Zenko.ai s-a lansat oficial în România. Compania elvețiană își propune să livreze companiilor, Digital Brain Extension – Minte Digitală

Zenko.ai s-a lansat oficial în România. Compania elvețiană își propune să livreze companiilor, Digital Brain Extension - Minte Digitală

Zenko.ai s-a lansat oficial în România. Compania elvețiană își propune să livreze companiilor, Digital Brain Extension – Minte Digitală – Proiectul revoluționar în domeniul inteligenței artificiale, „ZENKO.AI în România” a fost lansat oficial la sfârșitul lunii octombrie, printr-un eveniment la care au participat cei doi fondatori ai companiei, Simeon Fluck, co-fondator și CEO Zenko.ai și Joseph Felix, CGO Zenko.ai. Evenimentul a fost prezentat de Paul Gabor Iliescu, antreprenor, realizator și prezentator al Canal 33 România și coordonat de Andrei Cojanu, COO Zenko.

În cadrul evenimentului au fost prezentate soluții de inteligență artificială pe care compania Zenko urmează să le implementeze în următorii ani. Zenko este o companie din Elveția, o inițiativă 100% privată cu operațiuni pe 3 continente și mai multe țări și cu o listă de așteptare de peste 1000 de firme.  În România proiectul Zenko este susținut de Universitatea Politehnică București, Facultatea de Automatică și Calculatoare.

Inteligența artificială este cuvântul de ordine în ultima perioadă și evoluția acesteia are loc cu o rapiditate fără precedent. S-a vorbit despre revoluția AI comparată ca și grad de importanță cu apariția mașinii cu aburi, a curentului electric, a computerului, telefonului și internetului și faptul că aceasta aduce amenințări, temeri, dar și o dezvoltare fără precedent în toate industriile.

Digitalizarea vine peste noi și va trebui să ne adaptăm, iar epoca post pandemie a inventat locul de muncă „hibrid”. Mediul de lucru este într-o continua schimbare, au apărut si apar medii virtuale interactive si este de așteptat să dispară în totalitate meserii office support (customer service, front desk – food etc), iar domenii precum educație, transporturi, marketing / sales, IT, vor fi expuse schimbărilor majore. Din perspectiva datelor și tendințelor, viitorul muncii arata ca peste 5 ani, 44% din abilitățile de azi nu vor mai valabile. Așadar,  în 5 ani va trebui să oferim noi abilități (50% din total). Disciplinele STEM ( știință, tehnologie, inginerie, matematică)  vor fi transformate, vor avea o productivitate crescută cu 30%.” –  Laur Neagu, profesor al Facultății de Automatică & antrepenor.

Cu o viziune pe termen lung și o strategie bine pusă la punct, care vizează schimbarea peisajului tehnologic actual, obiectivele principale ale companiei Zenko sunt de a crea o rețea solidă de parteneri, dezvoltatori și clienți. Ceea ce îi face unici pe piața din România sunt implementarea instrumentelor AI avansate, cum ar fi Asistentul Grappi, Agentul de Cercetare și Agentul pentru Social Media.

Ne aflăm la începutul unei noi ere, o eră plină de posibilități și oportunități infinite, și suntem încântați să anunțăm că Zenko AI a ajuns oficial în România! A fost o zi istorică pentru toți cei care visează la un viitor mai strălucit, mai durabil și mai conectat.  Zenko este o mișcare, este o revoluție iar AI este o realitate capabilă să crească productivitatea în sisteme avand la dispoziție instrumente mai puternice ca oricând de a modela viitorul, dar și responsabilitatea eticii și sustenabilității.  AI este o extensie a capacităților noastre umane,  ușor de adoptat sau implementat, o forță de muncă în stare să transceadă așteptările. O investiție strategică de dezvoltare sustenabilă a companiilor este integrarea unui asistent de customer support AI, un angajat virtual – disponibil pe web, social media, WhatsApp. Ne dorim ca România sa devina cel mai mare hub al companiei noastre si vreau sa mulțumesc conducerii Universității Politehnice București – Facultatea de Automatică si Calculatoare pentru deschidere si pentru parteneriatul pe termen lung.”Andrei Cojanu, COO Zenko.

Studiile au arătat ca un psiholog robot este considerat mai empatic de 86% din chestionați, comparativ cu unul uman. Chiar daca AI a surclasat omul într-o serie de activități / specialități, rolul acesteia este de a comunica în toată lumea, cu toată lumea.

„Zenko.ai este un holding care doar creează Agenții Digitale (AIA) pe diverse domenii și aplicații. Abordarea Zenko este de a construi „agenți specializați” cu o sarcină precisă, performanți pe ce au de făcut, pe care sa ii ajutăm să colaboreze într-un mediu precum oamenii. Dorinta noastra este de a crea o o mișcare care să dea puterea oamenilor, nu trusturilor din Silicon Valley. Suntem oameni si evoluăm prin comunicare, iar prin și cu ajutorul AI putem comunica în toată lumea, cu toată lumea. Este foarte adevărat ca se va schimba conceptul de munca, dar rolul nostru este să replicăm abilități specifice personalului unei companii și apoi să facem ca acestea să colaboreze, creând un AIA – Advanced Intelligence Agency.  Rolul nostru este să înțelegem procesele la nivelul clienților, să le replicăm, re-creem, apoi să le aplicăm, să le implementăm la nivelul companiei. Un alt concept pe care îl folosim este „inteligența colectivă” / „inteligența de grup”, pe care ne străduim să-l aplicăm cu Agenți Specializați care prin colaborare să îndeplinească misiunea. Apoi integrând toate aceste într-un birou virtual (metaverse) este ca și cum te-ai plimba prin birou, îți întâlnești angajații și le dai sarcini specifice, vorbindu-le. Zenko World este metaversul, mediul, ecosistemul în care AI se desfășoară și unde totul este controlat.” – Simeon Fluck, co-fondator și CEO Zenko.ai.

Anul acesta la festivalul Fete des Vendanges, Zenko a creat un asistent personal AI pentru 300.000 de oameni. Grappi, asistentul personal care a făcut posibilă navigarea ușoară prin detaliile evenimentului, a oferit informațiile esențiale care au devenit accesibile instant, transformând experiența participanților.

„Informația este mai prețioasă ca aurul, este o comoară intangibilă, iar marea noastră provocare este să avem timp să educăm piața.  Companiile știu valoarea datelor, dar nu știu să le utilizeze, iar noi ne propunem sa ii ajutam prin DBA – Digital Brain Extension – Minte Digitală. Suntem în punctul în care nu putem copia vreo altă companie, ci trebuie să gândim și să creăm totul de la zero, iar provocarea este de a uni echipe din toată lumea pentru a crea ceva minunat.

Vream sa facem modelul de business mai sănătos si mai sigur pentru companii. În România suntem pentru a face o echipă capabilă, care să preia soluțiile și structura de la echipa de proiectare de soluții – concepție și să facă proiectul mai bun.  Telul nostru în România este să găsim cele mai bune talente, care să înțeleagă și să îmbrățișeze viziunea noastră și să ni se alăture spre îndeplinirea țelurilor noastre.  Scopul nostru este să lucrăm împreună pentru a crea o lume mai bună pentru copii noștri și pentru natură. Suntem aici să sprijinim umanitatea, deoarece cu AI lucrurile pot lua o direcție greșită; puternic înseamnă și primejdios. Așadar, suntem focusați pe a împinge omenirea într-un loc mai bun. Vor fi dificultăți, vor fi probleme, vor fi multe încercări, dar din acestea se va naște inovația!”, Joseph Felix, co-fondator și CGO Zenko.ai.

Cu ajutorul inteligenței artificiale, Zenko.ai aduce soluții inovative pentru afaceri moderne. Mai multe detalii pe zenkoai.ro.
 

My title page contents