A fost odată un păr uscat și fragil...

A fost odată un păr uscat și fragil… Părul uscat este o problemă mai frecvent întâlnită decât ai putea crede. Un astfel de păr are un aspect deshidratat, fragil și tern și, de multe ori, are capete despicate care accentuează problema pe lungimi. Firele de păr sunt surprinzător de sensibile, iar lipsa umidității poate fi determinată de tot felul de agresori zilnici, inclusiv daune cauzate de căldură, schimbarea vremii și poluarea. Pe scurt, un păr uscat este egal cu un păr fragil, ceea ce face ca vârfurile să fie mai susceptibile la rupere și deteriorare.

Prin urmare, ce poți face pentru a opri la timp deshidratarea părului și a nu transforma totul într-o dramă? Ei bine, există câteva trucuri pentru a readuce părul uscat și fragil înapoi la cea mai bună formă și pentru a preveni deteriorarea ulterioară.

Înainte însă de a afla care sunt soluțiile salvatoare pentru părul uscat și fragil, este necesar să știm mai întâi care sunt cauzele reale care conduc la această situație.

Care sunt cauzele unui păr uscat și fragil? Iată 4 cauze principale răspunzătoare de aspectul unui păr deteriorat:

Genetică: Da, unii dintre noi moștenim această tendință a părului uscat. Am primit-o în bagajul de la naștere. Astfel că, foliculii noștri de păr produc mai puține uleiuri naturale, ceea ce, la rândul său, afectează și părul pe lungime și la vârfuri.

Poluanţi: Poluarea și particulele metalice, găsite atât în aer, cât și în apă, afectează, de asemenea, nivelul de umiditate al părului.

Vreme: Vremea extremă (plus sursele artificiale de încălzire/răcire) face ravagii pe pletele deteriorate.

Uzură: Este suficient să ne gândim la tot procesul la care este supus părul nostru: spălarea zilnică, periajul, pieptănarea, coafarea termică și decolorarea. Un proces stresant și obositor asupra podoabei noastre capilare. De aceea, este nevoie să luăm măsuri! Fără o rutină de creștere a umidității părului, toate aceste provocări zilnice pot duce la acea textură grosieră și casantă a părului.

Cum poate fi rehidratat părul uscat și fragil? Iată 6 căi de parcurs pentru a avea un păr sănătos, hidratat și cu un aspect demn de invidiat:

  1. Restabilește umiditatea cu măști de păr pentru o condiționare profundă

În primul rând, spală părul cu un șampon ușor, cum ar fi Wella Professionals Fusion Intense Repair, Șampon intens reparator pentru părul deteriorat sau Wella Professionals NutriCurls, Șampon micelar pentru bucle, în funcție de tipul de păr. Apoi tratează lungimile și vârfurile părului cu o mască de condiționare profundă care restabilește moliciunea. Atunci când vârfurile sunt extrem de uscate și deteriorate, apelează la tratamentul cu lipide ambalate oferit de Wella Professionals Fusion – Mască Pentru Reparare Intensă. Pentru definirea părului creț, încearcă Wella Professionals NutriCurls Deep Tratament – pentru onduleuri și bucle, care previne efectul frizz și menține părul moale la atingere.”, recomandă Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals.

Înainte de a trece la acțiune, stilistul atenționează că există câteva trucuri suplimentare de care trebuie să ții cont și care fac masca să fie extra hrănitoare. „Mai întâi, asigură-te că-ți speli și clătești părul cu apă caldă – nu fierbinte sau rece! Apa fierbinte poate face părul să fie și mai uscat, în timp ce apa rece nu-l va curăța la fel de bine (deși este excelentă pentru o clătire finală, care stimulează strălucirea). De asemenea, pentru a accentua efectul măștii, înfășoară părul într-un prosop din microfibră și lasă-l așa timp de 5-10 minute pentru a-i da timp măștii să acționeze asupra firelor de păr. După acest timp, clătește bine părul cu apă călduță și, la final, cu apă rece. Rezultatul? Un păr mai moale și mai neted.”.

  1. Adoptă o dietă echilibrată, bogată în acizi

Un păr mai sănătos se obține și prin adoptarea unei diete bogate în acizi grași, de mare ajutor pentru podoaba ta capilară. Fructele, semințele, nucile și uleiurile vegetale sunt toate surse excelente de acizi grași. Proteinele adecvate sunt, de asemenea, esențiale pentru menținerea sănătății părului, așa că asigură-te că mănânci cel puțin o porție pe zi de carne slabă, cum ar fi pește și pui, ouă sau produse din soia.

  1. Adaugă un balsam leave-in la rutina ta de styling

Părul tău este foarte poros? Uite cum stă treaba: În timp, părul deteriorat devine poros; atunci când cuticulele sale sunt prea deschise, părul devine aspru, fragil și cu aspect uscat.

De aceea, „aplică un balsam leave-in prin părul curat și umed, astfel încât pletele tale să poată culege roadele ingredientelor hrănitoare care se lipesc de firele de păr până la următoarea spălare. Încearcă Wella Professional Elements Renewing Conditioning Leave In Spray sau NutriCurls Milky Waves Spray. Odată aplicat conditionerul, acesta poate fi păstrat între spălări, astfel încât părul se va hrăni constant cu nutrienții de care are nevoie. De asemenea, prin aplicarea de conditioner leave-in poți coafa și manevra părul fără a-i produce daune.”, adaugă stilistul.

  1. Menține hidratarea cu uleiuri de păr

Mai departe, după ce ai terminat rutina hrănitoare de spălare a părului, ai nevoie de produse pentru păr care să mențină umiditatea. Apelează la uleiuri pentru păr care acționează prin sigilarea firului, menținându-i hidratarea, astfel încât să dureze până la următoarea spălare a părului. Aplică produsele de hair styling în ordinea corectă, începând de la cea mai ușoară textură până la cea mai bogată. Asta înseamnă că uleiurile de păr sunt de obicei aplicate ultimele, după seruri, balsamuri leave-in sau loțiuni uscate.

Alegerea specialistului pentru acest pas este Wella Professionals Luminous Smoothing Oil – Ulei versatil ce oferă netezire, hidratare și reflexii luminoase părului. Se aplică pe părul umed, concentrându-se pe lungimile medii și se termină evitând în același timp rădăcinile. Apoi, părul este lăsat să se usuce natural sau se aplică un protector termic înainte de coafat.

  1. Folosește loțiuni ușoare pentru a proteja părul în timp ce-l coafezi termic

Ia aminte! Protecția termică este esențială, indiferent de modul în care alegi să-ți coafezi părul. Fie că folosești un uscător de păr, placă sau bigudiuri electrice, asigură-te că-ți protejezi podoaba capilară de căldura ustensilelor de coafat. Astfel, părul uscat și fragil are nevoie de o loțiune ușoară, dar hrănitoare, pentru a echilibra hidratarea pe măsură ce protejează, iar Wella Professionals Eimi Flowing Form – Balsam Pentru Netezire este recomandarea stilistului.

Aplică balsamul pe părul încă umed și, dacă vei alege să-ți îndrepți părul, fixează uscătorul pe aer uscat cu duza îndreptată în jos. Acest lucru va ajuta cuticula de păr să se deschidă cât mai mult, astfel încât să poți obține un finisaj mai neted, mai elegant. Pentru a usca părul creț,  apelează la un difuzor pentru a obține bucle frumoase și valuri, având grijă să lucrezi secțiune cu secțiune pentru a obține cât mai multă flexibilitate a buclelor.

De asemenea, înainte de a utiliza orice alte instrumente pe bază de căldură (cum ar fi plăci de îndreptare sau ondulatoare), aplică mai întâi pe păr, de la rădăcină la vârf, Wella Professionals EIMI Thermal Image, spray cu protecție termică. În acest fel, vei proteja părul de instrumentele de styling încălzite, obținând în același timp look-ul perfect.

  1. Tunde periodic vârfurile uscate și deteriorate!

Așa cum poate că știi deja, părul uscat este predispus la rupere și deteriorare, mai ales la vârfuri. De aceea, dacă observi că părul tău nu se mai așază frumos, nu-i mai poți da forma dorită, s-ar putea să fie nevoie să tunzi vârfurile. Astfel, pe lângă pașii menționați mai sus pe care trebuie să-i parcurgi pentru hidratare, nu uita să tunzi vârfurile periodic. „Vârfurile trebuie tăiate la fiecare șase până la opt săptămâni pentru capete mai netede. Treptat, vei observa că părul arată mai îngrijit și chiar se simte mai gros, mai plin, fără secțiuni uscate, neplăcute la vedere.”, concluzionează stilistul Wella Professionals.

Urmând aceste sfaturi, în scurt timp vei da uitării pletele fragile și le vei da un nou look: netede și mătăsoase, dar mai ales sănătoase!

 

My title page contents