Bagajul pentru naștere. Ce să pui în geantă pentru spital?

Bagajul pentru naștere. Ce să pui în geantă pentru spital? Numărătoarea inversă până la naștere devine din ce în ce mai scurtă. Totul trebuie să fie pregătit pentru ziua pe care ai așteptat-o atât de mult pe tot parcursul sarcinii. Printre lucrurile la care trebuie să te gândești este cu siguranță bagajul pe care urmează să-l iei cu tine la spital, cu tot ce vei avea nevoie tu și bebelușul tău. Dar ce să pui în bagaj pentru a evita să aduci lucruri inutile care ocupă doar spațiu? Să pregătim geanta împreună!

 

În principiu, fiecare spital sau clinică oferă lista cu ceea ce trebuie să ai cu tine atunci când ești spitalizată. În linii mari, acestea sunt mai mult sau mai puțin aceleași lucruri, iar valiza pentru naștere va fi similară oriunde ai decis să naști.

Când să pregătești valiza pentru naștere?

În această privință, nu există o regulă care să se aplice tuturor, dar în jurul săptămânilor 33-34 ar fi indicat să ai totul pregătit și la îndemână. Pentru a nu intra în panică dacă brusc se rupe apa sau începe travaliul. Totuși, este de la sine înțeles că pregătirea bagajului în săptămâna a 16-a este cu siguranță prematură! Pe scurt, poți începe să pregătești geanta din luna a șaptea, chiar dacă o vei finaliza în apropierea datei când urmează să naști.

Bagajul pentru naștere. Ce să pui în valiza pe care urmează să o iei cu tine la spital?

Îmbrăcăminte

Cămăși de noapte cu nasturi în față: sunt cele mai confortabile pentru naștere, deoarece îți permit să alăptezi pur și simplu deschizând nasturii, fără să fie nevoie să te dezbraci complet. În spital, aproape niciodată nu ai nevoie de pijamale. Totuși, ar fi mai bine să ai o rezervă.

Două pijamale de alăptare: acestea au și nasturi în față, astfel încât să poți alăpta în liniște și, de asemenea, cu puțină intimitate.

Halat: Obligatoriu când părăsești camera.

Papuci: asigură-te că sunt moi și cu talpă de cauciuc. Dacă te gândești la nașterea în apă, șlapii clasici sunt, de asemenea, în regulă.

Șosete scurte: Mai ales în sezonul rece, îți pot menține picioarele calde. De asemenea, sunt solicitate pentru o chestiune pur igienică.

Halat de baie: atât pentru duș, cât și pentru o posibilă naștere în apă.

Sutien de alăptare: este un sutien care se deschide pentru a permite poziționarea directă a bebelușului la sân pentru a fi alăptat. Alege o dimensiune confortabilă, chiar și cu o mărime mai mare decât cea folosită în ultima perioadă de sarcină.

Articole de igienă

Tampoane post-partum: sunt utilizate pentru pierderea de sânge (lohii) care apare după naștere. Alege o mărime mare și cu grad mare de absorbție. Există, de asemenea, cele în formă de chiloți, folosite de obicei în caz de incontinență.

Chiloți de unică folosință: aceștia sunt folosiți împreună cu absorbantul sanitar post-partum.

Două prosoape.

Tampoane pentru sâni.

Uscător de păr.

Cremă pentru mamelon: utilă pentru prevenirea fisurilor.

Periuță și pastă de dinți.

Deodorant.

Trucuri.

Oglindă.

Perie.

Agrafe/elastice de păr.

O loțiune de curățare post-partum pentru zona intimă: trebuie să fie foarte blândă, mai ales dacă ai avut o naștere naturală sau dacă ai suferit o epiziotomie (incizia perineului).

Șervețele umede.

Gustări și băuturi

Travaliul și nașterea nu trebuie înfruntate pe stomacul gol. Ronțăind ceva din când în când servește la recuperarea energiei.

Alte articole de ajutor

Smartphone.

Încărcător.

Fișa medicală și actul de identitate: în timpul sarcinii ai adunat cu siguranță toată documentația într-un dosar. Testele, ecografiile, rețetele medicale trebuie să lei iei cu tine în momentul internării.

Un schimb de haine pentru a merge acasă: cele cu care intri în spital pentru a naște vor fi „puțin mari” când vei fi externată. Hainele trebuie să fie comode, la fel încălțămintea.

Bagajul pentru naștere. Cât de mare ar trebui să fie valiza

Evită bagajele prea mari pe care poate nu știi unde să le pui: dacă nu ai o cameră doar pentru tine și bebeluș, atunci ia în calcul că vor fi și alte mame cu care va trebui să împarți spațiul. Un troler sau o geantă de mărime medie va fi suficient. Și dacă vei uita ceva, roagă-l pe tătic să-ți aducă atunci când ai nevoie.

My title page contents