Alergiile de primăvară la copii: cum să le recunoști și ce să faci

Alergiile de primăvară la copii: cum să le recunoști și ce să faci în astfel de situații? Primăvara se simte din plin: temperaturile cresc și zilele frumoase sunt tot mai dese. Este o atmosferă plăcută și plimbările în natură sunt tot mai dese. De fapt, acest sezon aduce, de asemenea, reacții precum roșeață, ochi umflați și mâncărime enervantă a nasului din cauza alergiilor. Aceste simptome sunt neplăcute, mai ales pentru copii.

În această perioadă, natura revine la viață și acest lucru se observă și prin înflorirea pomilor și răspândirea polenului. Acestea provoacă simptome inconfortabile la unele persoane sensibile.

Polenurile care provoacă cel mai mult alergii sunt cele ale ierburilor: chiparos, mesteacăn, frasin, stejar și platan. De fapt, polenul acestor plante se numește anemofile. Ele sunt purtate de vânt și provoacă reacții neplăcute.

Care sunt simptomele care ne permit să recunoaștem alergiile de primăvară la copii:

  • conjunctivită
  • ochi roșii și umflați
  • mâncărime a nasului
  • lăcrimare excesivă
  • cefalee

Strănut rapid succesiv

Aceste simptome sunt cauzate de histamină. Această proteină acționează ca un mediator chimic, astfel încât corpul nostru o produce atunci când vine în contact cu alergenii. Rezultatul constă tocmai în simptomele enumerate mai sus.

Perioada cu cea mai mare concentrație de polen este între martie și iunie. De fapt, în această perioadă, există, de asemenea, o scădere a performanței școlare la copiii predispuși la alergii. Acest lucru este urmarea oboselii, durerilor de cap și somnului întrerupt noaptea. Odată ce observi aceste simptome la copilul tău, este recomandat să contactezi întotdeauna medicul pediatru, care îți va arăta modul corect de a interveni.

Medicul pediatru îți poate sugera să efectuezi un test prick sau un test rast. Primul este un test foarte rapid și simplu pentru a înțelege la ce alergeni reacționează bebelușul sau copilul tău.

Pe de altă parte, testul rast este specific și analizează anticorpii IgE pentru a afla la ce substanțe este alergic un individ.

Ce trebuie să faci în legătură cu alergiile de primăvară: remedii naturale

Poți ajuta copilul să se simtă mai bine și să amelioreze simptomele alergiilor de primăvară cu câteva remedii naturale.

Există alimente care sunt considerate a fi adevărate antihistaminice naturale. Aceștia pot fi aliați valoroși. De exemplu, omega 3, vitamina C și alimente care inhibă eliberarea histaminei.

Iată câteva exemple:

Coacăze negre

Este o plantă bogată în vitamina C și este capabilă să inhibe eliberarea histaminei. Este antiinflamator și întărește sistemul imunitar. Extractul poate fi luat diluat în apă.

Ceai verde

Bogat în quercetină și catechină, este capabil să reducă inflamația. În plus față de ceaiul verde, merele, citricele, broccoli, leguminoasele și ceapa conțin, de asemenea, quercetină.

Urzica

Această plantă conține, de asemenea, quercetin. Deci, este considerat un antihistaminic natural care acționează rapid. Poate fi administrat sub formă de decoct sau sub formă de tablete.

Ghimbir, busuioc și alte plante

Primul este bogat în vitamina C, excelent pentru întărirea organismului slăbit de rinită, astm și tuse. Busuiocul fiert este un remediu util atât pentru a fi băut, cât și pentru a fi aplicat pe erupțiile cutanate. Alte plante, cum ar fi mușețelul, echinacea, usturoiul și algele spirulinei.

Oțet de cidru de mere

Diluarea a două lingurițe într-un pahar cu apă este un mare ajutor în contracararea simptomelor alergiilor.

Cinci sfaturi pentru a evita alergiile de primăvară la copii

În primul rând, consultă calendarul polenului, care indică perioadele de înflorire și polenizare ale plantelor. În acest fel poți preveni reacțiile alergice.

Acasă, și mai ales în dormitor, ține ferestrele închise pentru a împiedica pătrunderea polenului. De preferat să utilizeze filtre pentru a purifica aerul.

Evită să te plimbi cu copilul pe pajiști înflorite și câmpuri cultivate. Este mai bine să mergeți la mare, în zone înalte muntoase sau în saline.

Când copilul vine acasă de la școală, este de mare ajutor să-și schimbe hainele și să facă baie sau duș. Acest lucru va elimina orice reziduuri de polen.

În cazul conjunctivitei alergice, curăță zona ochilor cu șervețele calmante concepute special pentru ochii copiilor.

My title page contents