Durerile de cap în sarcină. Remedii pentru această indispoziție

Durerile de cap în sarcină. Remedii pentru această indispoziție

Durerile de cap în sarcină nu trebuie subestimate. Cefaleea în timpul sarcinii este o tulburare destul de frecventă. Mai ales în primele câteva săptămâni.

 

Să vedem care sunt cauzele, ce medicamente poți lua (sau dacă poți) pentru a scăpa de cefalee și dacă există remedii naturale eficiente. Pentru orice tulburare care apare în timpul sarcinii, este întotdeauna important să discuți cu medicul tău.

 

Durerile de cap în sarcină. Care sunt cauzele?

Cauza este cu siguranță găsită în furtuna hormonală care apare la începutul sarcinii, dar printre cauze ar putea fi și:

  • o creștere a tensiunii arteriale (adresează-te medicului dacă ai o vedere încețoșată, umflare abdominală sau dureri de cap cu cefalee);
  • deshidratare;
  • anemie;
  • dificultăți de somn;
  • lipsa de zaharuri;
  • stres;
  • oboseală tipică a sarcinii;
  • picioare grele și dureroase.

Durerile de cap în sarcină. Ce trebuie să faci?

Dacă durerea de cap este foarte puternică, poți lua o tabletă de paracetamol. Unul dintre puținele medicamente care pot fi administrate în timpul sarcinii, în timp ce toate AINS ( Medicamentele care conțin antiinflamatoare nesteroidiene) și analgezicele nu sunt deloc recomandate. Pe de altă parte, poți (și ar trebui) să adopți și câteva trucuri în stilul de viață zilnic pentru a preveni această indispoziție.

O atenție deosebită trebuie acordată dietei:

  • este important să eviți deshidratarea și să consumi cel puțin un litru și jumătate de apă pe zi, fără a se aștepta să ți se facă sete;
  • elimină alcoolul și gustările cu conținut ridicat de calorii și de grăsimi care contribuie la deshidratare. În general, o dietă sănătoasă și regulată este capabilă să mențină nivelurile de zahăr din sânge stabile, una dintre posibilele cauze ale durerilor de cap.

Activitatea fizică regulată este la fel de importantă. Înotul sau yoga pot ajuta, de asemenea, la producerea de endorfine, hormoni care acționează ca analgezice naturale. În plus, activitatea fizică ajută la menținerea unei poziții corecte, care se va dovedi a fi foarte importantă atunci când copilul crește. Iar greutatea copilului va duce la o poziție incorectă care supraîncarcă spatele și poate contribui la apariția durerilor de cap.

În plus, este important să dormi numărul corect de ore și să te odihnești chiar și pentru a ușura stresul.

Durerile de cap în sarcină. Remedii naturale

Așa cum am amintit mai sus, o durere de cap puternică poate fi tratată cu paracetamol. Dar înainte de a folosi medicamente, ar fi util să încerci să combați durerile de cap cu remedii naturale. De exemplu, masarea gâtului, plimbarea în aer curat, încercarea de a dormi sau de a bea puțină apă care hidratează corpul și poate atenua disconfortul. Cefaleea poate fi de asemenea cauzată de o scădere a zahărului din sânge. Poți încerca să mănânci un biscuite, pentru a crește nivelul de zahăr din sânge.

În cele din urmă, întreabă medicul dacă poți consuma un ceai din plante cu balsam de lavandă sau de lămâie, care are un efect relaxant.

Este normală durerea de cap în timpul sarcinii?

Cefaleea este una dintre cele mai frecvente tulburări în timpul sarcinii și este cauzată mai ales de modificările hormonale. În special, de cele legate de estrogen, care pot favoriza apariția acestei tulburări. Cu toate acestea, chiar dacă se poate considera că este normal să ai dureri de cap de multe ori, aceasta este o stare de rău care nu trebuie subestimată. Și, dacă devine frecventă, este foarte important să te adresezi medicului tău. Mai ales în primele săptămâni de gestație, hormonii suferă o adevărată revoluție. Creșterea nivelului de estrogen, în special, poate duce la dureri de cap, în special la femeile care nu au suferit niciodată de această problemă.

Cefalee în primul trimestru de sarcină

Se poate întâmpla ca unele femei care suferă în mod regulat de dureri de cap, când rămân însărcinate, să scape de această problemă. Tocmai datorită creșterii nivelurilor de estrogeni care efectuează un fel de acțiune protectoare și preventivă și promovează eliberarea de endorfine. În schimb, tocmai aceste schimbări hormonale pot promova debutul durerilor de cap chiar și în cazul persoanelor care nu au suferit niciodată de așa ceva. Și acest lucru se întâmplă mai ales în primele trei luni.

Dureri de cap în timpul sarcinii în al doilea trimestru

Durerile de cap în al doilea trimestru al sarcinii ar putea fi legate de o ușoară anemie. De aceea, este bine să urmezi un regim alimentar controlat, care asigură cantitatea necesară de substanțe nutritive esențiale și de fier. Durerile de cap din această perioadă pot apărea și ca urmare a unei tulburări circulatorii sau a unei tensiuni arteriale crescute. Dacă alte simptome sunt asociate cu durerile de cap, cum ar fi umflarea membrelor și străpungerea bruscă a luminii în ochi ar putea fi preeclampsie. Deci este bine să discuți întotdeauna cu medicul tău, dacă suferi frecvent de dureri de cap.

My title page contents