Cele mai bune soluții prin care poți ține sub control dermatita atopică

Cele mai bune soluții prin care poți ține sub control dermatita atopică – Știai că 10% din populația lumii și peste 20% din copii și nou-născuți suferă de dermatită atopică? Mai mult de atât, studiile sugerează că numărul cazurilor de atopie s-a triplat in ultimii 30 ani. Și totuși, ce înseamnă o piele atopică și care sunt cele mai bune soluții de îngrijire?

Dermatita atopică este o afecțiune inflamatorie e pielii, care poate începe din copilărie. Predispoziția genetică este considerată o cauza principală, iar medicii dermatologi aduc în atenție o serie de factori agravanți care pot înrăutăți dermatita atopică, precum: dieta, infecțiile, factorii de mediu, dar și stresul.

Cum o poți îngriji și liniști cel mai bine?

Dermatita atopică poate include mai multe tipuri de patologii inflamatorii ale epidermei, de la forma atopică (eczemă), la dermatita de contact sau cea seboreică. Acest tip de afecțiune a pielii generează erupții, înroșiri și mâncărimi la nivelul epidermei.

Dermatita atopică afectează mai ales bebelușii și își face simțită prezența în jurul vârstei de 3 luni, poate chiar mai devreme. În prezent, unul din 10 copii suferă de această afecțiune și în peste 50% din cazuri, dermatita atopică se declanșează pe fond genetic.

Se pare că, bebelușii și adulții care suferă de această afecțiune sunt predispuși și la alte afecțiuni ale pielii. S-a demonstrat, de altfel, că persoanele afectate de dermatită atopică pot dezvolta la un moment dat și astm, alergii sezoniere și chiar alergii alimentare.

Atopia și tendințele alergice

Pe de altă parte, există piele cu tendință atopică. Ce presupune aceasta? Ei bine, o piele foarte sensibilă care suferă, chiar și la vârstă adultă, de crize difuze cum ar fi zone de uscăciune și de descuamare, roseață, prurit, parestezie și senzație de disconfort.

Care sunt simptomele dermatitei atopice?

Dermatita atopică se manifestă prin pusee de eczema localizată. Acestea generează iritații și prurit. Scărpinatul intesifică iritația și dă naștere unui întreg cerc vicios. Apar ulterior scuame și coji. Aceste leziuni afectează bariera cutanată și cresc vulnerabilitatea epidermei la infecțiile bacteriene sau fungice.

Pielea atopică poate deveni și mai sensibilă în prezența produselor cosmetice care conțin parfum și substanțe chimice. De aceea, medicii recomandă întotdeauna variantele testate dermatologic, care conțin ingrediente naturale și ajută pielea să se regenereze. Și da, pielea atopică devine o provocare când afectează calitatea vieții. Atunci când ai o piele iritată și uscată, care te deranjează din cauza pruritului, este dificil să trăiești cu seninătate.

Cum se manifestă dermatita atopică la copiii mici? Dar la adulți?

În cazul bebelușilor, dermatita atopică poate antrena leziuni mai grave, mai ales dacă aceasta afectează zonele ochilor. În majoritatea cazurilor însă, aceasta are o rezolvare favorabilă, fără complicații, pentru ca în jurul vârstei de 5-6 ani, ea poate să se amelioreze și chiar să dispară.

Cum se realizează îngrijirea pielii atopice?

Dacă bebelușul tău suferă de dermatită atopică, atunci atât pediatrul, cât și dermatologul vor avea în vedere două aspecte: să crești gradul de hidratare a pielii bebelușului și să îngrijești cât mai bine inflamația. Uscăciunea cutanată poate fi ținută sub control grație cremelor hidratante și/sau emoliente, care regenerează și redau elasticitatea țesuturilor.

Alegerile eficiente pentru pielea atopică

Sugestia noastră favorită de îngrijire pentru pielea atopică? Gama Xémose de la Uriage. Aceasta oferă o calmare imediată, grație brevetului Uriage, Chronoxine, dar și de durată cu ajutorul brevetelor Cerasterol 2F (reface și întărește bariera fizică, restructurează și protejează pielea împotriva agresiunilor externe) și TLR 2 Regul (modulează bariera imună, evită și reduce frecvența puseelor). La acestea, se adaugă Apa Termală Uriage cu rol de reechilibrare a barierei microbiomului (ameliorează disconfortul și senzația de furnicături).

În cazul bebelușilor și copiilor contează pe 1er BEBE Ulei calmant de curățate. Curăță delicat pielea, iar formula este îmbogățită cu principii active lipo-restructurante și hidratante. Înlătură uscăciunea, atenuează pruritul și acoperă pielea cu un film protector.

În perioadele reci ale anului, bazează-te pe Xémose Cremă relipidantă anti-iritantă, care joacă un rol esențial împotriva inflamației. Aceasta hidratează intens și acționează rapid împotriva pruritului și, totodată, întărește bariera protectoare a pielii pentru eficacitate de durată. Textura non-grasă și non-lipicioasa se absoarbe ușor și îmbunătățește aspectul solzos al pielii.

Un alt produs recomandat de medicii dermatologi este Xémose Cerat relipidant anti-iritant, cu textură bogată, non-grasă. Formula special creată pentru o piele cu uscăciune severă hidratează eficient, redând instant comfortul pielii iritate. În plus, are efect de lungă durată, grație procentului ridicat de unt de shea (25%) pe care îl conține.  Ceratul relipidant de la Xémose întărește bariera cutanată și este destinat zonelor afectate de uscăciune severă, localizată.

Și încă ceva! Dacă în general nu ai răbdare și îți dorești rezultate rapide, atunci ține aproape Spray-ul SOS calmant antipurit Xémose. Acesta înglobează toată eficiența Xémose într-un produs ultra lejer. Te vei îndrăgosti de textura lejeră, ce ameliorează pruritul în doar 60 de secunde. În plus, produsul îți asigură o aplicare 360 grade, din orice poziție.

Spray-ul SOS calmează și ameliorează instant crizele de mâncărime, dar oferă și hidratare timp de 48 de ore. Este ideal pentru folosirea zilnică, inclusiv pentru pielea predispusă la atopie, atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți. Pe lângă apa termală Uriage, spray-ul mai conține și unt de Shea și de Ilipe, dar și multe alte ingrediente calmante și hidratante.

Produsele din gama Xémose de la Uriage sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Sensiblu, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.

Uriage, Apa Termală din Alpii francezi.

uriage.ro (Instagram)
Uriage.Romania (Facebook)
uriage.com/RO/ro (website)

 

My title page contents