3 obiceiuri pe care oamenii sanatosi le urmeaza inainte de culcare

3 obiceiuri pe care oamenii sanatosi le urmeaza inainte de culcare

Copiii au adormit intr-un final si acum a venit si randul tau. Ce obiceiuri ai inainte de a te bucura de un somn linistit? Te uiti la ultimele stiri pe tableta sau trimiti mesaje pe telefon? Nu este o idee prea buna. Din contra. Oricat ar parea de inofensiv, expunerea la lumina albastra a acestor dispozitive, ar putea sa iti afecteze semnificativ calitatea somnului.

 

Exista totusi cateva obiceiuri sanatoase pe care le poti urma pentru a adormi mai repede si a te trezi revigorata. Urmeaza modelul oamenilor sanatosi si incorporeaza aceste obiceiuri in rutina ta!

Iata 3 obiceiuri pe care oamenii sanatosi le urmeaza inainte de culcare

1. Exercitii de stretching

Dupa o zi stresanta si haotica petrecuta in trafic si la birou, este important sa te detensionezi. Cea mai eficienta metoda sunt exercitiile de stretching! Inainte de culcare incearca sa faci cateva intinderi pentru a-ti imbunatati flexibilitatea si elasticitatea muschilor. Fii atenta care sunt zonele cele mai tensionate si focuseaza-te asupra lor.

2. Fa un dus cald

Inainte de a merge la culcare incearca sa te relaxezi putin. Un dus cald ar putea fi solutia ideala! Apa calda ajuta la scaderea nivelului de energie si iti relaxeaza intreg corpul. In plus, scazand temperatura organismului trimiti un semnal creierului ca venit timpul pentru odihna. Un dus cald te ajuta sa adormi mai repede si sa fii mai relaxata!

3. Mediteaza

Inainte de a  merge la culcare incearca sa te concentrezi asupra unor imagini sau evenimente frumoase din timpul zilei. Poti incerca sa asculti muzica relaxanta sau o piesa care iti face placere. Un studiu recent publicat in  jurnalul medical JAMA International a descoperit ca meditatia poate fi eficienta in combaterea insomniei si imbunatateste calitatea somnului.

My title page contents