Cum să alegi cel mai bun demachiant pentru ten

Știi cum să alegi cel mai bun demachiant pentru ten? Demachiantul este esențial pentru o curățare corectă a pielii feței și a ochilor. Pe piață există multe tipuri de produse pentru demachiere. Alegerea demachiantului potrivit pentru tenul tău înseamnă îngrijirea acestuia, deoarece a te demachia seara înainte de culcare reprezintă primul tratament de înfrumusețare pe care îl oferim pielii.

Curățarea pielii este un pas esențial în rutina de frumusețe, deoarece previne îmbătrânirea prematură a pielii și apariția unor probleme, cum ar fi pete, coșuri și puncte negre. Nu uita să-ți cureți fața de două ori pe zi, dimineața și seara, atât pentru a îndepărta impuritățile și machiajul, cât și pentru a îndepărta excesul de sebum.

Nevoile tenului gras nu sunt aceleași cu cele ale pielii mixte sau sensibile. O curățare necorespunzătoare a pielii poate provoca apariția unor probleme sau le poate agrava pe cele existente. De exemplu, dacă curățăm pielea sensibilă cu săpun obișnuit, putem provoca iritații. Sau dacă curățăm un ten mixt cu un ulei, pot apărea multe coșuri în zona T.

Alegerea demachiantului se face pe baza tipului de piele: grasă, uscată sau mixtă.

  • pentru tenul uscat se recomandă demachiante sub formă de lapte demachiant, ulei sau unt.
  • pentru tenul gras sau mixt e indicat să alegi un demachiant în două faze sau apă micelară.

Cum să alegi cel mai bun demachiant pentru fiecare tip de piele?

Piele uscată sau matură

Acest tip de piele necesită produse de curățare ce au la bază ingrediente hidratante (ovăz, unt de shea, ulei de măsline, ulei de migdale, ulei de floarea soarelui, ulei de semințe de afine etc.) care mențin pelicula de umiditate a pielii. În aceste cazuri, produsele astringente și săpunurile agresive trebuie excluse, deoarece usucă pielea și chiar o irită. Nu uita: spălarea pielii cu apă rece ajută la menținerea pentru mai mult timp a hidratării!

Laptele demachiant: deși nu curăță la fel de bine ca alte produse, poate fi folosit atât pentru a îndepărta machiajul, cât și pentru a îndepărta murdăria acumulată pe parcursul zilei.

Uleiuri bifazice și de curățare: chiar dacă astăzi există uleiuri de curățare pentru toate tipurile de piele, în general acestea sunt un tip de demachiant facial mai potrivit pentru pielea uscată și foarte uscată care tolerează mai bine textura grasă. Se dizolvă ușor, îndepărtează orice tip de machiaj și mențin pielea hidratată, evitând senzația de uscăciune a feței. Se aplică direct pe piele, cu un masaj ușor cu mișcări circulare și se clătește bine cu apă.

Geluri de curățare: aceasta este cea mai inovatoare opțiune pentru curățarea pielii uscate și sensibile. Sunt geluri de curățare fără săpun ce rezultă din combinația diferitelor produse de curățare care respectă hidratarea naturală a pielii și oferă o curățare profundă. Pentru pielea uscată se mai poate folosi, de asemenea, pentru curățare apă termală sau apă micelară, mai ales în zilele în care nu te machiezi și vrei doar să îndepărtezi impuritățile și să reîmprospătezi pielea.

Piele mixtă sau uleioasă

Acest tip de piele este caracterizat de o producție excesivă de sebum, care se acumulează împreună cu poluarea, machiajul și alte impurități care înfundă porii. Prin urmare, ai nevoie de un detergent facial cu ingrediente astringente (cum ar fi extracte de ceai verde, grapefruit, rozmarin, lavandă, mentă, hamamelis, lămâie etc.) pentru a lăsa pielea curată, fără a o usca.

Pentru acest tip de piele, produsele de curățare bifazice, cremele și laptele de curățare sunt total contraindicate. Cu toate acestea, produsele de curățare a feței care conțin alcool nu sunt, de asemenea, recomandate, deoarece ar putea usca fața și ar putea produce o producție excesivă de sebum. În schimb, produsele care funcționează cel mai bine sunt spumele și gelurile, precum și non-săpunurile menționate anterior. Apele micelare și termale sunt, de asemenea, ideale, mai ales atunci când nu este necesară demachierea. Pentru tenul acneic sunt necesare produse speciale de curățare și, totodată, hidratante, ingrediente antiseptice, cum ar fi acidul salicilic sau peroxidul de benzoil, pentru prevenirea și combaterea infecțiilor provocate de coșuri.

Piele sensibilă

Pielea sensibilă nu reacționează prea bine la săpunuri și produse cu alcool și poate fi iritată și de contactul frecvent cu apa. Așadar, ar fi mai bine dacă curățarea s-ar face doar cu produse fără săpun sau cu soluții apoase precum apa termală sau apa micelară.

Apa micelară este un demachiant apos pentru față care conține molecule numite micele care acționează ca un magnet împotriva murdăriei și sebumului. Acest tip de apă este benefic atât pentru pielea mixtă, cât și pentru pielea sensibilă, deoarece pe lângă curățare, aceasta închide porii și lasă un ten mat, fără a afecta hidratarea.

Cum să alegi cel mai bun demachiant? Tipuri de demachiante

Lapte demachiant

Laptele de curățare este un agent de îndepărtare a texturii cremoase, potrivit pentru pielea uscată sau normală.

Îl poți utiliza în două moduri:

  • aplică o picătură pe un tampon de bumbac, și îndepărtează machiajul, impuritățile și murdăria, apoi clătește fața bine.
  • masează-l direct pe față ca o cremă și apoi folosește o dischetă demachiantă pentru a îndepărta reziduurile. Clătește bine fața cu apă.

Demachiant pe bază de unt de cacao

Este un compus pe bază de uleiuri vegetale care are consistența untului. De îndată ce intră în contact cu pielea, acesta se topește și devine cremos. Este recomandat celor cu pielea afectată de cuperoză și celor cu pielea rozacee, uscată sau femeilor mature.

Se masează demachiantul direct pe față și ochi, apoi trebuie îndepărtat cu o cârpă umedă.

Șervețele demachiante

Astăzi există multe tipuri de șervețele demachiante potrivite pentru ochi, față, pe bază de apă micelară, pentru pielea uscată. În realitate au o eficiență redusă atât pe piele, cât și pe ochi: sunt bune numai dacă sunt folosite ocazional, în special în călătorii sau situații urgente.

Curățarea cu apă micelară

Este un demachiant lichid format din micele (molecule de surfactant) care rețin machiajul și îl îndepărtează într-o singură etapă. Un produs preferat de multă lume, deoarece, printre altele, este hipoalergenic și potrivit pentru toate tipurile de ten. Se aplică cu ajutorul unui tampon de bumbac, iar clătirea nu este necesară.

 

 

My title page contents