Mic dejun sănătos pentru o gravidă. Ce trebuie să conțină acesta?

Mic dejun sănătos pentru o gravidă. Ce trebuie să conțină acesta?

Ce trebuie să conțină un mic dejun sănătos pentru o gravidă? Așa cum știm cu toții, micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Evident, dacă ești însărcinată, micul dejun a devenit mai important pentru tine; mai ales când vine vorba de grețuri matinale, pierderea temporară a poftei de mâncare și schimbări de dispoziție.

Așadar, cu siguranță ți-ar fi de folos câteva sfaturi importante pentru a lua un mic dejun sănătos și util în timpul sarcinii.

Ce trebuie să conțină un mic dejun sănătos pentru o gravidă? Iată sfaturile de care să ții cont atunci când îți pregătești micul dejun:

Dacă ești o mare iubitoare de cafea, ba chiar dependentă de această licoare magică, ar trebui să reduci cantitățile de cafea; astfel încât să nu bei mai mult de 200 ml pe zi, echivalentul a 1-2 cești de cafea sau a uneia de nes.

Ar trebui să crești cantitățile de alimente care îți dau energie; să alegi alimente care conțin proteine cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi carnea slabă, ouăle și legumele proaspete, împreună cu carbohidrații benefici, cum ar fi cei din fructele proaspete.

În ceea ce privește ouăle, asigură-te că le prepari termic suficient. Ouăle crude sau fierte moi pot conține Salmonella; o bacterie care poate determina toxiinfecție alimentară cu vărsături și diaree severă, dureri abdominale, cefalee și febră. De aceea, pentru a distruge Salmonella, ouăle trebuie gătite suficient, astfel încât atât albușul, cât și gălbenușul să devină solide.

Poți începe ziua cu o ceașcă de suc proaspăt de portocale și o ceașcă de iaurt, asigurându-te că fierbi laptele înainte de a-l bea sau că ai cumpărat un lapte UHT.

Stai departe de brânza moale, deoarece este adesea nepasteurizată; aceasta conține bacterii listeria care pot provoca avorturi spontane.

Dacă te trezești dimineața și ai o stare de greață, poate că nu vei dori să iei micul dejun. Totuși, în aceste cazuri este recomandat să mănânci cantități mici de alimente în timpul zilei; în special este recomandat să consumi carbohidrați cum ar fi caise uscate, biscuiți și pâine prăjită.

Orice ai alege, încearcă, pe cât posibil, să nu sari peste micul dejun.

My title page contents