Importanța exfolierii pielii. Scrub, gomaj sau peeling?

Importanța exfolierii pielii și alegerea potrivită: scrub, gomaj sau peeling? Exfolierea corectă este benefică, iar rezultatul va fi o piele mai radiantă, cu un ten mai uniform și un corp catifelat. Iar tratamentele aplicate pe o epidermă lipsită de celule moarte vor fi mult mai eficiente, cu cât pătrund mai bine.

 

Scrubul este un tratament exfoliant de tip mecanic care se realizează prin utilizarea de granule pe bază de micro sau produse sub formă de pulbere, cum ar fi săruri. Scrubul poate fi sub formă de cremă sau gel, în interiorul căruia există micro-sfere care ajută la curățarea pielii. Scrubul este alternativa mai blândă de curățare a pielii!

Pentru pielea deosebit de sensibilă și delicată, care nu tolerează nicio formă de abraziune, gomajul este un tratament deosebit de potrivit (mai ales pentru față). Are consistența unei creme sau a unui gel, fără micro granule, cu o bază puternică de hidratare. Odată aplicat gomajul, trebuie masat pentru a îndepărta impuritățile și straturile superficiale ale epidermei.

Peeling-ul, spre deosebire de celelalte două tratamente, este un tip de produs chimic exfoliant. De fapt, produsele utilizate nu sunt la  baza micro-sfere, dar se bazează pe acizi din fructe, cum ar fi acidul glicolic sau acidul mandelic. Exfolierea nu se produce mecanic, dar produsele acționează chimic, pătrunzând mai adânc în piele.

Importanța exfolierii pielii. Care sunt beneficiile?

  • Asigură un bronz mai intens și mai uniform;
  • Ajută la rulajul celulelor prin eliminarea celulelor moarte;
  • Susține oxigenarea pielii, eliberând-o de toate reziduurile;
  • Pregătește pielea pentru tratamente, făcând-o mai receptivă;
  • De asemenea, evită problema enervantă a creșterii firelor de păr sub piele.

Pe lângă îmbunătățirea circulației sanguine subcutanate, procesul de curățare/decojire stimulează producerea de colagen natural în piele. Cea mai bună armă pentru reducerea formării ridurilor, deoarece menține pielea hidratată și fermă, nepermițând apariția ridurilor înainte de vreme.

Exfolierea nu trebuie făcută în fiecare zi. O astfel de rutină nu numai că ar fi excesivă, dar ar provoca probleme pielii precum uscăciunea și deshidratarea. Aceste proceduri sunt recomandate să aibă loc de 1-3 ori pe săptămână, pentru a nu afecta echilibrul lipidic al pielii.

 

 

 

My title page contents