Legume la abur pentru bebeluși

Legume la abur pentru bebeluși – o alegere bună pentru hrana copilului. Prepararea la abur este una dintre cele mai bune metode pentru pregătirea primelor mese ale copilului, deoarece acesta este un mod de gătit delicat, păstrează gustul alimentelor, păstrează toate vitaminele, proteinele, dar și culorile alimentelor. De asemenea, nu necesită utilizarea grăsimilor. Puteți găti la abur legume, carne și pește.

 

Există diferite metode de gătit la aburi:

Vaporizatorul 

Vaporizatorul electric este format, în general, din trei părți. Trebuie să puneți apa în recipientul de jos, urmând indicațiile în privința nivelului, care trebuie respectat. De fapt, apa nu trebuie să atingă niciodată coșul care va fi așezat în partea de sus. În coș puneți alimentele pe care intenționați să le gătiți și apoi închideți și setați programul dorit.

Oala cu coș

Dacă nu aveți un vaporizator electric și nu vă permiteți să achiziționați unul, există o variantă mai ieftină: o oală cu coș. Se poate folosi, doar oala, dar și în combinație cu coșul, atunci când doriți să pregătiți ceva la aburi. Aveți grijă la cantitatea de apă pusă în oală, care nu trebuie să atingă niciodată coșul. Dar, trebuie să fie cantitatea potrivită pentru o gătire optimă. Puneți oala pe foc și verificați din când în când, să vedeți dacă s-au făcut legumele sau carnea. Cu timpul, odată ce veți căpăta experiență, veți învăța cum să calculați timpul de gătire, în funcție de alimentele care urmează să fie gătite.

Coș-ul care se atașează unei oale

O altă metodă de gătit la aburi este coșul, pe care îl cumpărați într-un magazin cu articole de menaj sau dintr-un hypermarket. Se folosește împreună cu un vas normal, unde veți pune apa. În interiorul vasului ales (care trebuie să se potrivească cu dimensiunea coșului, astfel încât acesta să se sprijine de margini, nu să cadă în vas) veți plasa coșul cu alimentele de gătit și apoi puneți capacul. Zeama rămasă de la gătitul la abur o puteți da copilului în loc de apă. Sau o puteți folosi pentru a subția consistența piureului de legume sau de fructe.

 

My title page contents