Idee de weekend: fursecuri vegane de ciocolată și alune de pădure

IDEE DE WEEKEND: FURSECURI VEGANE DE CIOCOLATĂ ȘI ALUNE DE PĂDURE

Când ai să faci fursecuri vegane de ciocolată și alune de pădure vei observa că sunt atât de bune și de aromate, că vei dori și a doua porție!

Pregătire: 25 minute+ repaus

Foc: 15 minute

Porții: 20 bucăți

Grad de dificultate: ușor

 

Pentru fursecuri vegane de ciocolată și alune de pădure ai nevoie de :

260 g făină 00

60 g cacao amară

200 g alune de pădure

300 g zahăr de trestie brun

1,5 dl ulei de cocos

1,3 dl lapte de orez

1 linguriță semințe de in

½ linguriță de bicarbonat

½ linguriță de drojdie

sare

Pregătești așa:

  1. Pisezi într-un mojar semințele de in, apoi diluezi pulberea obținută cu o lingură lapte de orez; lași 2 minute în repaus, apoi încorporezi  treptat laptele de orez rămas și uleiul de cocos.
  2. Într-un castron cerni făina, împreună cu cacaua, drojdia și bicarbonatul, apoi amesteci zahărul de trestie împreună cu ½ linguriță de sare. Încorporezi în amestec și alunele de pădure, tăiate în jumătăți, apoi torni în fir subțire amestecul lichid și frămânți 5 minute. Formezi o bilă ca o pâinică, din aluat, o acoperi și o lași să  se odihnească pentru cel puțin 30 de minute.
  3. Împarți apoi aluatul în circa 20 de părți, dându-le fiecăruia formă ovală, apoi le așezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, distanțate între ele. Coci fursecurile în cuptorul încălzit dinainte, pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius. Scoți fursecurile din cuptor când sunt gata și le lași să se răcească puțin, apoi le transferi pe un grătar și le lași să se răcească complet.

Pe langă aceste fursecuri vegane de ciocolată și alune de pădure, o altă rețetă, pe care o poți încerca în weekend alături de cei mici este și budinca de paste cu 4 ingrediente, pe care trebuie să o faci la cuptor. Nu este o rețetă grea, iar copiii tăi și, de ce nu, și pritenii lor, se vpr bucura nespus de aceste preparate!

Știai că…

Alunele de pădure

– au efecte antidepresive?

-sunt recomandate școlarilor cu dificultăți în procesul de memorare?

– conțin foarte multă vitamina E?

– sunt benefice pentru sănătatea pielii și articulațiilor?

-reglează tranzitul intestinal?

– reduc colesterolul?

Sunt considerate semințe oleaginoase și sunt caracterizate printr-o aromă apetisantă ceea ce le face potrivite pentru combinarea cu alte produse. În timpul celui de-al doilea război mondial, pentru că era greu de găsit cacao, erau folosite alune de pădure pentru a crea produse care necesitau cacao în compoziție. Odată cu terminarea războiului, ciocolata a continuat să fie aromatizată cu alune de pădure. În Roma antică și, în același timp în Franța era un obicei ca la nunți să fie dăruit un alun, ca simbol al fericirii.

După migdale, alunele sunt fructele cele mai  bogate in vitamina E (un antioxidant natural). Ele sunt, de asemenea, o excelentă sursă de potasiu, fosfor și calciu.
De asemenea, pentru vegani, ele sunt  foarte calorice fiind bogate în grăsimi uleioase. Le asigură acestora un impuls de energie, și suplimentarea cantității de potasiu și calciu, de care au atâta nevoie.

My title page contents