Diferența de vârstă în cuplu. Care este diferența de vârstă ideală?

Diferența de vârstă în cuplu… mare sau mică? Conform cercetătorilor americani, în intervalul 6-10 ani, diferența de vârstă poate provoca un climat general de nemulțumire. Iar aspectul negativ al acestui lucru este că un cuplu mai puțin mulțumit se dovedește a fi mai puțin blindat în fața a numeroase probleme ce apar. Mai presus de toate, spun cercetătorii, dacă avem de-a face cu probleme economice, cum ar fi pierderea unui loc de muncă sau înrăutățirea condițiilor financiare.

 

Adevărat sau fals? Un lucru însă este sigur: nimeni își face un plan dinainte să înceapă o relație cu un partener mult mai mic sau mult mai mare. Povestea este întotdeauna aceeași: cei doi se îndrăgostesc fără să țină cont de astfel de detalii.

 

Ce contribuie la declanșarea scânteii între partenerii cu o anumită diferență de vârstă?

„Diverși factori. În ochii celor mai tineri, partenerul cel mai mare poate părea mai experimentat în diverse domenii și cu un farmec mai mare. Dimpotrivă, în ochii celor în vârstă, partenerul mai tânăr poate să pară mai lipsit de griji. Poate să dea impresia că odată cu acesta, cel în vârstă se va întoarce în timp și, prin urmare, la tinerețea lui „, susține Isabella Mezzetti, psihoterapeut din Milano.

Diferența de vârstă în cuplu. Care este diferența de vârstă ideală?

Mai multe studii au căutat un răspuns la diferența de vârstă dintre partenerii ideali. Pentru a asigura o anumită stabilitate în timp. Studiul a investigat ratele de ruptură pe baza anilor care separă partenerii.

Dacă diferența este de 5 ani, riscul este de aproximativ 18%. Peste 10 ani crește până la 39%. Cu o diferență de 20 de ani dezastrul e aproape complet: 95%.

Diferența de vârstă în cuplu. Se pare pentru a avea un cuplu senin diferența trebuie să fie de circa un an

Un studiu anterior celui prezentat mai sus, asupra aceluiași subiect a condus la concluzia că bărbații și femeile ar trebui să „petreacă” 4 ani pentru a fi fericiți. Aceste calcule, care trebuie integrate cu alte variante. De la situația economică până la caracter, până la prezența sau absența copiilor.

Pe scurt, lăsând excepțiile deoparte, știința afirmă că există un decalaj ideal care crește șansele succesului unei relații. Când există doar un an diferență între partenerii unui cuplu, șansa de rupere este de numai 3%. Doar 1% dintre femeile chestionate au crezut că relația ideală ar fi cea cu un bărbat mai tânăr. Doar 2% dintre bărbații intervievați ar fi preferat să fie cu o femeie mai în vârstă.

Diferența de vârstă în dragoste nu este neapărat un factor negativ, ci ascunde unele componente psihologice care nu trebuie subestimate.

My title page contents