6 beneficii surprinzătoare ale masajului

6 beneficii surprinzătoare ale masajului, de care să te bucuri ori de câte ori ai ocazia. Când vorbim despre beneficiile masajului, trebuie să avem în vedere că fiecare tehnică manuală aduce cu sine diferite tipuri de efecte asupra noastră și asupra corpului nostru.

Cu toate acestea, există unele efecte benefice care pot fi împărtășite cu majoritatea tehnicilor de masaj prezente astăzi (dacă nu chiar cu toate) și se datorează în principal tipului de atingere și presiune exercitată asupra anumitor zone.

Iată, așadar, 6 beneficii surprinzătoare ale masajului:

1. Este relaxant

Atunci când organismul este tensionat și supus stresului, masajul produce niveluri excesive ale bine-cunoscutului hormon al stresului, cortizolul, care poate contribui la creșterea în greutate, insomnie, probleme digestive și dureri de cap. Astfel, terapia prin masaj s-a dovedit a reduce nivelul de cortizol din organism. Rezultatul? Corpul intră într-un mod de recuperare. În plus, această formă de terapie declanșează, de asemenea, sentimente de relaxare de durată, îmbunătățește starea de spirit și reduce nivelul de stres.

2. Promovează relaxarea musculară

În altă ordine de idei, scopul masajului este de a identifica sursa durerii organismului prin eliminarea mușchilor tensionați, creșterea flexibilității și facilitarea relaxării mușchilor afectați. De altfel, întregul corp poate beneficia de masaj. Masajul promovează, de asemenea, circulația mușchilor obosiți, crescând aprovizionarea cu nutrienți și oxigen a țesuturilor deteriorate.

Un masaj făcut cu regularitate în locurile afectate, reduce rigiditatea și inflamarea mușchilor și articulațiilor, precum și creșterea flexibilității, ceea ce ajută la reducerea durerii. În plus, această formă de terapie eliberează, de asemenea, endorfine (hormoni de ameliorare a durerii), care cresc nivelurile de dopamină și serotonină din organism. Acești hormoni ajută organismul în multe feluri, atât fizic, cât și emoțional. În cazul masajului, acestea promovează vindecarea, gestionarea durerii, sentimentele de euforie și ajută la calmarea nervilor.

3. Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Conform mai multor studii medicale, sesiunile regulate de masaj pot reduce tensiunea arterială. De fapt, unele studii pe termen lung au arătat că un program intens de masaj poate reduce atât tensiunea arterială sistolică (numărul superior), cât și diastolică (număr mai mic). În plus, se pot reduce, de asemenea, nivelurile de cortizol în organism. Masajul poate reduce, de asemenea, sursele de anxietate, ostilitate, tensiune și depresie. Un nivel mai scăzut al tensiunii arteriale poate ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral, atac de cord, insuficiență renală și multe alte probleme de sănătate.

4. Poate ajuta la îmbunătățirea circulației

Beneficiile pe termen lung ale terapiei prin masaj nu trebuie subestimate. Îmbunătățirea circulației face parte dintr-un „efect de bulgăre de zăpadă” care apare în organism dacă masajele sunt efectuate periodic. Acest lucru se datorează creșterii alimentării cu sânge a mușchilor deteriorați, rigizi sau tensionați care facilitează vindecarea țesuturilor.

În plus, masajul promovează o mai bună circulație prin utilizarea presiunii manuale. Aceasta pune în mișcare sângele prin zonele deteriorate și congestionate ale corpului. Eliberarea de presiune face ca sângele nou să curgă în țesuturi.

5. Poate ajuta la întărirea sistemului imunitar

Masajele regulate oferă multe beneficii pentru corpul uman. Este bine cunoscut faptul că persoanele care se confruntă cu un nivel ridicat de stres sunt mai vulnerabile la boli și răniri. Când stresul este combinat cu tulburări de somn și dietă săracă, sistemul imunitar al organismului suferă. Capacitatea sa de a se proteja în mod natural de infecții, agenți patogeni și bacterii este mult redusă.

În acest sens, studiile au indicat că sesiunile regulate de masaj nu numai că ajută la reducerea stresului, dar pot crește și funcția citotoxică a sistemului imunitar. În plus, terapia prin masaj poate fi integrată în orice program de exerciții fizice. La fel cum exercițiile fizice regulate pot menține corpul în formă. Terapia regulată prin masaj te poate ajuta să îți menții sistemul imunitar puternic și rezistent.

6. Ajută la ameliorarea posturii

Există un număr mare de persoane care suferă de dureri de spate, gât și mușchi. Cauzele pot fi diferite. Cu toate acestea, cauza principală a acestei dureri vine din postura incorectă. În plus, excesul de greutate, postura proastă și mișcările repetitive sau excesive pot contribui, de asemenea, la presiunea asupra spatelui și a altor zone. Ca urmare, apar adesea spasme, durere și tensiune musculară în șolduri, fese, spate, gât și picioare.

Masajul poate ajuta la readucerea corpului la alinierea corectă. De fapt, îmbunătățirea posturii cuiva poate fi unul dintre cele mai benefice și relaxante aspecte ale terapiei prin masaj. Masajul permite corpului să se relaxeze și să relaxeze mușchii tensionați și dureroși ca urmare a unei posturi greșite. Acest lucru permite corpului să se poziționeze în postura sa naturală și nedureroasă.

My title page contents