De ce să mergi la înot toată vara? Iată 8 motive pentru care să înoți tot timpul anului

De ce să mergi la înot toată vara? Iată 8 motive pentru care să înoți tot timpul anului

De ce să mergi la înot toată vara? Atât pentru cei mici, cât și pentru adulți, nu este nimic mai rău decât suspendarea activităților sportive pe perioada verii (3 luni). Sportul este bun pentru corp și minte, deci trebuie practicat pe parcursul celor 12 luni ale anului și ales ca un stil de viață real.

Cu atât mai mult este indicat în timpul verii, când temperaturile per it înotarea în piscine exterioare.

De ce să mergi la înot toată vara? Iată 8 motive întemeiate pentru a continua să înoți și în timpul verii:

1. Antrenament complet pentru corp

Înotul folosește toți mușchii corpului. Deci, indiferent dacă înoți în stil lejer sau folosind tehnici complicate, vei obține un antrenament complet. În plus, exercițiul fizic în apă îți face corpul să lucreze mai greu. Astfel încât, 30 de minute de exercițiu fizic practicat într-o piscină, valorează 45 de minute din aceeași activitate desfășurată pe uscat.

2. Înotul este excelent pentru bunăstarea generală

Doar 30 de minute de înot, de trei ori pe săptămână, alături de o dietă echilibrată, sănătoasă, și un stil de viață echilibrat, reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a rămâne în formă și sănătos. De asemenea, o modalitate de a menține o perspectivă mentală pozitivă. Practică înotul alături de  prieteni și va fi și mai distractiv!

3. Fără stres și relaxat

Serviciul, sarcinile zilnice pe care le avem de îndeplinit și multe altele ne fac să fim obosiți și stresați. Dar ce poți face? Ei bine, ajutorul este la îndemână. Înotul regulat poate reduce nivelul de stres. Totodată, reduce anxietatea și depresia și îți poate îmbunătăți somnul. Este suficient să înoți lejer pentru a simți beneficii mentale. Înotul, ca formă de mișcare, trebuie practicat lejer, cu drag, fără a fi în competiție cu cineva.

4. Înotul te ajută să scapi de surplusul de calorii

Înotul este una dintre cele mai eficiente modalități de a arde calorii. O repriză ușoară de înot poate arde peste 200 de calorii în doar o jumătate de oră, mai mult decât dublu față de mersul pe jos. În timp ce o repriză mai rapidă de înot, te scapă de caloriile unei ciocolate, mai repede decât dacă ai merge în pas alert sau cu bicicleta.

5. Scade riscul de boli

Pe lângă faptul că este o formă excelentă de exerciții cardiovasculare, doar 30 de minute de înot pe săptămână pot ajuta la prevenirea bolilor de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2.

6. Înotul susține corpul

Apa suportă până la 90% din greutatea corpului. Deci, dacă ai suferit o entorsă sau alt tip de accidentare sau chiar o boală pe termen lung, înotul este o modalitate strălucită de a rămâne activ.

7. Înotul crește nivelul de energie

Inactivitatea, și nu neapărat înaintarea în vârstă sunt adesea responsabile de lipsa de energie a oamenilor. Doar 30 de minute de înot, de trei ori pe săptămână, te ajută să-ți crești nivelul de energie, prin creșterea ratei metabolice.

8. Exerciții fizice fără transpirație

Dacă transpirația este cea care te ține departe de alte forme de sport, nu te teme! Ca înotător, nu te vei simți niciodată transpirat, oricât efort ai depune, deoarece apa din jurul tău te răcorește constant.

My title page contents