Alergiile la bebeluși: ce faci dacă principala cauză este alimentația?

alergiile la bebeluși

Alergiile la bebeluși sunt o problemă des întâlnită. Și cu atât mai mult alergiile alimentare. Care sunt semnele și simptomele care ar trebui să îți dea de gândit și mai ales care sunt alimentele care cauzează reacțiile alergice?

 

Alergiile la bebeluși sunt un moment stresant pentru tine, ca părinte. Este bine să descoperi din timp alimentele, substanțele sau medicamentele care îi pot provoca alergii bebelușului tău. Astfel, acestea pot fi evitate din alimentație.

Dacă observi că cel mic poate avea reacții alergice la alimente, medicamente sau materialele din casa voastră, cel mai indicat ar fi să discuți cu mediul care te va îndruma, îl va consulta pe cel mic,  și veți stabili împreună ce aveți de făcut în continuare.

Însă, ar fi bine să știi cum arată semnele care pot indica alergiile la bebeluși și care sunt alimentele care provoacă reacții adverse.

Specialiștii de la Thebump.com au întocmit o listă cu posibile simptome ale alergiei la bebeluși și principalele alimente care le pot cauza:

Alergiile la bebeluși – care sunt cele mai comune simptome?

Erupțiile cutanate, urticaria și mâncărimile pielii sunt principalele semne ale unei alergii la produse alimentare. Acestea apar la câteva ore după ce copilul a mâncat un produs nou sau unul la care a dezvoltat deja o alergie. În cazul în care observi că apar pete roșii, uricarie sau mâncărimi, mai ales în jurul buzelor, cel mai bine este mergi cu cel mic la medic și să îi ceri părerea. Astfel, problemele vor fi rezolvate la timp sau chiar evitate.

Diareea și vomitatul sunt alte simptome pe care le dă alergia bebelușului la un anumit aliment. Efectele alergiilor la mâncare apar și la nivel intestinal, așa că cel mic s-ar putea confrunta cu vărsături sau diaree. Și în acest caz, cel mai indicat este să ceri părerea medicului.

Ochii și nasul roșu sunt semnele unei alergii la factorii din mediul înconjurător. De exemplu, o alergie la polen, la substanța cu care tu speli parchetul, îi afectează sistemul respirator. Pot apărea și probleme de respirație după ce bebelușul a intrat în contact cu factorul alergen, iar cel mai bine este să mergi imediat cu el la medic.

Alimentele care cauzează alergiile la bebeluși?

Ouăle sunt pe lista cu alimente la care cei mici pot fi alergici. În cazul în care ai un copil alergic la ouă, ar fi bine să fii cât se poate de atent și să verifici foarte bine lista de ingrediente de pe ambalajele produselor. Ouăle pot fi prezente sub multe forme și în compoziția numeroaselor alimente pentru copii sau pentru adulți!

Laptele de vacă poate cauza alergii în rândul bebelușilor. Acestea se manifestă ca o sensibilitate la laptele matern sau laptele praf (pe baza de lapte de vacă).

Alunele pot cauza alergii în rândul bebelușilor.

Intoleranța la gluten poate apărea și în rândul bebelușilor. În acest caz, simptomele pot fi scăderea apetitului sau scăderea în greutatea sau balonare.

Fructele pot cauza alergiile la bebeluși. Capșunile, kiwi sau portocalele pot cauza simptome precum roșeața.

 

 

 

 

 

My title page contents