ghimbirul în sarcină

Ghimbirul în sarcină este sănătos sau nu? Aceasta este una dintre întrebările pe care și le pun cu siguranța multe mame, având în vedere proprietățile benefice ale ghimbirului și cât de sănătos este el pentru organism.

 

Totuși, în timpul sarcinii există o mulțime de alimente interzise, mai ales produsele picante și condimentele, așa că apare întrebarea: ghimbirul în sarcină este permis sau nu? Ei bine, acesta este un răspuns pe care, cu certitudine îl poate stabili doar medicul tău, după ce discutați împreună despre sănătatea ta, a fătului și despre programul vostru alimentar.

Organismul fiecărei femei se comportă diferit atunci când este însărcinată. Ceea ce a mâncat sau nu cea mai bună prietenă în timpul celor 9 luni poate să nu funcționeze la fel și pentru tine. Medicul, dacă îți va da voie să mănânci ghimbir îți va spune și care este cantitatea permisă într-o zi, sub ce forme l-ai putea consuma și mai ales cât de des.

Tocmai de aceea îți recomandam ca, înainte să îți pui ghimbir în ceai sau să îți prepari un suc proaspăt cu acest ingredient, să îi ceri cel mai bine părerea medicului. Împreună veți decide dacă poți mânca ghimbir sau nu!

Dacă doctorul ți-a recomandat să mănânci ghimbir în timpul celor 9 luni, ar fi bine să știi care sunt, potrivit Momjunction.com, câteva dintre beneficiile acestuia în sarcină:

Ghimbirul stimulează circulația sângelui pentru tine și bebeluș

Printre proprietățile ghimbirului se numără și îmbunătățirea circulației sangvine. Astfel organismul tău se bucură de o bună circulație a sângelui, iar pentru bebeluș este asigurată cantitatea de sânge de care organismul lui are nevoie.

Ghimbirul în sarcină și colesterolul

Ghimbirul reduce nivelul de colesterol din sânge, iar astfel în timpul sarcinii, el te poate ajuta să previi creștere colesterolului și alte afecțiuni cauzate de acesta.

Mai mult decât atât, ghimbirul te ajută să îți menții sub control și nivelul de zahăr din sange, iar astfel poți evita diabetul care poate apărea în perioada celor 9 luni.

Ghimbirul și greturile matinale

În timpul sarcinii, ghimbirul poate fi și o soluție bună împotriva grețurilor de dimineață. Ceaiul de ghimbir te poate ajuta să îi calmezi problemele cu stomacul și să te simți mult mai bine în perioadele delicate.

Un plus de ajutor pentru sistemul imunitar

În timpul sarcinii, sistemul tău imunitar se poate slăbi. Însă, ghimbirul este un bun ajutor și un ingredient care îți poate ajuta sistemul imunitar să se mențină mai puternic.

Ghimbirul te ajută să înfrunți arsurile

Ghimbirul este cunoscut pentru tratarea arsurilor asociate cu sarcina. El poate să lupte împotriva acidului, care este principala cauză a arsurilor din perioada celor 9 luni. Îți poți face un ceai cu ghimbir proaspăt pe care să îl consumi între mese, pentru a te simți cât mai bine.

 

 

 

 

 

 

My title page contents