efect puternic de revitalizare. Bogat în acizi grași, acesta oferă părului putere, catifelare și strălucire, acționând ca un balsam complet natural. Se folosește ca tratament de înfrumusețare înainte de șamponare: aplici o cantitate mică pe toată lungimea părului, evitând contactul cu capul. Se lasă să acționeze aproximativ 10 minute și apoi se clătește.
Datorită conținutului său ridicat de vitamina E, uleiul de cocos hrănește părul din interior spre exterior, lăsându-l neted și strălucitor. În plus, uleiul este bogat în acid lauric și acid capric – antiseptice și antioxidanți naturali. Acestea protejează scalpul și îi întăresc bariera naturală.
4. Ulei de avocado
Uleiul de avocado, ca și fructul în sine, conține proteine, grăsimi sănătoase, aminoacizi esențiali și vitamine (A, D, E și B6), datorită cărora, acesta umple golurile din firul de păr cauzate de diverse deteriorări mecanice.
Uleiul de avocado, bogat în antioxidanți, vitamine și substanțe antiinflamatoare, are o putere mare de hrănire și restructurare atât asupra pielii, cât și asupra părului. Pe acesta din urmă îl face mai strălucitr și mai puternic. Este ideal pentru pielea uscată și atopică, poate fi folosit în locul cremelor hidratante. Cel mai bun moment pentru aplicare este după duș, cu pielea încă ușor umedă.
Pentru un tratament eficient este necesar să masezi rădăcina părului și apoi să lași uleiul să acționeze peste noapte, clătindu-l dimineața.
5. Ulei de măsline
Uleiul de măsline nu este doar o parte importantă a unei diete sănătoase, ci și o modalitate foarte eficientă de a hrăni și întări părul. Conține antioxidanți naturali și acizi grași Omega-3 care întăresc structura părului și îl protejează de daunele provocate de radicalii liberi și razele UV. În plus, uleiul de măsline este potrivit și pentru masajul scalpului. Folosește uleiul de 1-2 ori pe săptămână și după câteva utilizări vei vedea cu siguranță rezultatul.
6. Ulei de argan
Uleiul de argan este unul dintre cele mai scumpe și eficiente uleiuri. Uleiul de argan (numit și ulei marocan) este bogat în vitamina E, acizi grași Omega-3 și antioxidanți care pot readuce la viață chiar și cel mai uscat și mai deteriorat păr. În plus, spre deosebire de alte uleiuri, uleiul de argan este un ulei non-gras, ceea ce îi permite să fie folosit în fiecare zi. În plus, nu creează dificultăți suplimentare la spălare.
7. Ulei de ricin
Uleiul de ricin este ideal pentru stimularea creșterii părului nou. Este bogat în vitamina E, minerale și proteine. Uleiul conține, de asemenea, antioxidanți care mențin nivelurile normale de cheratină în firul de păr, făcându-l puternic și neted. În plus, ajută la controlul procesului de cădere a părului și, datorită proprietăților sale antifungice, este excelent împotriva mătreții. Folosește uleiul de măsline ca mască de 2-3 ori pe săptămână.