Ce să mănânci înainte de a merge la înot? Care sunt motivele?

Știi oare ce să mănânci înainte de a merge la înot? Și mai ales de ce? Pentru că, în primul rând, trebuie să știi că există o relație specială între înotător și mâncare. 

Astăzi ne confruntăm cu o întrebare fundamentală și adesea trecută cu vederea: ce să mâncăm înainte de antrenament?

Ce relație există între alimentație și înot?

Ce s-ar întâmpla dacă nu ai pune combustibil în mașină? S-ar opri curând, sau nici măcar nu ar începe să meargă! Ce s-ar întâmpla dacă nu ai pune combustibilul potrivit în mașina ta? Funcționarea ar fi compromisă.

Corpul nostru funcționează exact în același mod. Fără hrană care să ne hrănească sau cu alimente greșite, antrenamentul nostru ar fi compromis. Noi, oamenii, spre deosebire de mașini, avem o a treia problemă de luat în considerare: momentul „alimentării”. Deoarece mâncatul prea devreme ne-ar lăsa „uscați” în timpul antrenamentului, în timp ce mâncatul prea târziu ar risca probleme intestinale. În plus, trebuie să ții cont că digestia este un proces care necesită multă energie, este bine să începi antrenamentul după digestie, pentru a concentra toată energia pentru antrenament.

Cum ar trebui să fie compusă o masă înainte de antrenament?

În principal, din carbohidrați, cel mai utilizat substrat, cu o cantitate moderată de proteine ​​și grăsimi.

Pentru a știi cum să te hrănești corect, iată cateva sfaturi pentru cele 4 momente ale zilei în care te antrenezi de obicei: dimineața, în pauza de masă, după-amiaza devreme și după-amiaza târziu/seara.

Dar mai întâi, primul sfat: nu-ți schimba obiceiurile alimentare, dacă nu-ți fac rău! De exemplu, dacă nu ai băut niciodată lapte la micul dejun, nu începe să bei acum, doar pentru că ai citit că este în regulă. Mai bine caută o soluție care să-ți permită să-ți păstrezi obiceiurile.

Ce să mănânci înainte de antrenamentul de dimineață la piscină?

O greșeală comună este să sari peste micul dejun și să mănânci doar după antrenament. Mult mai bine este să mănânci, chiar și puțin, atât înainte, cât și după intrarea în apă. Cu cel puțin 1 oră înainte de antrenament poți mânca:

2-3 biscuiți sau pâine cu dulceață sau miere;

1 pahar de lapte cu o linguriță de cacao pudră sau 1 cafea;

sau

1 cană de lapte cald cu o mână de cereale

sau

1 felie de pâine prăjită

1 pahar de suc de portocale proaspăt stors

Ce să mănânci înainte de antrenamentul de prânz?

Evident, nu poți lua prânzul sau cina și apoi să mergi la înot, așa că o gustare este esențială. Ține doar cont să fie cu cel puțin 1h/1h30 înainte de antrenament.

1 pâine prăjită

1 fruct

sau

1 iaurt cu cereale

1 fruct

Ce să mănânci înainte de antrenamentul de după-amiază/seară?

În acest caz, este posibil să ai timp să mănânci o masă, cu condiția să o faci cu cel puțin 1 1/2 h – 2 înainte. În acest caz, o porție de paste este mai mult decât potriivită, să ai suficient combustibil pentru a înota.

 

My title page contents