A fost o data ca niciodata este una dintre cele mai mari inventii ale lumii. Generatii si generatii de povestitori au perfectionat-o, pana cand replica a devenit un portal care deschide lumi. Dar a sti sa povestesti nu te-ajuta doar sa inventezi balauri si insule cu elice. O poveste bine spusa e, uneori, cea mai valoroasa moneda de schimb. Care nu se va epuiza niciodata.

 

Arta de a spune o poveste este un curs de comunicare in lumea reala. Timp de zece zile, 12 tineri povestitori in devenire, cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, vor lua parte la aventura propusa de actrita Marcela Andrei: un curs de oratorie si fantezie pentru copii.

Pe durata celor 10 intalniri din cadrul cursului, acestia vor face exercitii de vorbit in public, se vor antrena sa observe lumea din jurul lor, vor vorbi despre limbaj si expresivitatea lui, vor interpreta povesti cunoscute si vor afla cu siguranta altele noi. La final, tehnicile de actorie, dictie, miscare si vorbire vor transforma basme si idei intr-un spectacol pentru parinti.

Actrita Marcela Andrei s-a alaturat echipei Teatrului Ion Creanga in anul 1982, intruchipand de-a lungul celor peste 3 decenii numeroase personaje indragite de publicul tanar. Activitatea de pe scena Teatrului este dublata de o vasta experienta in proiecte socio-educative, printre care: Cliniclown, „Invatarea tolerantei” – teatru social, „Sperante pentru azi” – art-terapie sau „Teatru social”, proiect realizat la nivel national. Totodata, actrita este coordonator la Clubul Micului Actor, un proiect de dezvoltare si crestere armonioasa derulat anual de Teatrul Ion Creanga.

Cursul se desfasoara in perioada 18-29 iulie a.c., zilnic, de luni pana vineri, in intervalul orar 18.00 – 20.00, la sediul administrativ al Teatrului Ion Creanga, aflat pe Strada General Constantin Budisteanu, nr. 24, Sector 1 – Bucuresti. Participarea se face in baza inscrierii prealabile si a achitarii taxei de 200 de lei, reprezentand contravaloarea a 10 sedinte de curs.

 

 

 

 

My title page contents