T.I cu semnul exclamarii!

O cheama Teofilia Juravle. Prietenii ii spun Teli. Iar ea se recomanda T.I cu semnul exclamarii!:) Pe Teli nu am vazut-o nervoasa vreodata. E plina de energie, zambeste mereu, are in derulare o multime de proiecte si aduna in jurul ei oameni frumosi.

Nu stiu daca Petru si Paul (copiii ei) stiu cat de norocosi sunt sa o aiba drept mama. Teli este parintele acela de tip Zen, despre care credem ca exista doar in carti, care se distreaza cot la cot cu cei mici si nu pare sa-si epuizeze rabdarea vreodata.

Si mai are o calitate – te face sa crezi ca poti orice. Nu m-am banuit de prea multa creativitate, pana cand n-am participat la atelierele Heartizanat, organizate de Teli impreuna cu doua prietene, Dana Stavaru si Ioana Tomescu. Obiectele create de cei molipsiti de entuziasmul fetelor s-au vandut la licitatii caritabile in beneficiul copiilor cu dizabilitati din organizatia Trebuie ( Fetesti).

Intrega campanie a fost rasplatita cu Premiul Special al Juriului in cadrul galei Oameni pentru Oameni. Teli si prietenele ei fusesera nominalizate initial pentru “Cea mai buna campanie de voluntariat public”, cu o contributie de 6.700 lei si 450 ore de voluntariat!

Am facut toata aceasta introducere, ca sa ii intelegi mai bine picturile. Care ii seamana. Teli a urmat 2 ani cursurile Scolii Populare de Arta, sectia Design vestimentar. Acolo a invatat tehnica picturii pe sticla. Si a invatat repede, caci a treia ei pictura pe sticla a si luat un premiu la un concurs national de icoane.

De cativa ani, Teli traieste in Fribourg. Petru s-a nascut in Romania, iar Paul in Elvetia, intr-un „spital – hotel de 4 stele”.

„Petru merge la o scoala minunata, cu predare in limba germana – noi suntem in partea germanica a Elvetiei. Profesorii sunt foarte dedicati si isi fac treaba cu precizie. Copiii sunt obligati sa mearga la scoala, iar noi suntem obligati sa facem tot ce trebuie, pentru ca ei sa aiba acces la educatie. In paralel cu aceste obligatii, se intampla lucruri frumoase. Au caiete foarte frumos concepute, merg la diferite activitati: inot, schi, patinaj, excursii in padure in fiecare saptamana, iesiri la teatru, la biblioteca – saptamanal, au activitati extracurriculare: fotbal, gimnastica etc”

Petru mosteneste talentul lui Teli si este pasionat de pictura. Cat despre Paul, el are deocamdata interdictie in atelier, pentru ca e mereu cu nasul prin borcanele pline cu substante interzise.

Uite aici cam ce „mestereste” Teli:

https://www.facebook.com/pages/TI-cu-semnul-exclamarii/216294898410505

 

My title page contents