Top 5 temeri ale gravidei. Ce griji nu-i dau pace acesteia în timpul sarcinii?

Top 5 temeri ale gravidei. Ce griji nu-i dau pace acesteia în timpul sarcinii?

Descoperă în cele ce urmează top 5 temeri ale gravidei! Ce griji nu-i dau pace? Este firesc să-ți faci unele griji pe parcursul sarcinii. La urma urmei este o situație nouă și imprevizibilă. Tot ce-ți dorești este ca timp de nouă luni, totul să meargă perfect. Și, din fericire, de cele mai multe ori chiar așa se întâmplă. 

Potrivit mai multor studii, o proporție mare de femei care sunt însărcinate pentru prima dată raportează că au experimentat o anumită frică în timpul sarcinii. De fapt, problemele de sănătate sunt mult mai frecvente în rândul femeilor însărcinate decât în ​​populația generală. Sursele de îngrijorare variază în funcție de trimestru. De exemplu, în primul trimestru, frica de a pierde copilul este mai frecventă. În timp ce în al treilea trimestru, crește frica de naștere.

Să vedem totuși ce griji și-ar putea face o viitoare mămică:

1. Voi avea un avort spontan

Conform lui Karyn Morse, MD, ginecolog la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles, mai multe sarcini au ca rezultat copii sănătoși. Mai puțin de 20% dintre acestea se termină cu avort spontan. De asemenea, majoritatea avorturilor spontane au loc în primele săptămâni de sarcină, când, de obicei, multe femei de obicei nu își dau seama că sunt însărcinate și, astfel, nu știu dacă au avortat. Pur și simplu, pentru ele poate fi o perioadă normală. Dar, după ce medicul poate constata bătăile inimii (de obicei în jur de 6 până la 8 săptămâni), riscul de avort spontan scade la aproximativ 5%. Astfel, șansele de a avea un al doilea avort spontan sunt foarte mici – mai puțin de 3 la sută,

În această situație, ce ar putea cauza un avort spontan? Adesea, acesta poate fi cauza unei anomalii cromozomiale care împiedică fătul să se dezvolte normal. Astfel, avortul spontan este total inevitabil și nu este apare din cauza a ceea ce ai făcut sau nu ai făcut. Poți face însă un lucru: să reduci riscul dacă alegi să nu fumezi sau să bei alcool și reducând aportul de cofeină (200 de miligrame sau mai puțin).

2. Voi mânca sau voi bea ceva greșit și îi voi face rău copilului meu

În ziua de azi, viitoarele mămici pun mare presiune pe ele pentru a face toate lucrurile cât mai corect și mai bine. Dincolo de elementele de bază, cum ar fi să mănânce sănătos și să ia vitamine prenatale, femeile însărcinate de astăzi își fac griji pentru orice lucru. Dar asta nu face decât să streseze viitoarea mamă și, implicit, bebelușul. Pentru a fi sigură că faci ce trebuie, că te alimentezi corect, la prima vizită prenatală, medicul îți va face toate recomandările necesare. Tot atunci poți întreba și discuta cu acesta despre toate preocupările tale majore.

Chiar și riscurile asociate unor situații precum consumul de brânză nepasteurizată sau vopsirea părului în timpul primului trimestru de sarcină sunt probabil foarte mici, însă e normal ca tu să fii foarte precaută. Așa că nu trebuie să te stresezi dacă, din greșeală, ai mâncat o porție de mezeluri nepotrivite sau ai băut un pahar de suc la un brunch și ai realizat mai târziu că este nepasteurizat.

3. Copilul meu va avea un defect congenital – una dintre cele mai importante temeri din top 5 temeri ale gravidei

În timpul fiecărui test prenatal ai foarte mari emoții, în speranța că rezultatele vor dovedi că copilul tău este sănătos și se dezvoltă bine. Și este foarte probabil să fie așa. Riscul ca bebelușul tău să aibă vreun defect congenital este de doar 4%. Acest procent le include pe cele grave, precum și toate miile de alte anomalii identificate, dintre care multe sunt mici și nesemnificative. Cum ar fi o problemă cu unghia de la picior sau un mic defect cardiac care dispare imediat după naștere fără a cauza probleme de sănătate.

Chiar dacă un test de screening pare anormal, nu înseamnă neapărat că există o problemă. În multe cazuri, testele ulterioare confirmă că totul este în regulă.

Conform medicilor, cel mai bun mod de a-ți proteja copilul este să iei multivitamine cu acid folic înainte de sarcină, și zilnic, în timpul sarcinii, vitamine prenatale pentru a reduce riscul de defecte ale creierului și coloanei vertebrale ale copilului. Discută cu medicul tău despre orice îngrijorări specifice pe care le ai. Te va ajuta să-ți faci o idee clară despre adevăratele riscuri, având în vedere istoricul familiei și vârsta ta.

4. Grețurile mele matinale sunt groaznice! Copilul meu nu mănâncă suficient

Lucrurile nu stau chiar așa. Bebelușul va absorbi toată hrana din alimentele pe care i le oferi. Așa că, chiar dacă te alimentezi doar cu biscuiți și suc, nu trebuie să-ți faci atâtea griji. Doar dacă ești bolnavă și ajungi în punctul în care te deshidratezi sever. În acest caz, consultă medicul. Acesta te va asigura că nu s-a produs nici un dezechilibru nutrițional dacă nu ai mâncat în câteva dimineți și nici nu este afectat fătul.

Singura ta grijă este să te asiguri că iei vitaminele prenatale și faci tot ce poți, altfel. Când ai grețuri, este recomandat să mănânci puțin și des. Muşcăturile mici tind să fie mai puţin copleşitoare pentru sistemul tău digestiv. Iar dacă mănânci mai des, te va împiedica să devii prea pofticioasă, și apoi să te confrunți cu grețuri.

5. Nu voi ajunge la timp la spital

Poate ai auzit multe mărturisiri ale mamelor în jurul tău. Totuși, probabil că ai avea suficient timp pentru a te deplasa între prima contracție și momentul primului plâns al bebelușului. Statisticile oficiale spun că, în medie, travaliul și nașterea durează între 12 și 21 de ore. Discută cu ginecologul tău despre momentul oportun pentru a merge la spital. Poți face chiar o probă, astfel încât să știi exact cât timp durează să ajungi la spital. Astfel îți vei alunga teama sau vei reduce din intensitate.

My title page contents