„Medicina trebuie să însemne vindecare. Iar vindecarea se întâmplă când abordam lucrurile integrat: minte și suflet, corp și spirit” – doctor Ioana Berciu, membru al Academiei Americane de Medicină AntiAging și al Institutului de Medicina Funcțională USA
Doctorul Ioana Berciu – Medic Medicină Generală și Director Medical ProLon® România a participat la sfârșitul anului trecut la cea de a 29-a ediție a Congresului Mondial găzduit de Academia Americană de Medicină AntiAging (A4M), un eveniment de renume în medicina anti-îmbătrânire. Conferința lider în industrie a reunit aproape 4.000 de participanți, 300 de expozanți lideri în industrie și peste 70 de vorbitori de renume mondial, și a avut loc la Venetian-Palazzo Resort din Las Vegas, în perioada 9-12 decembrie 2021.
Ioana Berciu este membru al Academiei Americane de Medicină AntiAging și al Institutului de Medicină Funcțională USA. Prestigioasa academie americană este dedicată progresului tehnologiilor și transformărilor din domeniul sănătății care pot combate bolile cronice asociate cu îmbătrânirea. Academia oferă educație medicală continuă, activități și formare prin intermediul entității sale de educație avansată. Academia Americană de Medicină AntiAging este în prezent liderul global pentru accesul premium pe care îl oferă la cele mai recente inovații, tehnologii inovatoare și terapii în medicina funcțională și anti-îmbătrânire.
„Congresul organizat de Academie despre medicina antiaging ne prezintă de fiecare dată cele mai noi descoperiri științifice și studii în domeniul longevității. Pregătirea profesorilor-doctori de acolo, calitatea informației, valoarea studiilor și inovația produselor și serviciilor sunt, toate împreună, motivul pentru care este deja o tradiție să fiu prezentă în fiecare an la acest Congres. Cred în accesarea continuă la educație și resurse pentru dezvoltare și învățare.”, a declarat Ioana Berciu – Medic Medicină Generală și Director Medical ProLon® România.
Congresul mondial din acest an a evidențiat numeroasele lacune reale făcute și mai evidente de pandemia COVID-19.
Abordând presiunea continuă asupra sistemului de sănătate și a sănătății populației, agenda conferinței a abordat crizele de sănătate neglijate, cum ar fi epidemiile de sănătate neurologică și boli mintale, creșterea imunității, creșterea lonvegitatii și greșelile majore în domeniul sănătății și categoriile de pacienți defavorizate.
Evenimentul de referință în ceea ce privește educația medicală continuă, a prezentat de la informații de ultimă oră bazate pe dovezi, la oameni de știință renumiți, factori de schimbare a industriei și experți clinici. Peste 150 de prezentări despre cele mai recente subiecte din medicina anti-îmbătrânire și integrativa, au fost susținute de către cei mai renumiți clinicieni și cercetători din lume, inclusiv revoluționarul biogerontolog doctor Valter Longo, Directorul Institutului de Longevitate din California și autorul cărții Rețeta Longevității.
Evenimentul a fost moderat de medicul Kien Vuu, unul dintre apreciați medici de performanță și longevitate, specializat în optimizarea umană și medicina regenerativă. Pe lângă conducerea congresului în calitate de moderator, dr. Vuu a susținut și o prezentare despre „starea de dezvoltare”, explorând modul în care indivizii pot obține sănătatea optimă, longevitate și performanță maximă.
Participanții Congresului Mondial au avut ocazia să-și îmbunătățească experiența la conferință prin accesul exclusiv la Sala de expoziții și la sesiuni de educație medicală profesională. Reprezentând cele mai inovatoare produse și servicii din domeniul medicinei anti-îmbătrânire și integratoare, 300 de companii expozante au prezentat produse, dispozitive și servicii terapeutice noi. Punctele de atracție au inclus dispozitive de vindecare energetic și tehnologii digitale avansate de sănătate.
„Medicina trebuie să însemne vindecare. Iar vindecarea se întâmplă când abordam lucrurile integrat: minte și suflet, corp și spirit, analize și investigații medicale medicale dar și context de viață și trăiri. Toate înseamnă un tablou care ne arată de unde plecam și cum putem ajunge la destinația dorită: o viață trăită îndelung și cu vitalitate.”, a mai declarat medicul Ioana Berciu.
Medicul Andrew Heyman, Director de Afaceri Academice din cadrul Academiei Americane de Medicină AntiAging a dezbătut în cadrul congresului unul dintre cele mai profunde subiecte, respectiv “sănătatea creierului”. „Interacțiunea profundă dintre minte și creier ne este dezvăluită abia acum prin intermediul descoperirilor științifice din multe discipline. Modul în care cunoaștem lumea din jurul nostru, învățam și creștem, răspundem la evenimentele stresante și dezvoltăm abilitați de a face față, toate servesc la construirea a ceea ce numim “casei conștiinței”. Sub aceste idei se află realitatea biologică, mașinăria materială, care formează baza conștientizării de sine și atenției. Cum optimizăm axa minte-creier pentru a îmbunătăți îmbătrânirea și longevitatea? Cum maximizam rezistența neurologică și cum construim rezerva metabolică pentru a preveni tulburările neurodegenerative? Care sunt secretele regenerării îngropate adânc în creier? Oameni de știință, cercetători și clinicieni de talie mondială s-au adunat pentru a decoda unele dintre cele mai importante întrebări ale epocii și pentru a dezvălui progrese avansate în neuroștiințe, psihoneuroimunologie și conexiunea fundamentală dintre minte și creier.”
Congresul Mondial găzduit de Academia Americană de Medicină AntiAging este un eveniment extrem de așteptat care își propune să contribuie la construirea unei comunități medicale mai rezistente. Examinând cele mai avansate perspective și strategii referitoare la sănătatea creierului, optimizarea stării de bine, longevitate, îmbătrânire, etc, toți specialiștii și cercetătorii de talie mondială au oferit participanților informațiile și resursele pentru a-și putea proiecta și construi următorul capitol în domeniul sănătății bazate pe știință. Misiunea Academiei Americană de Medicină AntiAging este de a redefini medicina modernă, oferind clinicienilor educația și resursele necesare prin educația medicală continuă în medicina longevității, reziliență metabolică și îngrijirea întregii persoane.