Beneficiile masajului capilar. Un răsfăț pentru păr și piele.

Beneficiile masajului capilar, un răsfăț pentru păr și piele. Poate nu te-ai gândit niciodată câte beneficii îți poate oferi masajul scalpului. Practicat în mod regulat și, mai ales, cu produsele potrivite, acesta îți va oferi un adevărat răsfăț. Un masaj de calitate oferă numai beneficii: revitalizează părul, stimulează circulația și ajută la îndepărtarea pielii moarte.

 

De fiecare dată când îți speli părul, efectuează (involuntar) un masaj la nivelul scalpului, pentru a distribui bine șamponul și a curăța bine scalpul. Masajul capilar va deveni un moment de relaxare pentru tine și este, de asemenea, foarte potrivit în cazul scalpului iritat sau pentru a stimula creșterea părului.

Beneficiile masajului capilar. Masajul scalpului favorizează creșterea părului

Scalpul este stratul epitelial pe care este implantat părul. Masându-l, vei permite ca acesta să se oxigeneze. Deci, masajul scalpului face părul mai frumos, mai strălucitor și sănătos. Dar nu numai! De asemenea, are multe alte avantaje. Prin urmare, poate fi foarte util în caz de cădere a părului sau chiar după ce l-ai tăiat semnificativ! Căderea părului este adesea o cauză a  anxietății. Este important, însă, să știi că este normal să pierzi puțin păr, mai ales în timpul schimbărilor sezoniere și în perioadele de stres sau de modificări hormonale.

Pentru a optimiza beneficiile masajului este recomandat să alegi un ulei care ajută la creștere (pentru a întări și a face părul din ce în ce mai gros, împiedicându-l să se rupă). O alegere bună: uleiul de ricin și uleiul de cocos. Aceste două uleiuri sunt, de asemenea, foarte utile pentru prevenirea căderii părului. Uneori, cauza poate fi o piele prea uscată sau prea uleioasă, ai căror pori sunt blocați.

Beneficiile masajului capilar. Sursă de relaxare

Ca toate masajele, chiar și cel al scalpului este o mare sursă de relaxare care ajută la eliberarea tensiunii și a stresului acumulat. Este un moment foarte relaxant. Deoarece acționează asupra sistemului nervos, reducând tensiunea ce apasă asupra acestuia. Nu-i așa că te simți super relaxată atunci când la coafor ți se face masaj, în timp ce părul este spălat?

În special, masarea părții superioare a capului asigură relaxare și bunăstare, în timp ce stimularea zonelor din spatele urechilor permite eliberarea tensiunii. Evită, în schimb, să te concentrezi pe zona tâmplelor, bogate în terminații nervoase, al căror masaj ar trebui rezervat experților și profesioniștilor. Acest masaj este indicat și dacă ai un scalp iritat. Important este să folosești un șampon potrivit și neagresiv (sunt recomandate șampoanele fără sulfați ). Dacă scalpul este iritat, efectuează un masaj foarte blând, pentru a nu ataca prea mult pielea sensibilă. Și, desigur, nu folosi niciodată unghiile, chiar dacă simți senzație de mâncărime.

Uleiul de măsline are proprietăți nutritive și poate fi ideal pentru masaj, în caz de scalp iritat.

Beneficiile masajului capilar. Cum să faci masaj capilar?

Poți alege să efectuezi masaj pe părul uscat – fără a folosi niciun produs, dar având grijă să-ți păstrezi mâinile curate. Sau să folosești un ulei sau în timp ce-ți speli părul. În orice caz, un șampon bun este întotdeauna necesar după masaj.

Gesturile de efectuat în timpul masajului sunt foarte simple: trebuie să faci doar mici mișcări circulare, cu vârful degetelor, de la ceafă până la frunte. Chiar și atunci când îți speli părul, de fapt, ar fi mai bine să începi din partea inferioară și apoi să mergi în sus, și nu invers.

Din când în când poți, de asemenea, să „ciupești” ușor scalpul, pentru a stimula microcirculația. Masajul trebuie să fie întotdeauna foarte ușor, pentru a nu irita pielea. La sfârșitul masajului, este bine să treci ușor palma mâinilor peste păr, ca și cum l-ai pieptăna, pentru a elibera tensiunea către umeri. Este important ca masajul să fie delicat, deoarece prea multă frecare ar putea avea efectul opus, provocând ruperea părului fragil și iritarea pielii, precum și o cantitate mai mare de mătreață.

Doar 3 minute de masaj!

În ceea ce privește timpul alocat masajului, nu este nevoie să faci masaj mult timp: doar 3 minute! Totuși, pentru a obține avantaje este important să acționezi constant și să efectuezi masajul destul de frecvent. Va dura câteva minute, dar beneficiile sunt multe!

Nu te panica dacă în timpul masajului sau după acesta observi că ai pierdut ceva mai mult păr. Este pur și simplu „părul mort” care va fi înlocuit: este parte a înlocuirii naturale care are loc periodic!

My title page contents