Când trebuie să faci un test de sarcină. Ce test de sarcină trebuie să faci?

Când trebuie să faci un test de sarcină. Ce test de sarcină trebuie să faci?

Știi când trebuie să faci un test de sarcină? Testele de nouă generație sunt sensibile încă din prima zi de întârziere a menstruației (sau chiar cu câteva zile înainte). Pentru un rezultat sigur, e indicat să aștepți să treacă cel puțin 12-14 zile de la ovulație.

 

Crezi că ești însărcinată? Pentru a scăpa de îndoială, poți face un test de sarcină din prima zi a perioadei. Ba chiar unele teste sunt sensibile chiar cu câteva zile înainte (în general de la două la patru) în ceea ce privește data la care se aștepta sosirea menstruației.

 

Când trebuie să faci un test de sarcină. Cum funcționează testul de sarcină: măsurarea Beta-HCG

Testele de sarcină le poți cumpăra din farmacie. Sau poți apela la cele pe baza testelor de urină, pe care le poți efectua într-un laborator specializat și care se bazează pe același principiu. De fapt, ele măsoară prezența în urină a Beta HCG sau a gonadotropinei corionice umane. Un hormon produs de trofoblast (schița placentei) începând cu momentul implantării embrionului în uter. Adică aproximativ după 6-7 zile de la concepție.

Când începe producția sa, hormonul trece mai întâi în sânge – în cazul în care acesta poate fi detectat încă din primele 7-10 zile de la concepție – și după câteva zile este dispus în urină. Ultima generație de teste de sarcină detectează sarcina la 12-14 zile după fertilizare. Adică începând cu prima zi de întârziere a menstruației sau chiar cu două până la patru zile înainte.

Când trebuie să faci un test de sarcină. Dacă faci testul prea devreme, există riscul unui rezultat fals negativ

Totuși, experții subliniază faptul că este logic să se facă un test atât de devreme dacă femeia are un ciclu foarte regulat. În caz contrar, mai bine să aștepte câteva zile, pentru a evita riscul de a avea un rezultat fals negativ. Explicația? Concentrația de HCG în urină este încă prea scăzută. Dacă testul este negativ, dar totuși crezi că ești însărcinată și că menstruația nu vine, trebuie să repeți testul după câteva zile.

Pentru un rezultat fiabil, se recomandă efectuarea testului de sarcină la prima urină, dimineața, sau după 4 ore de la ultima urinare seara.

My title page contents