DIETA OSHAWA, DIETA BAZATĂ PE CEREALE

Câte diete încearcă o femeie în viața ei? Asta chiar că nu poate fi contorizat… Câte dintre ele au fost eficiente și au oferit rezultatul dorit? Asta știe fiecare femeie în parte. Noi nu facem acum decât să îți mai punem la dispoziție încă o opțiune: dieta Oshawa.

 

Numele dietei este dat de numele medicului japonez George Oshawa, cel care a inventat-o. Pe numele său adevărat Nyoichi Sakurazawa, a fost o personalitate complexă: medic, filozof, scriitor, militant pentru pace, cercetător. S-a născut în Japonia și a trăit mulți ani la Paris, unde a lucrat, a făcut cercetări, a scris și a publicat cărți. Avand cunoștințe în medicina orientală, Oshawa a introdus principiile acesteia în societatea occidentală, de asemenea și dieta macrobiotică, cea care ulterior a primit numele lui. Dieta Oshawa se bazează pe mai multe tipuri de cereale.

Dieta Oshawa

Principiul acestei diete este fundamentat pe energiile yin și yang. Practic este exact dieta yoginilor. Studii efectuate în renumite universități americane au arătat că dieta Oshawa are extraordinara capacitate de a reduce cantitatea de radicali liberi din sânge, ceea ce o face nu numai eficientă pentru pierderea în greutate ci și pentru combaterea a foarte multe boli. S-a spus despre ea că este miraculoasă și că are efecte imediate, vizibile. Susținătorii ei vorbesc despre digestie îmbunătățită, aspect sănătos al pielii și activitate hormonală ireproșabilă.

Șapte kilograme în zece zile

Dieta se ține timp de zece zile, perioadă în care organismul pierde șapte kilograme. Important de reținut este faptul că ea trebuie urmată de cel puțin două ori pe an. În unele cazuri pot apărea reacții fiziologice neplăcute, chiar violente uneori, mai ales în primele zile de regim. Asta pentru că organismul se detoxifică profund iar metabolismul se schimbă radical.
În cele zece zile de dietă se vor consuma numai patru tipuri de cereale, nimic altceva: grâu, orez, hrișcă și mei. De preferat sunt cereale din culturi bio, la care nu au fost folosite îngrășăminte chimice. Ca și mod de preparare, pot fi fierte, coapte, măcinate (pentru a obține prin fierbere un terci). Pot fi combinate între ele în orice proporții, fără restricții. De asemenea, pot fi consumate în orice cantitate. Una dintre condiții este ca la fierberea lor să se folosească apă pură. Este permis și consumul de sare, dar numai dacă aceasta este, de asemenea, pură. În meniul zilnic pot fi introduse și ceaiurile (fără zahăr, fără îndulcitori!) din mentă sau echinaceea. Părintele dietei macrobiotice recomandă mestecarea îndelungă a fiecărei înghițituri. De 50 de ori sau chiar mai mult.

Cum revii la alimentația obișnuită

Nu uitați că este de o importanță capitală să păstrați pe parcursul dietei o atitudine pozitivă. La fel de important este să faceți mișcare în mod regulat și să vă odihniți bine. După cele zece zile de regim, revenirea la alimentația obișnuită nu se va face brusc. În primele 2-3 zile se vor consuma preponderent fructe, legume fierte, supe și ceaiuri. Abia după aceste zile se pot introduce, treptat, laptele, brânzeturile, carnea, ouăle. Pentru a păstra scăderea ponderală se recomandă adoptarea unei alimentații sănătoase.

My title page contents