5 lucruri esențiale pentru baia nou-născutui

Știi care sunt cele 5 lucruri esențiale pentru baia nou-născutului? Te-ai întrebat vreodată care sunt acele lucruri cu adevărat necesare pentru baia bebelușului? 

Bebelușii au nevoie de o igienă specială pentru a avea o stare de sănătate bună. Acesta este motivul pentru care există obiecte speciale pentru baia nou-născutului, care trebuie făcută în siguranță.

Pentru baia bebelușului este necesar să avem la îndemână o serie de obiecte indispensabile. Astfel, bebelușul se poate bucura de o baie confortabilă și mai sigură.

De ce ai nevoie pentru a face baie nou-născutului?

O igienă și o alimentație adecvate sunt factorii care au cea mai mare influență asupra bunăstării copilului. De aceea, pe lângă grija pentru a-i oferi o hrană sănătoasă, baia nou-născutului și a bebelușului, în general, trebuie să fie făcută cu maximă seriozitate.

Deși, de obicei, medicul pediatru oferă toate informațiile necesare pentru a avea grijă de igiena bebelușului si asupra obiectelor de folosit, uneori, părinții se tem că nu își vor putea îngriji corect bebelușul. Atât de teama de fragilitate, în primele luni de viață, cât și pentru faptul că, uneori, un nou-născut poate fi reticent să fie spălat și se poate mișca mult.

5 lucruri esențiale pentru baia nou-născutului. Iată o listă completă cu tot ce ai nevoie pentru a-i face baie nou-născutului și cum să le folosești în mod corect:

1. Cădița de baie

Este articolul principal de care ai nevoie pentru a face baie bebelușului. De aceea, ai grijă să cumperi o cădiță potrivită pentru copii cu vârsta de până la 6-8 luni. Fiind de dimensiuni reduse, aceasta poate fi așezată în cada mare sau chiar încorporată în masa de înfășat. La baie, bebelușul trebuie așezat într-o poziție confortabilă, astfel încât să-l poți spăla în siguranță, fără pericolul ca acesta să înghită apă. Amintește-ți să alegi bine cada: alege modele cu o structură stabilă, materiale de calitate precum polipropilena, care includ spate antiderapant și au marginile special curbate.

2. Scaun de baie

Scaunul de baie este asemănător cădiței de baie, din punct de vedere al materialelor folosite, dar este recomandat copiilor peste 8 luni. Îl poți așeza în interiorul căzii; acesta permite mai multă libertate copilului, fiind mai robust.

3. Covoraș de baie

Covorașul de baie este plasat în cadă pentru a preveni alunecarea copilului. De asemenea, poate fi așezat și sub scaunul menționat mai sus pentru a spori stabilitatea. Dacă nu aveți unul, puteți folosi prosoape vechi.

4. Recipient pentru clătire

Dacă trebuie să-i faci baie bebelușului, vei avea nevoie și de acest obiect. Recipientul pentru clătire este folosit, în special, pentru a îndepărta reziduurile de săpun sau șampon din zone precum capul și fața. Sunt recomandate recipientele cu mânere antiderapante, pentru o prindere mai bună, dar și din materiale plastice indestructibile. Evită recipientele din cristal sau din sticlă.

5. Prosoape

Este esențial ca bebelușul să aibă propriul set de prosoape. Ai grijă să cumperi din cele hipoalergenice, pe care să le speli cu un săpun special pentru copii.

Sfaturi utile pentru baia nou-născutului

Pe lângă aceste cinci articole esențiale pentru îmbăierea nou-născutului, important e să alegi și produse de curățare potrivite pentru pielea și vârsta copilului tău. De aceea, atunci când speli hainele și prosoapele bebelușului, ai grijă să eviți detergenții duri și balsamurile de rufe care pot irita pielea bebelușului.

Reține! Igiena copiilor mici nu trebuie să includă săpunuri sau băi cu spumă. Este recomandat să folosești doar apă și, în cazul în care alegi să folosești și unele produse de curățare a pielii, trebuie să le folosești întotdeauna în cantități mici și să te asiguri că acestea au PH 4 (acid).

 

My title page contents