Idei de vacanță în România alături de copii

Ne place să călătorim în afara țării, să vizităm locuri noi, să facem cunoștință cu alte culturi. Dar când suntem cu cei mici, parcă e de preferat să fim ceva mai aproape de casă… Îți oferim câteva idei de vacanță în România alături de copii, tocmai pentru că ținem cont și de acest aspect.

 

Amuzant – sau nu! – este că unii dintre noi am văzut toate obiectivele turistice din Barcelona sau Viena, dar n-am călcat niciodată în Sighișoara, să zicem. Sau în Delta Dunării. Poate că a venit, în sfârșit, timpul. Poți lua în considerare câteva idei de vacanță în România alături de copii.

Idei de vacanță în România alături de copii

Indiferent de preferințele pe care le ai, sugestiile pe care le vei găsi mai jos satisfac – cu siguranță – toate gusturile. Chiar și pe cele ale pretențioșilor!

Sat Șimon (jud. Brașov)

Ai crescut și tu, și copilul tău, la oraș? Nu aveți rude la țară și nu ați gustat niciodată din farmecul rural? Ei bine, atunci copilul va fi încântat să descopere exact aceste lucruri! Amplasată în mijlocul unor peisaje uimitoare, Căsuța Bunicii este locul ideal în care să vă petreceți vacanța. Este o casă tradițională simplă (are și prispă!), rustică, din 1910, mobilată în stilul acelor ani. Totuși, ea a fost renovată și corespunde pretențiilor actuale. Este amplasată chiar pe un deal și are o grădină uriașă, de 7000 mp, în care copiii se pot juca în voie. Căsuța se închiriază la cheie, veți fi numai voi (are totuși capacitate de cazare pentru două familii), așa că picii nu vor avea pe cine să deranjeze nici dacă sunt foarte vocali. Singura „problemă” ar fi aceea că trebuie să te autogospodărești, să te aprovizionezi și să gătești. Din fericire poți cumpăra ingrediente și din gospodăriile locale. Bucătăria este complet utilată, iar în curte există grătar și foișor. Desigur, puteți alege să serviți masa la una dintre pensiunile din zonă.

Sat Burghea de Sus (jud. Argeș)

Dacă pentru tine cel mai important lucru este, pe lângă aerul curat, ca cel mic să fie în siguranță, într-o zonă prin care rar trec mașini, îți dăm un pont: Grădina Ascunsă. Iar dacă piciul mai este și iubitor de animale și adoră să interacționeze cu acestea, va găsi aici și doi căluți, un cățel și o pisică. Cât e ziua de lungă veți putea lenevi în hamacele sau pe șezlongurile din grădină, iar la masă vă veți putea bucura de preparate sănătoase, gătite „în casă” din ingrediente proaspete. Micul tău explorator va putea colinda toată grădina în voie, iar împreună puteți face mici excursii în împrejurimi.

Valea Vaserului (jud. Maramureș)

Nu te-ai plimbat niciodată cu Mocănița, trenulețul miniatural pe aburi?! Cum așa?! Numai propune-i copilului o vacanță în care se va putea bucura de o plimbare cu aceasta, și vezi ce zice… Traseul ei este pe o lungime de 21,6 km, de la Vișeu până la Paltin, și îl parcurge în 6 ore. Absolut încântătoare peisajele întâlnite pe drum!

Turda (jud. Cluj)

Știi cum e vorba aia cu omul care își face iarna car și vara sanie? Așa și tu. Pentru ca la iarnă micuțul tău să nu mai răcească de atâtea ori, câteva cure în Salina Turda îi vor stimula sistemul imunitar. Practic petreceți o vacanță… terapeutică. Salina Turda este cea mai frumoasă nu doar din România ci din Europa. Piciul nu se va plictisi, pentru că în subteran este o adevărată lume, cu spații de joacă și de relaxare.

Comuna Murighiol (jud. Tulcea)

Delta Dunării este paradisul cu care noi, românii, ne mândrim oriunde în lume. Dacă vin străinii să o viziteze, e și păcat ca tocmai noi să nu o fi văzut măcar o dată în viață. Pentru copil va fi o experiență memorabilă. Faună, floră, canale, stufăriș, plimbări cu barca și peisaje care îți taie respirația. Ca și loc de popas, în Murighiol găsești o căsuță parcă desprinsa din povești: 5 Chirpici. Ai în preajmă marea și delta la un loc, posibilitatea de a face excursii cu barca sau drumeții cu bicicleta și spațiu de relaxare cât vezi cu ochii. Iar dacă tati este pescar… Te-am făcut curioasă?

My title page contents