Te gândești ce măsuri să iei pentru creșterea imunității iarna? Acordă atenție mediilor închise și aglomerate, cum ar fi școli, birouri, săli de sport, magazine și transport în comun, deoarece tocmai în aceste situații este mai ușor să contractezi virusuri sezoniere. În aceste locuri, virușii reușesc să infecteze un număr mare de persoane într-un timp scurt. Cel puțin 200 de viruși diferiți pot declanșa o răceală.
De aceea, este foarte important să luăm unele măsuri pentru a ne asigura o imunitate puternică. Un banal disconfort al tractului respirator, ar putea evolua în condiții mai grave. De aceea, nu subestima micile semne, pentru a nu ajunge să se complice situația.
A te apăra înseamnă și a preveni
Nutriția este fundamentală în crearea condițiilor optime pentru a reacționa la agresiunile microbiene. Odihna, de exemplu, în cazuri de febră și stare generală rea este, fără îndoială, o măsură eficientă în promovarea vindecării prin prevenirea agravării situației.
Creșterea imunității iarna. Iată ce să faci
În primul rând, sunt importante unele vitamine, cum ar fi A, C și D. O dietă bogată în alimente care conțin aceste vitamine este de mare ajutor. Dar și alte substanțe pot fi folosite cu succes pentru întărirea imunității, precum zincul și propolisul. Zincul are un efect imunostimulator, datorită unei acțiuni directe asupra globulelor albe din sânge, în timp ce propolisul poate fi asimilat unui antibiotic natural, care are avantajul, pe lângă faptul că nu are efecte nedorite, de a acționa asupra unui spectru larg de bacterii și viruși.
Prin urmare, cu ocazia primelor răceli sau, în orice caz, când dieta nu este suficientă pentru a menține imunitatea în cel mai bun nivel, poți apela la suplimente naturale.
Creșterea imunității iarna. Cum să o faci într-un mod natural?
Pentru a stimula sistemul imunitar în mod natural, trebuie să ținem cont de doi factori: activitatea fizică și nutriția.
Activitate fizică
Activitatea fizică promovează buna funcționare a sistemului nostru imunitar. Plimbările în natură (chiar într-o pădure, dacă există posibilitatea) ajută mult organismul, îl susțin în lupta cu afecțiunile sezonului rece.
Suplimente naturale
Dacă ai ocazia să te plimbi într-o pădure, practică metoda Kneipp și o dietă sănătoasă și corectă. Dacă toate acestea nu ți se par suficiente, poți apela la câteva suplimente. Există multe suplimente pe piață și toate folosesc proprietăți pe bază de plante, cunoscute pentru capacitatea lor de a consolida sistemul imunitar. Printre cele mai recomandate sunt echinacea, acerola și rhodiola rosea.
Echinacea (Echinacea purpurea sau Echinacea angustifolia) este probabil cea mai bună plantă cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula sistemul imunitar și lupta cu influențele sezoniere. Se folosește pentru prevenirea răcelilor și pentru tratarea acestora odată ce apar primele simptome. În comerț, echinacea este disponibilă sub formă de ceai, sub formă de picături și tablete.